tirsdag den 1. oktober 2013

Bloggen lukkerNej, det gør den ikke, men jeg er interesseret i at vide hvad en overskift som den bringer med sig af besøgende, og derfor er jeg lige lidt Mr. Heckles fra Friends agtig..... My blog could close.
Selvom dette ikke er et farvel, så er det en lille opsang til blogland generelt og ikke mindst til mig selv.

Forleden dag skrev en af mine yndlingsbloggere at hun ville holde en pause fra bloggen. Grunden var at det er blevet en envejskommunikation, der kommer meget lidt respons og alle de kommentarer der før var en stor del af bloggen udebliver i større og større grad. 
Rigtig ærgerligt og øv!

Men jeg kan sgu godt forstå hende! Jeg mærker det nemlig også. Tiden efter Instagram er kommet til er bare ikke den samme som før. Blogland virker til tider forladt og spøgelsesagtig. Som om man sender indlæg efter indlæg afsted uden rigtig at mærke om nogen modtager dem, og who are we kidding? Vi blogger jo ikke bare for os selv. Vi blogger, fotograferer, skriver, fortæller og viser frem for at få skulderklap, anerkendelse og respons. Måske endda en hyggelig lille dialog og helt sikkert en masse ros fordi vi er så dygtige.

Imens det vrimler ind med likes, kommentarer og nye følgere på min Instragram profil, så bliver der til stadighed mere og mere stille herinde, og selvom jeg virkelig elsker Instagram som medie, så ærgrer det mig også ret meget at blogland lider lidt og at fordybelse, eftertanke, tid og indsats ikke er i nærheden af at blive "belønnet" på samme måde som hurtige flygtige snapshots bliver det.
Blogindlæg som jeg har brugt flere timer på at lave får måske kun lige en enkel eller to kommentarer (og dem skal I have så uendelig tak for - uden dem havde jeg sgu nok drejet nøglen om herinde) imens et hurtigt snapshot på min Instagram kan få 200 likes på et par timer. 

Jeg er så uendelig glad for de kommentarer jeg stadig får herpå bloggen! Det skal I virkelig vide. I er så søde at lægge dejlige kommentarer og selv den mindste lille én vækker stor stor glæde hos mig!

Jeg er selv alt for dårlig til det også. Jeg kommenterer og liker på Instagram i ét væk og selvom jeg til stadighed læser alle mine yndlingsblogs ligeså meget som før, så får jeg bare ikke lige kommenteret. Heller ikke selvom det er nogle virkelig gode, smukke eller kloge indlæg som har rørt mig meget eller som jeg bare syntes var rigtig lækre, flotte og inspirerende.

Problemet for mig er at jeg stort set altid læser blogs fra min iPad og det er bare så skide besværligt at lægge en kommentar derfra. Der er en eller anden bug der forstyrrer i det styresystem.
Når man er ved at skrive en kommentar og man f.eks. vil rette noget eller tilføje noget midt i den tekst man allerede har skrevet - ja, eller hvis autocorrect sætter ind og man vil ignorere det forslag den kommer med - ja, faktisk hvis man flytter curseren overhovedet - så fryser tastaturet, så man ikke kan skrive videre og så skal man starte helt forfra. Efter to-tre gange giver man op. Jeg oplever dette både fra min iPhone og iPad. Der må være andre der oplever det samme? 
Jeg tænker altid at så må jeg huske at gå ind på det pågældende indlæg igen, når jeg sidder ved min computer og få lagt kommentaren, men der er det så det ofte glipper. I virkeligheden så er det måske kun 8 ud af 10 af de kommentarer jeg har intentioner om at lægge der når frem. Og desværre ser det ikke ud som om fejlen er rettet i det nye ios7 styresystem (som jeg havde håbet på).

Egentlig så burde Blogger installere en "like" knap under hvert indlæg, for så kan man i det mindste lige komme med en "jeg har læst hvad du har skrevet, set dine billeder og jeg kan li' det" tilkendegivelse, og det ville altså hjælpe en del på blogging motivationen hos de fleste af os, tror jeg.
Jeg har efterhånden snakket med en del bloggere der er kede af at her er blevet så stille.

Skal vi ikke lige tage os lidt sammen? Skal vi ikke prøve at se om vi kan få lagt lidt flere kommentarer til de indlæg vi godt kan lide og som siger os noget og inspirerer os?
Skal vi ikke se om vi kan rede blogland fra at dø fuldstændigt hen? Det må sgu ikke kun blive til små kvadratiske billeder vi kan "like" og glemme med det samme igen. Lidt mere fordybelse og passion tak!------A very long bla bla about blogs and their lack of comment action ever since Instagram came along. I really wish for more comments on the blogs all around and I want us all to remember to leave a comment on the posts that moved us, inspired us, made us smile or spoke to us in any way. I know I can get a lot better and will really make an effort.
It is just so important to remember how much joy the shortest comment can bring on a blog and that the respons and the comments is often the drive to keep a blog active.

221 kommentarer:

 1. Jeg tror du har enormt meget ret i det med frosne tastaturer mv. jeg kan virkelig godt lide din blog, men kommenterer jo aldrig...det vil prøve noget oftere;-) Kram S.E.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig så irriterende med det tastatur på iPhone og iPad :-(

   Slet
 2. Hej Ulla.
  Tak for din opsang. Og ja din overskrift gav da lige et sus i maven hos mig, for så ville blogland da ikke være det samme. Jeg føler mig ramt, fordi jeg altid har været en af de der tavse læsere, der flyver under radaren. Jeg værdsætter indhold og lækkerheden i præsentation og stemning på mange blogs, men jeg er nok ikke helt modig nok til at give mig og min mening tilkende. Men det vil jeg lave om på! Opsangen kommer i virkeligheden fra flere sider - jeg er i gang med at læse Julia Lahmes bog om blogning, og her er budskabet det samme. Hvis ikke man vil dialog med sine læsere, så er det som at stå på en ølkasse og råbe ud på internettet. Hvis ikke dialogen er der, så kan det være ligemeget. Min blog er ikke præget af dialog, men jeg er i gang med at gentænke min måde at blogge på, så der måske kan blive mere rum til dialogen.
  Mange skønne bloghilsner Anne-Mette (femthe.blogspot.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg følte mig også selv ramt da Mirjam skrev den anden dag, for jeg er også sådan en spøgelseslæser det meste af tiden og derfor synes jeg det er vigtigt vi bliver opmærksomme på det. Tak for din kommentar :-)
   Lyder som om jeg skal læse den Julia Lahme bog!
   Kh Ulla.

   Slet
 3. Heisan
  Kjenner meg veldig godt igjen i dine refleksjoner og om et dødt, spøkelsesaktig bloggland. Synes det er veldig synd, for selv føler jeg det er mye mer givende å lese et godt blogginnlegg og se bilder her inne enn på instagram som jeg til slutt kastet meg ut i jeg også. det ligger så mye mer arbeid bak et blogginnlegg og en "like"-knapp på blogginnlegg hadde jammen meg ikke vært dumt. Kommentarer og respons er på en måte bensin for oss bloggere.
  Ble forskrekket da jeg så at du ville "slutte" og synes det er godt å høre at du ikke har til hensikt å gjøre det enda.
  Jeg har hatt masse glede av dine innlegg og fine bilder!!!
  Ønsker deg en glad dag og så får vi håpe at vinden kan snu, og at bloggland kan føles litt mer levende igjen etter hvert!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, og se nu sådan en fin kommentar som dig. Nu får jeg også dårlig samvittighed, for din blog er virkelig en af dem der inspirerer mig rigtig meget og jeg får det altfor sjældent sagt til dig. Skal nok blive bedre :-)
   Også god dag til dig!
   Kh Ulla.

