tirsdag den 28. januar 2014

Sesamkiks / Sesame crackers


Når tiden er til det, så elsker jeg at eksperimenterer i mit køkken. Det er langt fra altid der kommer noget fantastisk ud af det, men for et par uger siden lavede jeg disse sesam/figen kiks og de blev virkelig virkelig gode. Chewie, søde og lækre! To uf af tre børn var vilde med dem. Mindstemanden spyttede dem ud, men hey - det gør de jo med alt i den alder, ikk :-)

Jeg elsker virkelig sesam, men ulig så mange andre kerner/frø, så er sesam ikke lige noget man sådan kan sidde og snacke. Derfor måtte jeg jo komme op med noget hvor de små frø blev mere snackable (nyt ord?).

Faktsik består disse kiks kun af 4 ingredienser, så de er virkelig simple. 

500 gram bløde øko figner 
(eller 230 gram figenstang eller smørbart figenpålæg)
200 gram sesam
1 æg
1 nip salt

Hvis jeg nu havde boet i Danmark, så havde jeg helt sikkert lavet dem med enten smørbart figenpålæg eller figenstang (du ved den gammeldags tykke pølse, man kan skære skiver af), da det ville have været ret meget nemmere end at sidde og skrabe alt indmaden ud af 500 gram figner. Det tog sin tid. Jeg har dog ikke prøvet at lave det med smørbart figenpålæg så jeg ved ikke om resultatet bliver helt det samme. Kan måske forestille mig at kiksene bliver lidt mere fedtede, men måske man så bare skal komme mere sesam i? Hmm, hvis nogen prøver så skriv gerne hvordan resultatet bliver. Figenstangpølsen er måske egentlig et bedre bud. Well, hold mig opdateret :-)

Bare bland det hele til en ensartet masse og smat det ud på en bageplade med bagepapir. Ja "smat". jeg har ikke lige et andet ord for det, men jeg tror du er med på hvad jeg mener.

De skal have 1,5 - 2 timer i ovnen ved 125 grader. At afhængig af hvor chewie/sprøde du ønsker dem.------A couple of weeks ago I made these sesame crackers. They consist only of 4 ingredients. 

Figs, sesame seeds, egg and salt.

I used 500 grams of organic soft figs and took out the soft center.
Then I mixed it with 200 grams of sesame seeds, 1 egg and a pinch of salt.

Give it 1,5 to 2 hours in the oven at 125 degrees (celcius).

The crackers turn out chewie and sweet and two out of my three kids just loves them. Makes for a perfect snack.14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det er de virkelig også :-)

   Slet
 2. De ser vildt lækre ud!! Dem må jeg prøve at lave med sådan en rulle figenstang - jeg gætter på det er en Castus rulle du mener, eller er de mon fyldt med sukker?!?
  Kh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er de ikke men der er mere dadel i en figen, men det smager jo sikkert også vildt godt :-)

   Slet
 3. Svar
  1. Ja, det er nogle fine kiks, ikk :-)

   Slet
 4. De ser super lækre ud :-) Mon det kunne gå at ligge fignerne i blød og blende dem? Jeg må prøve en dag ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det havde jeg også tænkt på. Det ville jo være fedt hvis det kunne lade sig gøre på den måde. Både min blender og min foodprocessor er bare brudt sammen, så var nødt til kun at bruge håndkraft.
   Nu har jeg dog fået en blender igen, så måske jeg skal prøve med de hele figner :-)

   Slet
 5. yes.. det skal klart prøves. Tak for ny inspriration til snacks i børnenes madpakker ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak og ja, de er nemlig geniale som en lille sød snack :-)

   Slet
 6. Og det er SÅ GODE ! Det er et rigtig godt eksperiment du er kommet frem til der Ulla :-)

  (til andre læsere - jeg har lavet dem med sådan noget figenpålæg i rulle / Castus, og det funkede fint. Det er virkelig lækre)

  KH Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det godt at høre, Maria!! Ja, du var jo hurtigt ude med at få lavet dem efter jeg havde postet dem på IG og tak for det :-)

   Slet
 7. o i think my boys also would love it!
  a couple of months ago i made some cereal snacks but only one of the three liked it.
  i will try this in the next weeks for sure.

  SvarSlet
 8. De er super gode - jeg kørte fignerne gennem kødhakkeren, det virker rigtig fint. Glæder mig til at følge dit næste gourmet experiment :)

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.