torsdag den 20. marts 2014

Nåmen, hej....../ Well, hello again.....

Ja, så gik der sørme lige lidt tid.......

Vi er flyttet. Ikke langt væk, men blot en kilometer fra hvor vi boede før og selvom fremtiden stadig er usikker og det måske kun er et halvt år vi skal bo her, så er det den bedste beslutning vi længe har truffet.

Vi havde knas med vores tidligere udlejer (som også var vores nabo), og det drænede mig simpelthen for energi at skulle have med ham at gøre på daglig basis. Han er et korrupt røvhul og jeg er SÅ glad for at være sluppet væk fra ham.

De af jer der har fulgt mig længe ved også at jeg jo tilmed heller aldrig har været glad for selve huset med grimme granitgulve, små vinduer og døre i bøgefiner. Jeg sad seriøst og græd i min sofa den dag i december 2007 hvor vi flyttede ind, fordi jeg slet ikke følte mig hjemme. Det kom jeg dog til at gøre med tiden, hvor jeg fik dækket alle gulvene til med tæpper og fik læsset tilstrækkeligt mange loppefund og dims indenfor dørene. Men det blev altså aldrig helt godt, det gjorde det ikke.
Desværre hænger udlejningshuse ikke på træerne og slet ikke med den fantastiske beliggenhed det trods alt havde. Lige op ad skoven og tæt på skolen.

Tænk at vi boede der i over 6 år!
Hvis der var en der havde prikket mig på skulderen dengang i sofaen og sagt at her skulle jeg bo de næste 6 år, så havde jeg sagt "aldrig i livet", og med det samme begyndt at lede efter noget andet.

Sagen var bare den at Bo jo havde skrevet under på en 3-årig kontrakt med fodboldklubben hernede, så det var ligesom den tidshorisont vi havde at gå ud fra.
Desuden kom vi også på det tidspunkt fra en total nomadetilværelse, hvor vi havde boet seks forskellige steder på tre år, så vi trængte i den grad til at slå lidt dybere rødder.

Men nok er nok og for pokker, nu hvor jeg sidder i vores nye (også lejede) hus, så husker jeg hvordan det er et hjem skal føles. Her er så rart at være. Lyst, åbent og dejligt. Drengene var også trygge her fra day one og Bo og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at det var den rigtige beslutning at træffe.

Det tager tid at flytte. Tiden inden er den hårdeste, men også noget jeg virkelig havde behov for. At få ryddet ud og ryddet op.
Vi flyttede fra 250 kvm (+kælder og garage/skur/opbevaringsrum) til 180 kvm (+mindre kælder og ingen garager eller skure), så der skulle ryddes ud! Selv på de mange kvm var der fyldt op! Overalt! Jeg (ja, mig alene - min kære mand kan jeg sgu ikke rigtig klantre for noget på den front) havde igennem årene simpelhen fået raget så mange ting og sager og loppefund til mig. Ting vi slet ikke havde brug for.

Jeg tog ganske enkelt et rum ad gangen og sorterede ud i alt. Det var noget med at have en ting i hånden og spørge sig selv om man ville savne den hvis den var væk, og svaret var overvejende nej. Var jeg i tvivl, så røg den også.

Ting blev sat til salg på min Instagram shop og så afholdte jeg to loppemarkeder, hvor jeg solgte tingene uhørt billigt. Vi skulle bare af med det hele.
De ting der ikke var noget man kunne være bekendt at sælge røg i store sorte affaldssække og kom på lossepladsen. Det blev til et sted mellem 50 og 60 sække!! Så har man simpelthen for meget lort, gamle billeder og papirer liggende, er vi lige enige om det?

Alt i alt så tror jeg vi skaffede os af med totredjedele af vores ting, og det er virkelig noget der kan mærkes. Det er så befriende ikke at have så mange ting. Sådan en følelse af lethed. Og jeg har ikke savnet én eneste ting som jeg har sagt farvel til.  Det er lidt tankevækkende, ikk?

Nu bor vi lettere, lysere, en kilometer længere væk fra skoven, en kilometer (og nu i sikker cykelrute) tættere på skolen og med vores bedste venner hernede som naboer. Det bliver et fantastisk forår og en fantastisk sommer - og det er så langt jeg gider at kigge lige nu.

Og må I så se det nye hus? Ja, det må I, men indtil jeg lige får Nikon'et i sving, så må I nøjes med de få iPhonefotos jeg har delt på Instagram. Har jeg mon overhovedet nogle læsere efterhånden som ikke også følger med på Insta?