   Slet
  2. Hei igjen Ulla
   Åj, tusen tusen takk! Det ble jeg riktig glad for å høre.
   Fantastisk for respons du fikk på dette innlegg for øvrig!
   Glad dag til deg og ha for all del ingen dårlig samvittighet, kjære deg.
   Klem fra Kaspara

   Slet
 4. Pyha ånder lettet op.... Jeg ville være rigtig ked af det, hvis du lukkede. Jeg har aldrig fået ret mange kommentarer på http://hvisvindenvender.blogspot.dk/ Min engelske blog http://oddparent.blogspot.dk/ får jeg lidt flere kommentarer på. Måske fordi det at blogge er ret stort i England og Amerika. Jeg blogger for et medicin firma om livet med sclerose og hver gang vi har møde, er de andre bloggere ret trætte af der ingen kommentarer kommer. Der er rigtig mange læsere siger vores chef men de kommenterer ikke. Jeg har accepteret det men det er nu rart med kommentarer. der er en like knap hos blogger. Du går ind under layout-blogindlæg og der kan man sætte en funktion til der hedder reactions. Den giver mulighed for at like:) Eller hvad du vælger at kalde de enkelte:) Under mine blog indlæg har jeg sat funtionen til så du kan se den:)
  Jeg har fået lov at give en fotobog væk på min hvisvindenvender blog så kig forbi:)
  Håber aldrig du stopper med at blogge for jeg nyder at læse med hos dig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktsik ofte været inde på begge dine blogs - men beklageligvis uden at kommentere. Sorry :-/
   Ja, man har jo selvfølgelig sin statistik at læne sig op ad og der kan jeg da se at der stadig svinger læsere forbi. Jeg var ikke klar over det med like-knappen. Det må jeg helt sikkert få set lidt nærmere på. Tak :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 5. Kunne ikke have sagt det bedre selv :-) Vi må alle prøve at tage os sammen!

  Knus Mette

  SvarSlet
 6. For pokker Ulla, jeg tror at du har ret.
  I takt med at der er kommet så mange blogs læser de fleste via blogloving på min tablet, hvor man aktivt skal gå ind på hjemmesiden for bloggen for at lægge en kommentar. Her tror jeg at filmen knækekr for mange i en travl hverdag hvor et blogindlæg bliver læst samtidig med at man drikekr morgenkaffen,
  Som læser kan jeg helt sikekrt forbedre mig og ikke kun komme med en kommentar på instagram. Tak for din opsang - vil jo gerne at du blier her.

  Og så til nogle roser: Er vild med billederne af dine skønne børn. Det giver helt sikkert inspiration til et projekt når jeg selv får nogle guldklumper.

  Kh,
  Tanja

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det er lige præcis det der er problemet - at man læser fra sin tablet og ikke fra computeren og så bliver det at lægge en kommentar lige pludselig til et større projekt. Men ja, man kan jo også "like" et indlæg på Bloglovin og det skal vi måske også huske at gøre :-)

   Og hvor er jeg glad for at høre det med billederne at mine børn, for det er faktisk nogle af de indlæg der får færrest kommentarer. Af en eller andet underlig grund, for på Instagram høster billeder af drengene altid mange likes, og der ligger alligevel lidt mere bag de portrætter af dem jeg poster herpå bloggen. Både i selve fotograferingen, udvælgelsesprocessen og redigeringen.
   Heldigvis er lige præcis de indlæg nogle der giver mig selv en helt masse, for jeg elsker at jeg når året er omme har 52 portrætter af dem hver, hvor man vil kunne se deres udvikling igennem året, så de indlæg vil jeg nok blive ved med at lave selvom kommentarene er få :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 7. Tak for opsang :-) har nikket mig igennem hele dit indlæg. Problemer med at kommentere fra appel-produkter øv:( endevidere har jeg været lidt i problemer i teknik-land. Jeg bruger Google-konto til at kommentere med, men den linkede til min gamle blogspot-blog og kunne ikke få den til direkte at linke til min nuværende, har søgt og ledt og endelig fundet den løsning at den nu linker til min Google-profil hvor der så er link til bloggen, bøvlet men trods alt en nogenlunde løsning :-)

  Jeg bruger så blog-lovin app'en til at læse fra og følge :-)

  Men ja jeg er heller ikke så god mere til at få kommenteret (trods at jeg jo selv bliver enormt glad når nogle kommentere hos mig). Har dig også det problem på mange blogs at jeg ikke kan vælge at få svar om at der er svaret på min kommentar så glemmer ofte at få kigget tilbage

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, teknikken kunne klart være bedre og jeg er sikker på det ville hjælpe rigtig meget, hvis det blev nemmere at kommentere fra diverse devices :-)

   Slet
 8. Hej Ulla
  Det er sjovt da, jeg selv har tænkt over at kommentere på dine indlæg er skrumpet ind. Dog skriver du hellere ikke på samme måde som da jeg begyndte at følge dig for et par år siden. Din og janes blog er de eneste jeg gider at følge - måske fordi jeg kender jer. Du skriver godt og tager fantastisk billeder :-D

  Knus karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina.
   Nej, jeg er måske også blevet lidt doven i forhold til at komme ud med alt det jeg har på hjertet og så bliver det lidt mere en billed-blog. Jeg kan nu selv rigtig godt lide de visuelle blogs, men ja - jeg har afgjort bevæget mig væk fra den blogger jeg var tidligere og får heller ikke blogget så meget som jeg egentlig gerne vil. Måske fordi kommentarerne udebliver. Håber jeg kan få lidt af min motivation igen.
   Tak fordi du læser med, søde Karina :-)
   Knus Ulla.

   Slet
 9. Fedt at få fokus på det essentielle ved blogs og derved også hvad instagram ikke kan. I forhold til det du skriver med IPad, så når tastaturet "fryser" skal du blot klikke tastaturet væk og derefter pege på det sted du vil fortsætte med at skrive, så kommer tastaturet op igen og du kan fortsætte. Irriterende, men bedre end at slette det hele...

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh, dejligt tip!! Tusind tak for det :-)

   Slet
 10. Du beskriver det mange af os tænker... og ku ikke være mere enig. Selv har jeg hold en laaaaang pause fra bloggeriet, så kom IG og så blev det til min "blog". nu er jeg sygemeldt og lige om lidt på barsel, og har endelig taget bloggeriet op igen. Men puha det tar meget af ens tid. Og når man så slet ikke får nogen resons på det man ligger ud, så virker det bare så skide ligegyldigt...
  Har samme problem med at jeg ikke kan kommentere fra iphone og ipad... så træls.. det ville lette det hele, bare en smule.
  men ang. det med like, så er der en like knap når jeg læser mine blogs på blogger, men ved bare ikke helt hvordan man ser dem derinde ???

