søndag den 20. juli 2014

Sardinia 3/3
De fleste af disse billeder er fra den lille ø La Maddalena som ligger ud for Sardinens nordøstlige spids. En sand lille perle af smukke strande, fantastisk natur og hyggelige og charmerende gader i havnebyen.

Det hus vi havde lejet på Sardinien lå i den lille by Pittulongo lidt nord for Olbia hvor lufthavnen ligger (eller én af de tre lufthavne sardinien har). Derfra tog det os en lille times tid at køre op til Palau fra hvor vi kunne tage en kort færgetur over til la Maddalena. Vi brugte en hel dag der, hvor vi kørte øen rundt og besøgte forskellige strande og nød den smukke natur. Vi sluttede af nede i hovedbyen hvor vi forkælede os selv med både mad og gelato.

Åh, hvor var der bare lækker på den ø altså!! Jeg vil virkelig anbefale at hvis man er på Sardinien, så skal man tage en dagstur til la Maddalena.
Den absolut lækreste strand vi besøgte var Spiaggia Spalmatore, som ligger på nordøstkysten. Nogle mennesker er til de lange hvide sandstrande; jeg er til de små hyggelige (og også gerne hvide) lagunestrande.

Derudover er den fredede strandsti ved stranden Bassa Trinita også et besøg værd. Fineste udsigt og så kan man slutte af med en lille forfriskning ved beachbaren hvorfra man kan nyde det smukke blik udover det turkise hav. Bassa Trinita er sammen med Cala franese de to mest populære strande på øen, og de skulle eftersigende være ret crowdede i højsæsonen. Det er vi jo altid lykkeligt forskånet for, da vi altid rejser i maj, hvor vi stort set har det hele for os selv - men hvor beachbaren så til gengæld også er lukket. Man kan jo ikke få det hele.
Virkelig god dag med sol og varme og hvor Alfred blev helt blå i hovedet og skeløjet af at puste til en mælkebøtte.

De sidste billeder er fra det hotel i Pittulongu hvor vi boede den sidste dag. Vi fik booket alt for sent i år, så det hus vi lejede kunne vi desværre kun få i 7 dage, så den sidste dag blev på det virkelig lækre hotel Luna Lughente, som nok har Pittulongus bedste udsigt. Vi klagede skam ikke!

Huset vi lejede er i øvrigt det samme som det vi lejede sidste år (første billede er udsigten derfra) og det kan jeg kun anbefale! Simpelthen det lækreste hus med 8 sovepladser - stort nok hvis man rejser med bedsteforældre eller er afsted to familier sammen. Det engelske par Ann-Marie og Mark som ejer huset er simpelthen de sødeste mennesker, som vi har haft fornøjelsen af at træffe både sidste år og i år, da de selv bruger det meste af maj på deres yndlings-ø.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg har besøgt sardinien. Jeg har stadig ting til gode at se. Jeg ville f.eks. gerne have set nogle af de mange flamingoer som lever på øen. I lagunen ved San Teodoro syd for Olbia skulle der være rig mulighed for at spotte de lyserøde fugle. Vi kørte derned en dag, men lige præcis den dag regnede det det meste af dagen, og måske var det derfor lagunen var helt tom for dyr? Det så i hvert fald virkelig flot ud og man kunne klart fornemme at det var et reservat for vadefugle. Der lå også en fiskerestaurant som har fået rigtig flotte anmeldelser på tripadvisor, men den var desværre lukket. Endnu en downside ved at rejse i lavsæsonen. Mange restauranter har kun åbent om aftenen og ikke til frokost.

Og når man er på Sardinien skal man altså tage rundt og se nogle af de mange Nuraghe ruiner fra bronzealderen. De findes kun på Sardinien og er man bare lidt interesseret i gammel kultur og historie så er det klart noget man skal opleve.

Arhmen, bare tag til Sardinien. Det er så dejlig en ø!


--------


Most of the pics in this post are from the small island of La Maddalena that is located just north of Sardinia. A really beautiful island with white beaches, turquoise water and breathtaking nature. We spent a whole day there just driving around the small island visiting beaches and strolling around the small paths with great laguna views.6 kommentarer:

 1. Jeg måtte allerede igår, efter at have læst og ikke mindst set dine to første indlæg om Sardinien, ind og kigge på rejser dertil.... dette indlæg gør absolut ikke rejselysten mindre... det må klart opleves :)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
 2. Det er så utroligt hyggeligt at du er tilbage. Fine billeder!

  SvarSlet
 3. Dine sardinien indlæg er virkelig kærkommen, da vi rejser dertil i september. Alle dine rejsetips er skrevet bag øret, så hvis du har flere så endelig del dem, sammen med dine lækre feriebilleder!
  Og tør man håbe du er tilbage i bloggen <3

  SvarSlet
 4. Det lyder som et skønt hus I har lejet og en skøn ferie. HVordan tror du det ville være at rejse derned i starten af april? Vil det være for meget uden for sæsonen og vil man mon kunne bade?:-) mange hilsner Tine

  SvarSlet
 5. this looks great! Love your pics and blog ;-)

  kind regards,

  Stephanie

  SvarSlet
 6. Elsker dine billeder Ulla! Og hvor er det dejligt du har fået gang i bloggen igen - det har været savnet!!!

  Kh Maria

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.