Nyt hus og surroundings......------I've been awfully quiet on the blog the last weeks. We moved into a new house and have not been online untill now. Here are a few pics from the new home. More will follow when I get my Nikon startet up again.  

32 kommentarer:

 1. I bor så skønt Ulla og tillykke med det nye:)

  SvarSlet
 2. Congratulations on the new house, however long you are going to live there ;)
  Looks good.

  We are looking for a new place as well. Really want a little house I think. But if we'll find it is another question ;)
  As you say, not much to choose from when it comes to rentals.

  SvarSlet
 3. Tillykke med det nye. Og ja, jeg er i hvert fald en af dem, der ikke er på Instagram...

  SvarSlet
 4. Dejlige billeder. Det ser virkelig også ud til at være et dejligt sted, det nye hus.
  Jeg havde godt tænkt på, hvor du mon var blevet af. Jeg er ikke på instagram (har ingen smartphone), så jeg havde ikke set dine insta-photos før.
  God fornøjelse med den nye bolig.

  SvarSlet
 5. Kære Ulla,
  hvor er det godt at høre fra dig og om alle dine tanker om hjem. På mange måder minder vores situation jo om hinanden. At bo på en måde, som man ved ikke er permanent er helt anderledes end at have en mere fast base. Jeg er i øvrigt så glad for at vi har kunnet blive i huset her alle tre år indtil vi om knapt et år tager hjem til Danmark (også til en ikke-permanent løsning). Men vi har kun skrevet kontrakt for et år ad gangen, da det er vilkårene her - og det lærer lidt en at nyde nuet og leve med at man ikke kan planlægge alt.

  Lyder også dejligt med oprydningen. Her skal også ryddes godt op inden vi drager fra New Zealand - selvom meget skal med hjem - og der skal ryddes endnu mere op og ud, når vi er hjemme, men det glæder jeg mig også til. Hvor god jeg er og bliver til at skille mig af med ting må tiden vise, men godt at få lidt reklame for modellen med at smide meget ud - er dog ikke sikker på om jeg nænner det.

  Og med hensyn til Instagram, så følger jeg i hvert fald ikke med der, så jeg nyder at se fotos fra Jeres nye hjem også her på bloggen. Jeg er jo stadig en af de få uden smart telefon, hvilket dog nok ændrer sig, når vi er hjemme i det danske og jeg skal kommunikere lidt mere.

  Godt at høre at I nyder de nye omgivelser. Jeg glæder mig til at få flere glimt :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 6. Hvor er det dejligt med lidt liv på bloggen!! Du har været savnet. Jeg havde ingen Instagram profil. Men oprettede en i foregårs, for at følge bl.a. Dig, da jeg troede at bloggen var på standby. Men skønt at bloggen er igang igen, så jeg kan jeg jo følge dig og din skønne familie, både på Instagram og på bloggen.
  Tillykke med jeres nye hjem!! Det ser flot og hjemmeligt ud!!

  Louise Siri

  SvarSlet
 7. Ja du har været savnet Ulla og jeg glæder mig til du finder Nikon´et frem :)

  SvarSlet
 8. Wauu... er helt vild med den stue, med højt til loftet og store dejlige vinduer! Kan godt forstå du er glad for det, det hele ser virkelig fint ud :)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
 9. Kære Ulla

  Dejligt at se livstegn fra dig. Jeg er endnu ikke på instagram, så der kan jeg jo ikke følge med - men havde dog forstået, at I var i gang med en større flytteproces:-) Glæder mig til at se flere billeder.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 10. ens hjem er bare så vigtigt! Det lyder som den helt perfekte løsning, og det ser altså også rigtig lækkert ud. Jeg er så misundelig på, at du har fået ryddet op og smidt væk. Det er mit projekt i løbet af foråret og sommeren. Skal se om ikke jeg kan få en stand på loppemarkedet ved Frederiksberg Rådhus snart. kh Tine

  SvarSlet
 11. Tillykke med jeres nye hjem. Ser så fedt ud! Og dejligt at du er tilbage :-)

  SvarSlet
 12. Hvor er det dejlig at I har fået flyttet væk fra noget er ikke var godt. Og hvor ser det bare hyggelig ud I jeres nye hus!
  Du har da en egen evne til at få det til at se ud som om I har boet der lenge, så hjemmehyggelig.
  PS jeg er ikke på Instagram, så glæder mig over dine blogindlæg:)

  SvarSlet
 13. Det ser da helt igennem dejligt og rart ud - og sikke en lys og imødekommende stue, og hvor er det dejligt med en stor have (ser det ud til). Tillykke med Jeres veloverståede flytning og det faktum, at I er faldet godt til.
  Jeg er heller ikke på Instagram, så dine indlæg og billeder her på bloggen er altid spændende.