  Skønt billede du har lagt ud... :)

  Cyber kram Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Instagram er jo også blevet min mini-blog og der er jo så dejlig kontant afregning derinde i form af kommentarer, hurtig dialog og likes, og det er også virkelig skønt. Synes bare en blog kan og skal noget andet og det skal der også være plads til.
   Dejligt at du er begyndt at blogge igen - så skal jeg i hvert fald nok blive bedre til at få kommenteret inde hos dig. Det er et løfte :-)
   Kram Ulla.

   Slet
  2. Ok, tjek så lige det gode tip Anne gav i kommentaren over din - mht. at skrive fra iPad og iPhone tastaturet ;-)

   Slet
  3. Tak, det er sødt af dig :) Ku se min bror lige havde læst dit indlæg samtidig med mig ;) så han kom også lige til tasterne på hans blog :D sjovt ...
   Uh, det må jeg forsøge næste gang jeg er på blogger med iphone eller ipad :)

   Slet
  4. Ja, tænk at kunne få sin første kommentar fra sin gamle søde frisør, fordi man råber lidt op. Det var da skønt og dejligt at det inspirerede ham til at skrive selv :-)

   Slet
 11. Jeg kan kun give dig ret. Jeg har fulgt dig i et stykke tid, men har aldrig kommenteret hos dig. Og ja det driller også mig fra ipad og iphone - ret irriterende når man ofte sidder med dem i stedet for pc.
  Jeg øver mig også i at blive bedre til at kommentere rundt omkring, men ja hvis det bliver lidt for besværligt, så får jeg det ikke gjort.
  Tak for opsangen - den vil jeg tage til mig, og forsøge at handle på i fremtiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at der er flere end mig der vil prøve at oppe sig :-)

   Slet
 12. Hørt, hørt Ulla! Jeg har længe tænkt det samme og gjort mig umage for både at huske at efterlade kommentarer, hvor jeg er blevet underholdt/inspireret/rørt OG selv at lave/blive ved med at lave nogle blogindlæg, med lidt mere tanke og fordybelse bag end et snapshot på Instagram. Bloglandet har i den grad ændret sig og synes særligt det er gået stærkt her det sidste halve års tid. Her er, som du selv siger, helt spøgelsesagtigt nogle gange, og vi er vist mange der oplever den dalende aktivitet både i eget kommentarspor, men også i hyppigheden af nye indlæg samt interessante debatter på kommentartrådene rundt omkring. Det er ØV! På den positive side, har det fået mig til at få øjnene op for nye (for mig i hvert fald) blogs i min jagt efter lækre blogs med mere aktivitet på end dem jeg ellers har fulgt. Heldigvis er der også en del af mine gamle favoritter, der fortsat holder skruen i vandet og det er jeg virkelig glad for :) Lad os slå et slag for Bloglandet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejlig kommentar, Mie!! Ja, vi må allesammen blive bedre. Mig selv ikke mindst for jeg har helt sikkert både forsømt blog, mit eget kommentarfelt og andre blogs. Nu går den mørke og hyggelige blogsæson også igang, så der må man indimellem tage sig en lille hygger med en kop te inde ved computeren og så få kommenteret på alle de dejlige indlæg der er rundt omkring.
   Kh Ulla.

   Slet
 13. Hej Ulla! Tak for din opsang - og fedt at det kommer fra en med 1657 followers. Jeg giver dig absolut ret - det føltes mindre "tilfredsstillende" at blogge, når man ikke føler at man får et respons. Jeg er ret ny i blogverdenen, så det er ikke manger der endnu læser min blog og endnu færre der kommenterer derpå. Jeg fik også lige et sug i maven da jeg læste din overskift og tænkte "kan det virkelig passe" - Er glad for at det ikke passer :) Jeg elsker dine ugentlige billeder af dine børn. Jeg overvejer at kopiere din idé og starte i år 2014 - på det tidspunkt vil jeg have to små piger (jeg har én på 1½ nu) ;)
  Din idé med en "Like" knap lyder genialt. Det har også irreteret mig, at man ikke har nogen mulighed for at få en tilkendegivelse af at nogen har svaret på ens kommentar. Altså hvis du svarer på denne kommentar vil jeg ikke vide det, med mindre jeg opsøger det selv på dit indlæg.
  Men for at slutte af - fedt at du IKKE lukker ned :)
  Venlig hilsen Lil

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, og tak fordi du kan lide billederne af mine børn. Du nupper da endelig bare idéen. Det er jo selv en jeg har stjålet hos en australsk blogger :-)
   Og det er virkelig en dejlig måde at huske at få foreviget sine børn på.

   Mht. at få svar når der kommer respons på ens kommentar, så er der en lille boks hvor der står "underret mig". Den kan du vinge af og så får du en mail, når der sker nyt på tråden :-)

   Kh Ulla.

   Slet
 14. der er også skrevet om det her http://krea-kaos.blogspot.dk/2013/09/vi-skal-bakke-hinanden-mere-op.html
  og her på min blog http://belladotte.blogspot.dk/2013/09/er-det-besvrligt-at-ligge-en-kommentar.html
  der ligger nogle interessant kommentar der fortæller lidt om hvorfor ...
  men dig mig alle blogger skal bare vide at det går begge veje at kommenter og det holder bare ikke at kommenter på de samme 3 blogge og så ellers blive hjemme på sin egen blog og så tro den er hjemme ... det er den ikke ...
  og den like knap findes og kan installeres på bloggen ... jeg skal da ha en på min blog ...
  det mange efterlyser er også at når man har lagt en kommentar så ville det være reart med et tilbage svar ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig går den ikke bare at blive hjemme på sin egen blog. Dette var jo netop en opsang til alle - inkl. mig selv - om at huske at få kommenteret på de indlæg jeg læser og på de kommentarer jeg får. Generelt bare at holde lidt mere liv i blogland.
   tak for din kommentar :-)

   Slet
 15. Jeg er også klart enig med dig Ulla, men vil skrive det samme til dig som jeg gjorde til Mirjam, at hvis jeg kigger tilbage på dine indlæg får du da fint med kommentarer.... eller hvad?? Jeg oplever nemlig tit hos "de store bloggere" at ens kommentarer ikke bliver besvaret og måske drunkner i mængden....
  Man skal jo også selv kommenterer, som du jo godt nok også selv skriver, og naturligvis også kun kommenterer hvis man føler for det, men ja.... Man kan hurtigt blive for godt forvendt.... Jeg tænker ihvertfald tit at det måske bringer meget mere lykke at kommenterer hos en ny blogger..
  Shoot me if I am wrong :)
  ...og ja jeg er også glad for at du ikke lukker bloggen for du var også den første blog jeg fulgte fast :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan tænker jeg også tit. Jeg prioriterer ofte at give en kærlig hilsen til en blogger jeg kan se er helt ny og måske trænger til et varmt livstegn fra det store internet. Man kan jo simpelthen ikke nå at læse og kommentere alle vegne hvis man også skal passe sit liv.

