onsdag den 18. november 2015

Julehjælp til udsatte familier. Hjælp mig med at hjælpe!


Juleaften. Den sidste pakke i pakkekalenderen er pakket op og det sidste stykke chokolade i chokoladekalenderen spist. Stuen er pyntet, træet står klart og funkler så fint. Vi sidder samlet om det lange bord og mæsker os i andesteg og flæskesteg med sprøde svær. Bagefter kommer skålen med risalamande på bordet og snart udløses spændingen. Hvem løber med mandlen og ikke mindst med årets mandelgave?

Mætte og spændte tænder vi nu lysene på juletræet, vi synger lidt salmer imens børnene er ved at sprænges af nysgerrighed efter hvad der mon venter i det bjerg af pakker der gemmer sig under de nederste grene. Snart er ventetiden forbi og spændigen udløses. Pakke efter pakke flås op og langsomt fyldes stuen med Lego, racerbiler og de nye rulleskøjter som stod øverst på årets ønskeliste. Der leges og hygges og årets måske største dag i børnehøjde var en succes. Mætte af mad og gaver kan øjnene lukkes og forude venter juledagene, hvor alt det nye legetøj skal udforskes og leges med. Ren lykke!

Sådan er julen for rigtig mange af os.

Men sådan er julen langt fra for alle!
I Danmark sidder der rigtig mange udsatte familier, som ikke har mulighed for at give deres børn den juleaften de drømmer om. Der sidder børn der ikke får gaver og ikke får den lækre traditionelle julemad, som vi er mange der tager som en selvfølge. Forestil jer hvordan det føles for de mødre, fædre og børn. Hvor svær december måned bliver at komme igennem.

Familievejleder Lola Jensen har sat lidt ord på det:"Jeg har de sidste 31 år, i mødet med familier rundt om i landet, oplevet hvordan julen kan faktisk opleves
 ekskluderende og isolerende – specielt for de børn, som ikke kan se frem til den samme jul som deres kammerater.I december måned kan de ikke tale med om pakkekalenderen eller gaveønskerne. Og det kan være rigtigt svært at komme i skole eller børnehave i dagene efter juleferien, hvor alle kammeraterne har deres nye legetøj og løbehjul med. Derfor bliver julen fyldt med følelsen af at stå helt udenfor. Derfor er jeg glad for, sammen med Røde Kors, at hjælpe de familier, der har brug for en håndsrækning i julen. Både fordi jeg ved, hvor stor en forskel julekurven kan gøre for, og fordi jeg ved, at julehjælpen er en døråbner til invitere familierne ind i netværksaktiviteter og andre tilbud resten af året. Det er meget værd." Lola Jensen, FamilievejlederHvert år stiger antallet af familier der søger julehjælp. Se bare HER.

Som ambassadør for dette års Røde Kors Julehjælp vil jeg virkelig opfordre og bede alle om at hjælpe disse familier og disse børn.

Jeg har startet en indsamling som du kan støtte LIGE HER.

Du kan også starte din egen indsamling eller bidrage HER eller du kan sende en SMS med teksten JULEGAVE til 1240. Så støtter du med 100 kr.

Julehjælpen hjælper også ude rundt om i verden, hvor de giver en håndsrækning til de mange familier, der midt i juletiden lever i skyggen af katastrofer og krig. Som de syriske familier, der på femte år lever på flugt fra krig og ødelæggelser, og har brug for hjælp til at klare sig igennem en kold vinter. Dem kan du støtte HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.