tirsdag den 26. februar 2013

Nyt i Etsy shoppen


Har brugt dagen idag på at fylde lidt op i Etsy shoppen, så kig endelig forbi.

------

I just listed a lot of vintage fabrics in my Etsy shop today. 

søndag den 24. februar 2013

8/52

"A portrait of my children, once a week, every week, in 2013"


Rasmus: Indkast! Fodboldkamp i minus 4 grader og snevejr. Min seje lille gut!

Birdie: Min kreative mini me.

Alfie: Spiser morgenmad og er ikke vild med at have mad siddende rundt om munden, så hænderne tages i brug.

------

Rasmus: Throw in! Soccer match in snow and minus 4 degrees Celcius/24 degrees Fahrenheit. My little tough guy!

Birdie: My creative mini me.

Alfie: Having breakfast and trying not to get too messy. 

lørdag den 23. februar 2013

Home sweet home


Hjemme igen efter en fantastisk rejse. Ja, det er faktisk et par dage siden jeg kom hjem, men efter sådan ni dage væk hjemmefra, så er det altså ungerne og manden der får min tid og ikke computeren.
Jeg kom hjem torsdag morgen tidligt og både torsdag og fredag var Alfie og Birdie hjemme fra vuggestue og børnehave, og vi har hygget os stort og vejet op for det store savn.

Nu vil jeg lige holde weekenden med inden jeg fortæller om min rejse og for alvor overdænger jer med massevis af billeder fra skønne skønne Borneo. Her dog et lille preview. God weekend!

------

Home again after an amazing trip to Borneo. Actually I've been home a couple of days now but after nine days without my family, they get my attention and not the computer. 
After the weekend I will post a lot of pictures and tell you all about lovely Borneo.


onsdag den 20. februar 2013

Snaps fra mit hjem


Små snaps fra mit hjem.

------

Shots from my home.




Jeg er på ferie. 
Dette er et planlagt indlæg og er automatisk udgivet. 
Jeg svarer tilbage på kommentarer, når jeg er hjemme 21/2.


tirsdag den 19. februar 2013

Smoothie med grønkål


Denne smoothie må ikke dømmes på sin farve, for selvom den ser lidt grumset ud, så smager den vidunderligt og er fyldt med gode fedtstoffer, c-vitamin og verdens sundeste kål.

Til et stort glas skal bruges:
1 dl. vand
1,5 dl. frosne jordbær
1,5 dl. grønkål
1 skrællet appelsin
En halv banan
1 spsk. kokosolie

Start med at blende grønkål og vand til grønkålen er helt fintdelt. Tilsæt herefter resten af ingredienser og blend til en ensartet smoothie.

------

Smoothie with kale. Don't judge it by it's looks. It tastes wonderful!







Jeg er på ferie. 
Dette er et planlagt indlæg og er automatisk udgivet. 
Jeg svarer tilbage på kommentarer, når jeg er hjemme 21/2.


mandag den 18. februar 2013

Blomkålspizza

Parmaskinke, semitørrede tomater, spinat, rødløg, champignon og ruccola.

Oksefilet, gorgonzola, rødløg, spinat, sorte oliven og chili.

Salami milano, sorte oliven, semitørrede tomater, rød peber, ruccola og revet parmesan.

Tun, spinat, kapers og feta.

Pizza med blomkålsbund er virkelig blevet en favorit herhjemme og den kan jo ligesom almindelig hvedepizza varieres i det uendelige. Herover er de fire forskellige vi lavede sidst vi fik det.

Bunden laves af ét økologisk blomkålshoved (revet), 2 æg, en god håndfuld revet ost (jeg plejer at bruge en mellemlagret gouda), evt. et lille fed knust hvidløg, lidt salt, peber og tørret oregano.
(giver 4 mellemstore pizzaer - rækker til to sultne voksne)

Jeg bruger altid lavasten når jeg bager pizza og det gælder også for blomkålspizzaen, som bliver SÅ god når den får den høje varme fra lavastenen. Jeg lægger et stykke bagepapir på træ pizzaspaden og smatter en klat af blomkålsmassen ud herpå. Brug fingrene og tryk den forsigtigt så tynd som muligt imens du gør den større og større. Altså fra midten og ud.

På lavasten og ved 280 grader (som min ovn går op til) skal bunden forbage i 4-5 minutter (til den er blevet fast men kun taget lidt farve), og når der er kommet fyld på skal den have den samme tid igen. Man kan sagtens forberede og forbage bundene i god tid og blot opbevare dem på køl indtil der skal fyld på og de skal bages færdige.
Måske kan man endda fryse dem ned (har ikke prøvet) og så har man lige til en gang lynpizza en dag, hvor tiden til madlavning ikke lige er så god.