   Slet
  2. Nu kan jeg jo kun sammenligne kommentar aktiviteten hos mig selv og tage udgangspunkt i den, og uanset at jeg stadig får kommentarer på næsten alle mine indlæg, så er der jo klart tilbagegang og den tilbagegang er at finde hos alle tror jeg - i en målestok der afspejler læserantallet.
   Man bliver helt sikkert godt forvendt, men når det så er sagt, så har jeg dog accepteret at blogland ikke er - og aldrig bliver - som det var i de gyldne tider for 2-3 år siden. Ønsker bare at vi skal værne lidt om det og passe på det ikke dør lidt hen.
   Opsangen var absolut ligeså meget til mig selv og selvfølgelig - jo større blog og flere kommentarer - jo mere arbejde og tid kræver det. Tid jeg heller ikke altid har, så der har du jo helt ret i at man har større garanti for at få respons på sine kommentarer hos en ny blogger.

   Man kan absolut ikke nå at kommentere på alle de indlæg man læser, men hvis jeg skal tale på mine egne vegne, så kan jeg helt sikkert godt prioritere at lægge flere og bruge lidt tid på det og jeg forøger også at besvare alle kommentarer jeg selv får herpå bloggen. Det er dog også skredet lidt herover sommeren og der må strammes op, må der :-)

   Slet
  3. Generelt vil jeg sige at du er en af bloglands bedste til ofte at give rigtige gode svar til de der kommentere hos dig. Det har jeg altid beundret dig for.

   Når jeg gerne kommentere hos nye bloggere er det faktisk ikke fordi jeg selv håber på at få noget ud af det på nogen måde. Jeg tænker bare at det godt kan være svært at sidde og skrive uden nogen sinde at få en kommentar og derfor prioritere jeg det.

   Slet
  4. Ih, tusind tak. Det synes jeg også selv jeg gør en indsats for i hvert fald.
   Du/I har ret i det med de nye bloggere og det har virkelig fået mig til at tænke. Tror jeg fremover vil lure lidt på alle de nye (eller mindre besøgte) blogs og udvælge en om måneden til at give en lille shout out her på bloggen. Man fortjener sgu lidt skulderklap og anerkendelse, når man laver noget fint :-)

   Slet
 16. Godt indlæg Ulla, og et rigtigt godt spørgsmål, jeg har lige stilet det samme, inspireret af dit indlæg :) jeg har en Facebook dele knap på min Wordpress blog, og så tror jeg det er noget med at få samling på de forskellige medier og se hvad det kan bringe :) måske .... her er mit (næsten første) indlæg efter at jeg måtte starte helt forfra med mit site :) http://kimbabbel.com/langvarig-forandringer-hvordan/

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt og relevant indlæg du har skrevet. Ja, der er måske netop for mange kanaler man prøver at benytte, men til syvende og sidst så er det min blog der er mit lille hjertebarn og jeg vil virkelig prøve at gøre en indsats på at få lidt mere gang i den herinde og på alle de blogs jeg følger :-)

   Slet
 17. Jeg vil blive meget ked af hvis du lukkede bloggen ned. Jeg følger din blog, men får desværre ikke kommenteret - det vil jeg prøve at blive bedre til. Men du har helt ret - det er bare så meget nemmere på Instagram. Netop fordi man blot kan trykke "like" og så har du fået lidt hurtig respons på dine billeder.
  Fortsæt endelig med at poste indlæg og lækre billeder - både af mad og børn - det er meget inspirerende:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og at få nogle likes på sine indlæg vil helt sikkert kunne give en masse. Der findes åbenbart en like-knap til blogger, så jeg må se at få fundet ud af hvordan jeg får installeret den. Tak for din kommentar og fordi du læser med :-)

   Slet
 18. Hej ulla..
  luk endelig ikke din blog.. jeg følger din blog dagligt, har endda din blog side som startside på min bærbar, bruger din blog dagligt som en slags dagens smil.. I alle de år at jeg har fulgt din blog, har jeg været nervøs for at kommentere da jeg følte at det var til ulejlighed. Det er jo et enormt stort arbejde du ligger i bare at blogge, men os på instergam ikke mindst twitter. Derfor var jeg nervøs for at det ville pålægge dig et endnu større stykke arbejde. Men i fremtiden skal der nok komme en kommentar eller to her fra, da jeg er enormt glad for din blog og bestemt ikke ønsker at den lukker.
  Klem Stella Christensen

  ps. tusind tak fordi du blogger, du er helt klart en stor inspiration

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar! En kommentar kan aldrig være til besvær for mig. Jeg bliver så glad for at se at der er nogen i modtagerenden. Min intention er at at give respons på alle kommentarer og det vil jeg helt sikkert prøve at blive bedre til.
   Selvfølgelig ligger der et stort stykke arbejde i at vedligeholde en blog med mange læsere, men jeg har jo også arbejdet hårdt de sidste 5 år for at få alle de læsere, så det forpligter jo - ligeså meget over for mig selv - at holde jernene i ilden :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 19. Sidder på min arbejdsplads - keder mig - og tjekker i hast de nyeste blogindlæg blandet de bloggere, jeg holder mest af, og deriblandt er du! Din velmente og velskrevne opsang rammer - slam! Men på den gode måde... -Og derfor giver jeg mig tid til at kommentere og anerkende dig. For ærligt, havde dit blogindlæg ikke haft det indhold, havde jeg igen nydt dine billeder, var blevet inspireret og godt underholdt, for derefter at suse tilbage til mit arbejde. For hvor har du ret, det at blogge er jo også kontakten i form af kommunikationen med andre, der forhåbentligt deler passionen om kreativitet, tanker, ord, billeder - mad, hverdag, indretning - og udebliver kommentarerne helt, ja, så bliver man efterhånden lidt slidt og træt.
  Godt indlæg Ulla! Og lad os så komme ind i kampen - i hvert fald ville jeg nødig være mine yndlingsbloggere for uden.
  Kærligst Kristina

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh, hvor er det en dejlig kommentar at få!! Tusind tusind tak. Den er jeg virkelig glad for :-)
   Tak fordi du læser med og bliver inspireret - det er den største drivkraft i mig at kunne inspirere og give - og få tilbage. Så tak tak tak :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 20. Du gav mig et chok, ulla - never do that again! :-) jeg er hverken på instagram eller smartphone, så jeg får kommenteret rundt omkring, synes jeg (pudser lige min glorie). Men dejligt du bringer emnet op.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også du gør, Anna og du kan roligt pudse din glorie!! Du er netop en af de bloggere jeg selv har forsømt at kommentere hos, men meget ofte har haft intentionen om at gøre det. Modtageren mærker jo bare desværre ikke den intention og det er derfor jeg er glad for at have fået det spark bagi som Mirjam gav mig den anden dag :-)
   Tak for din kommentar.
   Kh Ulla.