  Mh
  Karina

  SvarSlet
 14. what a great new house do you have, it's really beautiful. i love the pics of the different corners of your new home.
  i think i see alfie is eating and drinking with bowls we do also have. not for that long but i'm really happy with these bamboo bowls!

  SvarSlet
 15. Congratulations! Great Home! We allso just went in our new home so I know the feeling! http://bybjor.blogspot.nl/2014/02/new-home.html
  Enjoy the new home with the family Greetings from the Netherlands! Bjør

  SvarSlet
 16. Du er tilbage👍👍👍 jeg følger ikke med på instagram. Det tog simpelthen for meget af min tid. Vil hellere bruge tiden, på det lidt mere langsomme medie..som dette. Derfor gik jeg også glip af, alle de lækkerier du skulle af med😩

  SvarSlet
 17. Så hyggelig med flere blogginnlegg fra deg - jeg følger ikke med på Instagram.
  Godt å være flyttet vekk fra et sted dere ikke trivdes. Deres nye hus ser lyst, moderne og lekkert ut :)

  SvarSlet
 18. Så flot du allerede har fået jer indrettet Fru Ulla ;-)

  SvarSlet
 19. Dejligt, at du er tilbage Ulla, jeg har savnet dine blogindlæg :-) Og hvor er jeres nye hus blevet indrettet flot! :-)

  SvarSlet
 20. Ja, det er fantastisk at skille sig af med ting og få simplificeret det hele... oprydning rengøring osv. går også meget hurtigere på den måde:o) Selvom jeg aldrig går på loppemarkeder og ikke køber specielt meget, så ophober der sig alligevel ting på mystisk vis, men nu har vi også kun 112m2 til 5 mennesker (snart 6;o).... Det ser rigtig dejligt ud jeres nye hus!

  SvarSlet
 21. Det ser fint ud, du har go stil, og vildt vigtigt at I føler jer hjemme. Glæder mig til at følge med i jeres nye omgivelser.

  SvarSlet
 22. Jo jo, Ulla, jeg følger ikke på instagram (medmindre jeg lige klikker på linket fra din blog - som ikke virker på min computer ligenu) Så jeg er vældig glad for at du er tilbage på bloogen. Skønt hjem du/I har skabt jer. Dejligt at du endelig føler dig hjemme. Det er sjovt.. man mærker først rigtigt, hvor lidt man har følt sig hjemme, når man falder på plads et nyt sted og virkelig kan føle den rigtige hjemmefølelse.. Jeg er selv lige landet i mit 'hjem', og jeg kan slet ikke forstå hvordan jeg har kunnet leve uden den gode følelse, som jeg gjorde før? Men godt at være landet. Og godt at du er tilbage på bloggen. Cecilie

  SvarSlet
 23. Dejligt at høre fra dig igen. Der ser skønt ud i jeres nye hjem! Og hvor må det være dejligt sådan at komme igennem alle tingene og få ryddet ud - selvom det er hårdt.

  SvarSlet
 24. Hej Ulla

  Jeg følger også kun med på bloggen, så det er skønt at se dig tilbage. Fint hus og lækker skandinavisk indretning :) Må jeg spørge, hvor jeres fine sengetæppe er fra? Jeg synes, at jeg har set det før.

  SvarSlet
 25. Hvor ser det altså bare lækkert ud. Jeg bliver nødt til at spørge, hvor dit fantastisk flotte sengetæppe er fra?

  /Stine

  SvarSlet
 26. Lækkert nyt sted I har fået. Og ja, jeg er kun her - ikke på Instagram - så gerne billeder her også ;-)

  SvarSlet
 27. det er kun forståeligt at du har givet dig tid.
  et rigtig lækkert hus, især stuen med den åbene etage i stuen.
  tillykke

  SvarSlet
 28. Wow så fint! Og så lyst! Der skjønner jeg dere trives :) !

  SvarSlet
 29. hold fast hvor ser det lækkert ud. Kan godt forstå du er glad for det :)
  Kh.

  SvarSlet
 30. Dejlige omgivelser!!
  men... nu er der stille igen... alt vel?
  kh. Sarah

  SvarSlet
 31. Trives dere fremdeles? :)

  SvarSlet
 32. Forhåbentlig er alt vel? Jeg er ikke på Instagram (min mobil er ikke en smartphone), så jeg kan ikke følge med der, men jeg håber da, at livet leves dejligt i det tyske stadigvæk. :-)

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.