lørdag den 19. juli 2014

Frisør Birthe Gleerup - anbefaling


Da jeg for et par uger siden blev kontaktet af frisørsalonen Birthe Gleerup i Aarhus som spurgte om jeg ville skrive lidt om dem på min blog imod en lille gave sagde jeg helt uden at tøve ja.

Jeg har meget meget få reklameindlæg på min blog. Eller dvs. jeg har masser af indlæg hvor jeg helt uopfordret og af egen fri vilje anbefaler både produkter, webshops og feriemål mm., men sådan af de sponsorerede, mener jeg.

Dette indlæg kunne ligeså godt have været et jeg havde skrevet helt uden at blive opfordret til det. Jeg har faktisk allerede utallige gange både her på bloggen og på Instagram udvist min store begejstring for min frisør igennem 13 år. Jeg synes i den grad den salon fortjener at blive fremhævet som noget enestående. Og derfor sagde jeg da selvfølgelig ja.Allerede lang tid inden det var "moderne" at være økologisk og miljøbevidst åbnede Birthe Gleerup sin miljøvenlige frisørsalon. Den første af slagsen i Danmark. Det var tilbage i 1990 og permanentkrøller, afblegning og hårlak havde kronede dage. Det var en tid med store mængder kemi i frisørfaget og netop pga. af de hidsige permanentvæsker og de kemiske farver nåede Birthe kun at være uddannet frisør i halvandet år før hun udviklede både astma og allergi.

I stedet for at vinke farvel til frisørfaget udtænkte hun idéen med en salon med et miljøvenligt koncept med udelukkende plantebaserede farver og naturlige hårprodukter uden tilsætningsstoffer og uden testning på dyr.

Det er 10 år siden jeg har boet i Aarhus, men jeg har stadig min frisør der. Det synes jeg siger noget om hvor unik en salon det er. Jeg føler mig i helt trygge hænder, når jeg sætter mig i stolen derinde og jeg ved at jeg et par timer senere går ud af døren med smukt, velklippet, velfarvet og forkælet hår.
Og lige netop at forkæle er noget de kan finde ud af hos Birthe Gleerup. Man føler sig i den grad nusset om, når man er på besøg derinde. Der bliver skænket økologisk te og man blive budt på fairtrade chokolade og frisk frugt. Når håret skal vaskes er det ikke bare shampoo i og shampoo ud, nej det er altid ledsaget af en dejlig hovedbundsmassage og man mærker virkelig at der er sat tid af til een. Selv stolen man sidder i henne ved håndvasken forkæler med ryg- og lændemassage, så de 10 minutters hårvask er noget helt andet end den halsbrækkende og nakketorturende oplevelse jeg husker det fra tidligere frisører. 

Der er altid smil og godt humør derinde og indretningen af salonen er så hyggelig at man bare har lyst til at hænge ud der med sin te og nogle gode magasiner.

De er eksperter i hårfarvning og de plantebaserede farver ikke blot farver men de plejer også dit hår og når man som jeg fra naturens hånd er blevet begavet med en omgang mat leverpostejsfarve, så er det virkelig luksus at kunne få shinet sit look op med smukke brune toner uden at gå på kompromis med hverken sundhed eller miljøvenlighed. Der er altid god og kyndig vejledning at hente derinde og jeg har i tidens løb været igennem mange forskellige brune og rødlige toner samt mange forskellige frisurer. En gang for 10 år siden gav jeg endda frit spil og endte med en helt kort og lækker frisure. Man mærker virkelig at frisørerne hele tiden er med på trends, tendenser, farve- og klippemetoder, og det er de i kraft af at de flere gange årligt er på kurser både i Danmark og i udlandet, så de på den måde konstant følger med tiden.

Jeg vil aldrig bruge en anden frisør. Det første jeg gør hver gang jeg har planlagt en tur til Aarhus er at bestille tid til farve og klip. Mit eneste kritikpunkt er at de ikke har en afdeling i Mainz :-)

De har til gengæld hele to saloner i Aarhus. En i Jægergårdsgade og en i Badstuegade. Du kan læse meget mere om konceptet og salonerne lige her samt følge med på deres Instagram profil @birthegleerup.

Og pssst, hvis du er studerende så får du 12% studierabat ved onlinebooking mandage, tirsdage og onsdage. 

Jeg kan i den grad anbefale min egen (og alle mine drenges) helt og aldeles yndlingsfrisør!! 

Birthe Gleerup har faktisk også været så sød at donere et par gaver til mine læsere i form af en lille give away. Hæng på og se meget mere i morgen - uuuuuuh, spændende, hva! Det har noget med sommer at gøre og så siger jeg ikke mere......--------Just giving my all time favourite hairdresser a big shout out. It's an all natural hair salon with only organic and clean products. Even hair color without chemicals. If you are ever in Denmark and the city of Aarhus go and spoil yourself with a visit at Frisør Birthe Gleerup in badstuegade 9 or Jægergårdsgade 63.

1 kommentar:

  1. Sikke dejligt med nye indlæg fra dig. Det har jeg savnet. Jeg er selv kunde på 15. år hos min frisør, og det er præcist som du beskriver, at der er tid og overskud til forkælelse. Det er et vigtigt håndværk, og at det er økologisk, gør det bare endnu bedre. Endnu engang dejligt at høre fra dig igen :-)

    SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.