   Slet
 21. Så kan det nok være man spærrede øjnene op med sådan en overskrift!
  Men du har helt ret, Ulla. Jeg har længe overvejet et :"Er-jeg-virkelig-så-kedelig? - indlæg".
  For jeg får stort set ingen kommentarer længere. Og mit indhold er det samme som det altid har været. Måske er jeg bare kedelig, men der er alligevel stadig mange der læser med. Jeg modtager bare ikke den samme respons længere, og det er jo lige præcis interaktionen med læserne, der gør det sjovt og interessant at blogge.
  Instagram er sjovt, nemt og hurtigt, men der er ingen tvivl om, at Blogland bløder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry, kunne ikke lade være med at afprøve den overskrift :-)
   Det er så ærgerligt og synd at her er blevet så dødt og jeg er glad for at Mirjam startede denne tanke hos mig og fik mig til at indse hvor meget jeg selv har forsømt herinde i blogland. Jeg vil blive bedre og jeg vil tage mig den tid. Jeg har ikke mere tid at tage af, men jeg kan jo nuppe noget af den jeg bruger på Instagram og så dele sol og vind mere lige.
   Tak for din kommentar :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 22. Kære Ulla.

  Jeg så godt dine kloge ord inde hos Mirjam og jeg tror du har helt ret kombinationen af instagram og det at vi så ofte læser blogs på mobil og ipad mindsker antallet af kommentarer. Tidligere var det jo super nemt for blogspot brugere at kommentere hos hinanden, mens det altid har krævet lidt mere af os andre, der ikke skriver på blogger.

  Der hvor jeg måske ikke helt forstår jer er der hvor I skriver at I så føler at det I skriver ikke når ud til andre. Jeg tænker jo at man kan se på besøgstallene om der er nogen der vælger, dels at kikke forbi og dels om de vælger at komme igen og igen. Har man mange gengangere mellem sine besøgende, må det vel betyde at det man skriver giver folk et eller andet godt?

  Måske er jeg bare nød til at tænke sådan fordi der stort set aldrig har været mange kommentarer hos mig. Jeg har i tusindvis af daglige sidevisninger, men sjældent mere end et par kommentarer. Til gengæld får jeg ofte mails fra familier og børnehaver som er glade for det jeg laver og det giver mig hver gang masser af god energi.

  Jeg elsker dine billeder og glimt af livet i Tyskland og håber aldrig du lukker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lukker sgu nok aldrig - selvom jeg lige sidder og får et lille kick ud af at true med det - haha :-)

   Jeg har egentlig aldrig brugt statistikken super meget (har jo været så forkælet med en masse kommentarer :-)), men det kan være jeg skal til at læne mig lidt mere op ad den for at finde motivationen til at sende flere indlæg afsted.
   Jeg har dog brugt den mere her det sidste halve år, hvor kommentarerne er blevet så få. Bare for at se om der overhovedet er nogen der svinger forbi og jo jo, det er der da.
   Synes bare også responsen og dialogen er hyggelig - og i det åndedrag skal jeg også huske på at sige et jeg helt klart selv skal stramme mig an ifht. at få givet respons på de kommentarer der så kommer.
   Kh Ulla.

   Slet
  2. Jeg bruger mine statestikprogrammer en del. Det er faktisk Lis fra Karlsons KLudeskab der lærte mig at det kan bruges til så meget andet end at holde øje med besøgstallene og jeg bruger det især til at holde øje med hvordan folk bevæger sig på bloggen (altså sådan klikker sig rundt). Jeg gør meget for at det skal være let at finde rundt og så kan jeg holde øje med om det virker på besøgsstatestikkerne. Det er også altid sjovt at se når der kommer et stort indlink fra et eller andet sted i verden, det ville jeg aldrig opdage hvis ikke det var for besøgsstatestikken for de gæster ligger aldrig nogensinde kommentarer.

   Slet
  3. Jamen, hvor ser du alt det? Lyder da som noget jeg godt gad og sidde og holde øje med. Jeg har vist kun fundet ud af hvordan man ser hvor mange besøgende hvert enkelt indlæg har. Ja, teknik er ikke lige min stærke side - haha :-)

   Slet
  4. Jeg er særligt glad for et program der hedder statcounter. Det holder rede på alt muligt: søgeord (men det er nu blevet ringere fordi google har gjort søgninger anonyme), hvor tit den samme læser kommer igen, besøg over måneder, år o.s.v. Det kan også vise mig hvilke links folk klikker videre fra og det er rigtigt brugbart for så ved jeg hvilke slags links folk efterspørger. Det jeg bruger mest er den funktion, der hedder "path" fordi det er der jeg kan se hvordan læserene klikker sig rundt på bloggen. Jeg tjekker det faktisk flere gange om ugen for at se hvad folk efterspørger og om jeg nu har gjort tingene overskuelige nok. Lis anbefalede i sin tid at tjekke flere gange om dagen, men det får jeg altså aldrig gjort og derfor kan jeg godt overse indlinks (og det er altid ærgeligt for jeg vil gerne sige tak hvis det er fra en dansk blogger). MIt bloggersystem Typepad er også ret gode til statestik og så er der jo googles egen. Men som sagt jeg foretrækker statcounter nok fordi jeg er blevet vandt til det.

   Slet
  5. Uh, tak for det tip. Skal helt sikkert lige have kigget nærmere på Statcounter. Tak :-)

   Slet
 23. Åh du hat så ret... Ig er sjov... Jeg elsker dog blogs og er lige begyndt at blogge selv.. Og øv ingen kommentar.. Tros ca 900 besøgene på få dage... Ved sku ik hvad vi skal gør.. ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal bare blive bedre! Bum :-)
   Fin blog du har startet!
   Kh Ulla.

   Slet
 24. http://morogco.blogspot.dk/

  SvarSlet
 25. Tiden ændrer sig... Måske er blog-land virkelig ved at blive en spøgelsesby? Jeg forstår dig så godt, men kan ikke rigtig finde ud af om eg er kold eller varm. Jeg læser ikke så meget blogs mere, efter IG, og bruger heller ikke min egen blog meget mere. Mit behov har ændret sig, og samtidig med at jeg bruger IG, nedsætter jeg mit tidsforbrug i blogland. Sad but true..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger helt sikkert også mindre tid i blogland efter IG er kommet til, men jeg kan mærke at IG ikke giver mig det samme som bloggen gør, så jeg vil gerne tilbage til at lægge flere kræfter i blogland. På min egen blog og andres.
   Tak for din kommentar :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 26. Jeg kunne ikke være mere enig med dig. Jeg har iøvrigt også problemer med at skrive kommentarer fra min iPad, men nu er der en lille hjælp kunne jeg se på en af kommentarerne.
  Der sker vel også det at man selv holder op med at kommentere, hvis/ når så få kommer med kommentarer på ens blog. En lidt ond cirkel. Jeg synes en stor del af det at blogge og læse med på bloggene er at have en dialog. Håber at dit indspark kan bidrage til mere af det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal lige præcis tilbage til den dialog der var så meget af engang :-)

   Slet
 27. Nice picture. I find it lovely to see that we have 3 boys of the same age.
  Yes, we need to say more when we like something.
  www.variouskinds.blogspot.be

  SvarSlet
  Svar
  1. Asolutely. I will try to get better! I have met you on instagram and how funny that our three boys are the same age :-)

   Slet
 28. Jeg oplever præcis det samme, fordi jeg også læser via iPad, og ofte giver jeg op, efter at have forsøgt at skrive og lægge en kommentar, som man jo også bruger tid på...
  Jeg har også en blog, dog uden ret mange læsere, og derfor er jeg nok mere vant til, at der sjældent er kommentarer til mine indlæg, men jeg kan sagtens forstå at det må være lidt mærkeligt/trist at når man bruger tid på et indlæg, og normalt glæder sig til masser af respons, at den så pludselig ikke dukker op...
  MEN bliv ved med at blog, søde Ulla, jeg nyder dine indlæg (både her og på IG) også selv om jeg ikke lægger en kommentar (ikke altid fordi jeg ikke vil:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved du hvad - det er dejligt bare at vide. Og selvfølgelig kan man ikke nå at kommentere alle vegne hele tiden og en vis accept af at trafikken på blogs bliver mindre i kølvandet på Ig skal der jo også være. Vil bare selv så gerne have nemmere ved at kommentere og give respons på de blogs jeg læser.
   Længere oppe i kommentarerne her er der en der giver et godt tip hvordan man skal kommentere fra iPad :-)

   Slet
 29. Jeg giver dig helt - IG har virkelig taget for meget over, også er det virkelig bøvlet af kommentere fra Ipaden.