Andre gode tips til pizzabagning i al almindelighed har jeg givet lige her.

------

Pizza with cauliflower crust is one of my favorites. Last time we made it these were the four different toppings we used. It's just so good and perfect for people who are on a gluten free diet or who just want to avoid eating too many carbs. You can find a recipe on the crust right here.





Jeg er på ferie. 
Dette er et planlagt indlæg og er automatisk udgivet. 
Jeg svarer tilbage på kommentarer, når jeg er hjemme 21/2.




søndag den 17. februar 2013

7/52


A portrait of my children, once a week, every week, in 2013

Alfie : Blå øjne.

Rasmus: Blå øjne.

Birdie : Blå øjne.

------

Alfie: Blue eyes.

Rasmus: Blue eyes.

Birdie: Blue eyes.



Jeg er på ferie. 
Dette er et planlagt indlæg og er automatisk udgivet. 
Jeg svarer tilbage på kommentarer, når jeg er hjemme 21/2.


lørdag den 16. februar 2013

Drømmefangere til en lillesøster og en storebror




Da vi var hjemme på juleferie betød det også hyggeligt barselsbesøg/nytårsaften hos vores dejlige venner der fik en pige i oktober. Lille smukke Alberte skulle selvfølgelig have en hjemmelavet drømmefanger og det samme skulle hendes ligeså smukke storebror Marius.

-----

These dreamcathers I made for our dear friends' beautiful newborn daughter and for her just as beautiful big brother.







Jeg er på ferie. 
Dette er et planlagt indlæg og er automatisk udgivet. 
Jeg svarer tilbage på kommentarer, når jeg er hjemme 21/2.




fredag den 15. februar 2013

Fyldt og svøbt mozzarella


Forleden havde vi to mozzarellakugler i køleskabet som skulle spises. Jeg eksperimenterede lidt og det kom der disse super lækre og velsmagende kugler ud af! Mums, hvor smagte de godt! Perfekt som frokostret på en stor buket ruccola salat og med balsamico glace hældt over.

Til fyldet brugte jeg følgende:
Kapers
sorte nicoise oliven uden sten
soltørrede tomater
frisk rosmarin

Derudover skal bruges bacon eller parmaskinke til at vikle omkring mozzarellakuglerne.

Fyldet behøver ikke være lige det jeg har brugt, men det skal være indenfor samme salte boldgade, da mozzarellaen jo ikke smager af så meget i sig selv. Grønne oliven, grillede og marinerede artiskokhjerter og ristede svampe kunne være andre alternativer, og mht. urter så kan man bruge det man har.

Altsammen hakkes fint og kommes ned i en lille fordybning i den halvverede mozzarellakugle. Jeg viklede en blanding af bacon og parmaskinke omkring kuglerne (det var jo en tøm køleskabet ret), og begge ting kan bruges. Det vigtigste er at kødet slutter helt tæt rundt om kuglen, så osten ikke løber, når den kommer i ovnen. Hvis den løber lidt alligevel gør det ikke så meget, men det sviner jo lidt (det gjorde min den ene).

Jeg lagde dem på en bagerist med en bagepapirklædt bradepande under og gav dem ca. 15 minutter i ovnen på 275 grader og grill. Jeg har to grillprogrammer på min ovn, og jeg brugte den svageste. Hvis du kun har en fuld-knald grill i din ovn, så giv den evt. uden grill de første 10 minutter og så et par minutter på hver side på grill til sidst.
Kig på dem. Når baconen/parmaskinken er sprød er de færdige.

Jeg brugte almindelig mozzarella fordi det var det vi lige havde, men hvis jeg skulle lave dem igen ville jeg bruge bøffelmælksmozzarella, da det har lidt mere smag og så smelter det bedre. Ja, bøffelmælksmozzarella er ganske enkelt bare creme de la creme!


------

Bacon wrapped and filled mozzarella.





Jeg er på ferie. 
Dette er et planlagt indlæg og er automatisk udgivet. 
Jeg svarer tilbage på kommentarer, når jeg er hjemme 21/2.


torsdag den 14. februar 2013

Bits and Pieces


Kagebord // Smoothie indlæg fraklip // Birdie som gammel mand // Nye leggings til Alfie // Hjemmelavet knækbrød // Street art // Lille Alfie elefant // Vintage tapeter

------

Cake // Smoothie post blooper // Birdie as grandpa // New leggings for Alfie // Homemade crackers // Street art // Little Alfie elephant // Vintage wallpapers 



Jeg er på ferie. 
Dette er et planlagt indlæg og er automatisk udgivet. 
Jeg svarer tilbage på kommentarer, når jeg er hjemme 21/2.