  Jeg har dog fundet ud af at hvis jeg åbnerne indlæggene i Safari fra Bloglovin, så plejer jeg ikke have problemer med at kommentere. Det betyde jeg er begyndte at lægge kommentar igen, selvom jeg læser fra Ipadenn

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med et godt tip!! Det ville være så dejligt hvis det blev lettere at kommentere fra iPad :-)

   Slet
 30. Hej Ulla. Antallet af kommentarer på det her indlæg vidner da om, at nogen læser med ;-) Håber at du finder lysten igen - det skulle jo gerne være en fornøjelse.
  Og så kan jeg kun gentage hvad Anne/FruFlittig siger: når Ipad fryser, klik tastatur væk, sæt curseren der hvor du vil skrive, og man er igang igen. Det er irriterende i starten (især hvis man har fede fingre som rammer Ipad tastaturet forkert og man derfor laver dumme stavefejl - har jeg hørt ;-)
  Jeg tænker slet ikke over det længere - så det er bare at komme igang med at kommentere ;-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skal jeg da lige love for og det er vildt dejligt med al den aktivitet i kommentarfeltet. Jeg sidder og nyder det til fulde, kan du tro :-)
   Det er så fedt med det tip til iPad!! Skal klart igang.
   Kh Ulla.

   Slet
 31. Læser de fleste af dine indlæg for at følge lidt med i livet dernede. Vi ses jo ikke hver dag....og se nu bare der, min første kommentar på en blog nogensinde haha. Knus, Mini-grill :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Wuhuuuu!! Hvor dejligt :-)
   Ja, du gav jo egentlig selv samme opsang på din FB profil for noget tid siden ;-)
   Kram.

   Slet
  2. Det gjorde jeg. Nogle gange må man sgu finde ud af om folk er med, eller det bare en selv man gør en masse for :-)

   Slet
 32. Ups, der slog mig hjerte lige en ekstra gang.........LUKKER! Det ville jeg være ked af, jeg er rigtig glad for at, måske ikke så meget læse, men se din blog. Jeg er meget fascineret af din fotokunst....wow wow.
  Det må jeg være bedre til at videregive og som du skriver, ja så er det bare lidt nemmere og hurtigere, at gøre det på IG.

  Super flotte billeder specielt af dine børn uge for uge <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der kom min dramaqueen lige ud for fuld udblæsning - haha :-)
   Hvor er det dejligt at du nyder mine billeder. Det gør mig virkelig glad. Tak!
   Kh Ulla.

   Slet
 33. Min første tanke var; NEEEEJ! :-( Nyder din blog, og kigger ind hver dag for at se om du mon har postet et nyt indlæg! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at vide. Tusind tak :-)

   Slet
 34. HØRT..... Skrev også til Mirjam at det er det samme her, med den besværlighed at lægge kommentarer:( håber det kan ændres i fremtiden....
  Tænkte nok da jeg så på instagram at det noget af det her. Souper godt intiativ og håber Mirjam fortsætter...
  Hilsner Vicki

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg heldigvis hun gør. Ligesom her hos mig kastede det jo en del kommentarer af sig at pippe lidt op omkring problemet og jeg synes klart at denne dialog har givet mig mere gejst.
   Jeg skal klart også blive bedre til at få kommenteret rundt omkring og det er jeg meget opsat på at blive :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 35. For mit vedkommende tror det er fordi, jeg slet ikke sidder med computeren så meget som før. Telefonen (især IG) har overtaget mit behov og jeg får sjældent læst blogs på tlf. Er inde engang imellem og læse, men jeg kan jo også se og mærke, at de blogs jeg plejer at læse er gået i hi (min egen inkl...den er vel nærmest skindød.)
  Men ja det er da vildt ærgerligt, hvis blogland uddør langsomt, samtidig syntes jeg IG er en skøn måde, at følge med på og man får hurtigere et stort "bekendtskab" end via bloggen.
  Jeg ville dog nødig undvære Lullaby & la la!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det samme her, men jeg bruger dog stadig computeren når jeg blogger og arbejder. IG kan en masse, men det kan slet ikke hamle op med bloggen, når man er en fotonørd som mig, så jeg vil helt sikkert gøre mit til at blogland overlever :-)
   Kh Ulla.

   Ps. Det kan nu godt være at du må undværre Lullaby & La La i fremtiden, for har planer om at skifte navn ;-)

   Slet
 36. Ja, så sidder jeg her og føler mig total dobbeltmoralsk..... tænkte også NEEEJ du lukker vel ikke ned. Jeg læser meget tit dine indlæg, men har aldrig lagt en kommentar. Men jeg forstår helt hvad du mener... Jeg ville også til at bruge instagram, men valgt istedet at oprette en blog (for få dage siden) og føler allerede at jeg snakker lidt med mig selv til trods for at jeg da kan se at der har været lidt over 100 sidevisninger..... så jeg har da også lovet mig selv at blive bedre til at skrive kommentarer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det var jo helt samme følelse jeg sad med inde hos Mirjam den anden dag. Jeg tænkte "Gud, det er min skyld hun lukker" eller i hvert fald "Jeg er medskyldig". Man er simpelthen nødt til at huske at lægge små tilkendegivelser rundt omkring :-)
   Tak fordi du læser med. det er jeg rigtig glad for :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 37. Jeg føler mig mere end ramt Ulla! Jeg har fulgt din fantastiske blog i mere end et år nu og jeg har ALDRIG...som i virkelig aldrig lagt en eneste kommentar! Jeg synes, du skriver helt fantastisk godt, dine billeder er gude smukke og hele din tilgang til livet er beundringsværdigt og skinner igennem på bloggen på sådan en måde, så jeg hver dag er inde for at få mit 'Ulla-fix'.
  Og så sidder jeg her med røde kinder og er flov. Flov over at være en 'nasser'....flov over at være så naiv og tro at 'alle bloggere er over-mennesker, der ikke behøver anerkendelse fra sine læsere'...flov over ALDRIG at have fortalt dig hvor meget jeg sætter pris på din blog, fordi jeg godt kan lide dine blandede emner om mode, børn, mad, rejser og vigtigst af alt; dine indlæg om livet sådan i alt almindelighed.
  Jeg håber virkelig ikke du stopper med at blogge Ulla, for du er en evig inspiration! Og til allersidst; du har de smukkeste børn i hele verden! Det har jeg tænkt hver evig eneste gang, jeg har set et billede af dine guldklumper! De floveste hilsner fra Marie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hold da op en fantastisk kommentar der helt bringer vand i mine øjne. Så du har så rigeligt vejet op for kommentarer for et år men de ord :-)
   Det gør mig så uendelig stolt og glad at læse de rosende ord. Tak tak tak!! Virkelig!
   Jeg er bestemt intet overmenneske og mine hjul kører bl.a. rundt på den anerkendelse og den dialog jeg får igennem min blog. Jeg elsker det og vil gerne blive ved og ved og ved!
   Kram til dig!

   Slet
  2. Velbekomme Ulla! Din blog fortjener virkelig alt den ros, den kan få! Jeg glemte helt at skrive før, at dit indlæg du skrev i forbindelse med din farmors død, var så smukt og inderligt og fik mig til at smile og græde på en gang. Du fik mig til at græde, fordi hver evig eneste linie udtrykte din beundring overfor din farmor og til at smile, fordi jeg pludselig fik en trang til at tænke på alle jeg har kært i mit eget liv. Jeg har læst det flere gange siden og bliver stadig lige rørt. Det er skrevet med så meget respekt overfor din farmor og din beskrivelser går lige i hjertet, så man selv føler man kender din farmor. TAK igen Ulla :).

   Slet
  3. Jeg også både græd og smilede da jeg skrev det indlæg og det var virkelig dejligt og vigtigt for mig at skrive det, for i processen sad jeg jo der og tænkte på alle de dejlige minder jeg havde med hende og på den person hun var og hvad hun har betydet for mig.
   Tak igen! :-)

   Slet
 38. Jeg er ganske enig med dig Ulla! Sagen er desværre den at alt der går stærkt tiltrækker os travle folk. Det er trist men ikke desto mindre fakta. Mht at skrive fra iPhone så har det ligesom for dig irriteret mig. Jeg har dog fundet ud af at det med at tastaturet fryse kan afhjælpes ved at trykke på OK. Så kan du skrive videre igen 😊
  Jeg brænder for at komme igang med at blogge igen - overskuddet er der bare ikke lige. Men Ulla, tænk på alt det dejlige læsetof du giver dine børn med videre i livet. Det er en gave...

  SvarSlet
 39. Jeg er ganske enig med dig Ulla! Sagen er desværre den at alt der går stærkt tiltrækker os travle folk. Det er trist men ikke desto mindre fakta. Mht at skrive fra iPhone så har det ligesom for dig irriteret mig. Jeg har dog fundet ud af at det med at tastaturet fryse kan afhjælpes ved at trykke på OK. Så kan du skrive videre igen 😊
  Jeg brænder for at komme igang med at blogge igen - overskuddet er der bare ikke lige. Men Ulla, tænk på alt det dejlige læsetof du giver dine børn med videre i livet. Det er en gave...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, fordybelse er i den grad ved at blive en sjældenhed. Vi er meget opmærksomme på det herhjemme og især i weekenderne trækker jeg stikket og lader computeren (og næsten instagram - den er svær!) være og fordyber mig i at være mor og kun mor. Det er virkelig dejligt og efter en dag hvor man har brugt al sin tid på sine børn er det en fantastisk følelse at gå i seng helt uden at føle man har spilt sin tid på nogen måde. Man har brugt den på det allermest meningsfulde man kunne.
   Nå men, det blev jo lige lidt et andet emne - som udsprang af at du sagde vi alle har så travlt :-)
   Kram til dig, søde Camilla.

   Slet
  2. Jeg synes Camillas pointe er så fin med at det man skriver på bloggen er til eftertiden- jeg tænker på min blog som min dagbog- npogle dage har jeg meget på hjerte- andre dage er det min scrapbog- og til tider er det der jeg søger råd hos dem der tilfældigt læser med og som føler de kan bidrage med det jeg spørger om- så bloggen er til fordi jeg synes det er dejligt at skrive og har et behov for det- men selvfølgelig er det da fedt at nogle gider svare- men det gør mig altså ikke noget at det er de samme personer jeg kommunikerer med fast- sådan er det jo også med dem jeg snakker med i virkeligheden- jeg kan sagtens få det sådan at nu er det længe siden jeg har vist noget krea frem- eller jeg kunne da også lige tage et par foto af mit seneste loppefund- men hvis det ikke lige betyder så meget for mig pt- så gider jeg ikke ligge pres på mig selv for at skrive om det. Så blog om det der fylder i dit hovede- Jeg forstår så stadig ikke hvorfor man ikke kan skyde de samme hurtige fotos af og lægge ind på sin blog som man kan på IG ? Når jeg tager et foto med mobilen kan jeg jo vælge hvilken platform jeg vil dele den på.. så samler man jo netop sine opdateringer på bloggen- og den kan ovenikøbet linkes op til FB så blogindlægget vises der- så behøver man ikke opdatere 3 steder... og så får man også flere kommentarer igen hvis man tager en grundig kommenteringsrunde i blogland :-) Måske hvis man lægger lige så mange kommentarer ude omkring som man selv har fået- så smitter det nok lidt ikke ?

   Slet
 40. Hej Ulla. Jeg er ikke fast læser. Endnu. Må nok hellere få dig tilføjet min bloglovin. Og der er problemet så også lidt. For ikke nok med at tastaturet fryser når man sidder med sin Aifååånnn, så skal man også sige 'vis original et-eller-andet' for overhovedet at få et kommentarfelt frem. Og når man så endelig er nået til at trykke send, så virker det heller ikke. Og alt hvad man havde skrevet er forsvundet og man gemte det selvfølgelig ikke inden man trykkede send... Så ja instagram har noget af skylden, men det har bloglovin og så og de små apparater som vi sidder med i sofaen/toget og på toilettet har hele klart også noget af skylden. For vi zapper og bliver ikke fordybet i noget for det er ærlig talt en anelse svært på en 5" skærm. Men nu har jeg skrevet en kommentar på dit indlæg som jeg fandt fordi du havde kommenteret på et insta-billede hos thevintagehausfrau. Så du må også få nye læsere på din blog fordi du er tilstede på instagram 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det er helt håbløst på iPad og bloglovin'. Det kunne godt lige tage at være lidt lettere når nu de mindre enheder har taget så meget overfor vores store computere. Det ville afhjælpe problemet en hel del, er jeg sikker på.

   Og ja, IG bringer da helt sikkert en masse nye bekendtskaber med sig. Er helt vildt glad for IG - ingen tvivl om det. Blogland må bare ikke dø hen på bekostning af IG.
   Tak for din kommentar :-)

   Kh Ulla.

   Slet
 41. Du har helt ret, Ulla. Lad os lige tage os lidt sammen og give os selv tid til at fordybe os og anerkende hinanden herinde i Blogland! Godt brølt!
  Kh Lotte (www.lottesroom.blogspot.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal vi nemlig - inkl. mig selv. Jeg har dunket mig selv i hovedet og givet mig selv en opsang, kan du tro :-)

   Slet
 42. Spændende indlæg. Jeg havde ikke tænkt over det med at bloggen dør til fordel for IG. Jeg har det nemlig omvendt. Jeg er træt af IG. Både mine egne posts og andres (undskyld!). Ikke dine selvfølgelig ;-) Ligesom FB synes jeg, det meste bliver sådan noget meningsløst tidsrøveri, hvor man pludselig går mere op i at folk, man aldrig har mødt, har drukket en smuk kop kaffe end at være sammen med sine egne børn.

  I virkeligheden er det nok mest det, min træthed handler om. At jeg synes, det røver tid. Tid, som jeg hellere vil bruge ude i det virkelige liv, og det er jo en helt anden diskussion. Men samtidig er det jo vanedannende, det skidt, og hvad gør man så? Jeg blev fx virkelig ramt af denne her artikel: http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/iphone-i-familien

  Nå, det blev lige en helt usammenhængende kommentar. Selvfølgelig skal vi kommentere mere på gode blogs. Jeg er heller ikke god til det. Og din er endda en af de gode (som også overlevede den heftige udrydning i mit bloglovin-feed, jeg lavede fornylig). :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en skide god diskussion, den der, Jane!! Og meget relevant ikke mindst. Og god artikel. Jeg læste en ligende i en stor (nok den største) tyske avis for et års tid siden, hvor overskriften ganske enkelt var iSolation. Uh, det er skræmmende hvad alle de medier og apperater gør ved menneskeracen.
   Jeg savner noget fordybelse og er bange for hvordan fremtiden kommer til at se ud. Herhjemme er vi ret opmærksomme på det. Vi har iPhone og iPad regler, og fra ungerne er hjemme fra skole og institution og til de skal i seng er der forbud (altså for os voksne - børnene har ikke noget forbrug endnu). Det går ikke altid skide godt, men vi hanker op i reglen i ny og næ og strammer op. Derudover lader jeg ofte sociale medier og computer være i weekenderne og lader mig blot fordybe som mor og kun mor. Aaarh, et par IG billeder bliver det altid lige til alligevel, men sådan i det store hele i hvert fald og som jeg også skrev til Camilla lidt længere oppe, så er det en virkelig tilfredsstillende følelse at gå i seng efter sådan en dag. Helt uden en følelse af at man har spildt sin tid på noget. Det er der vi skal bevæge os hen igen.

   Tak fordi jeg blev i dit feed!! Du bliver også i mit :-)

   Slet
 43. Jeg tænker tit på om jeg bare skal lukke ned, for der er stort set ingen kommentarer på min blog og det gør mig sku lidt trist. Jeg skrev altid selv kommentarer før hen, men gider heller ikke rigtig mere, for jeg føler at jeg giver langt mere og bruger tid og får ikke noget igen. Så jeg er så tæt på som man kan være og har jo været i gang med min blog i mange år og var glad for den, men nu skriver jeg ikke rigtig mere, for jeg tror ikke ddet bliver læst og det må jeg jo sige at DET betyder noget ; ( Jeg læser tit med hos dig og er super glad for dine billeder, det skal du vide!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det betyder nemlig helt sikkert noget om det man skriver bliver læst eller ej. Uden modtagere kan man jo ligeså godt skrive en dagbog og det er virkelig demotiverende når der mangler respons. Jeg tror man er nødt til at starte hos sig selv (eller råbe op som jeg gør nu :-)), for parallelt med at mine egne kommentarer er udeblevet så er jeg selv blevet sløvere til at lægge kommentarer rundt omkring hvor jeg læser med, og der er jo nok en sammenhæng. Der er kommet en god debat ud af det her indlæg og jeg håber vi kan få vendt skuden bare lidt.
   Flere har nævnt det med like-knappen, som åbenbart er en feature der findes på blogger, så det er bare med at få installeret den, så man kan få lidt respons på den måde om ikke andet :-)
   Tak for din kommentar, Rikke og pøj pøj med bloggeriet fremover. Håber du finder lysten igen.
   Kh Ulla.

   Slet
 44. Hørt hørt...
  Jeg læser blogs fra Bloglovin app'en på min Samsung smartphone eller tablet og synes ikke det er spor besværligt at kommentere andres indlæg, jeg synes der er nemmere. Om det er mere besværligt med Iphone skulle da være mærkeligt???
  Jeg er ikke til instagram, det er for overfladisk for mig. Jeg holder vildt meget af blog indlægene, der er fylde og dybde i dem.
  Ulla din blog var en af de første blog jeg meldte mig på og holder af at følge med dig og familie.
  Jeg smider af og til en kommentar, men det kunne være super med en LIKE knap, så man på den måde også kan give anerkendelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig i at IG slet ikke kan det samme som bloggen og den dialog man kan få igang her er en helt anden og mere dyb. Tak fordi du læser med. Det gør mig rigtig glad :-)

   Slet
 45. Jeg er sikker på, din indlægstitel har kastet en masse trafik af sig. :-)
  Og jeg må sige, at jeg først blevet meget overrasket, for det kunne da ikke passe, at du virkelig ville lukke din blog. Dig, som altid laver detaljerede indlæg med flotte billeder.

  Nå, men det var jo så heller ikke tilfældet. Jeg har godt læst rundt om i Blogland, hvordan Instagram har taget over mange steder. Nu har jeg ikke selv en smartphone/iPhone, så jeg har slet ikke mulighed for at komme på Instagram selv eller kommentere på andre folks billeder, så min egen blog bliver ikke forsømt pga. det, men jeg kan sagtens følge din tankegang med, at hvis man slet ikke selv får nogen form for respons, så kan motivationen til at blive ved dale.

  Forhåbentlig kan dit opråb sætte lidt gang i Blogland, så folk bliver bedre til at smide kommentarer af sig.
  Rigtig god debat at sætte i gang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, for søren - der kom da gang i det her kommentarfelt i hvert fald og jeg håber virkelig at den dialog vi her har haft kan puste lidt nyt liv i blogland.
   Tak for din kommentar :-)

   Slet
 46. For mig handler mine manglende kommentarer om at jeg er gået over til smartphone - og ikke nok med at jeg skriver langsommere, så er de fleste kommentar felter VIRKELIG dårlige. Kommentarer forsvinder, man kan ikke se alt hvad man taster etc. Jeg vil gerne kommenterer og jeg læser stort set alle indlæg i min blogfeed... men ofte giver jeg op af frustration

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg forstår dig så godt for det er helt den samme besværlighed jeg oplever.

   Slet
 47. Du har helt ret, blogland har ændret sig! Jeg tror også det både er pga IG og så fordi blogs læses på Tlf og iPad!
  Det er bare 10 gange lettere at kommentere fra computeren!
  På blogloving kan man like indlæg med et lille hjerte. Jeg er også begyndt at åbne indlæg jeg læser via bloglovin Safari og det hjælper meget.
  Dog fryser det stadig (er sket allerede 2 gange i denne kommentar) her trykker jeg på ok, så tastaturet forsvinder, hvorefter jeg trykker på kommentarfeltet igen også kan jeg fortsætte hvor jeg slap!

  Jeg har også haft en død periode på min blog, jeg elsker også kommentar til mine indlæg! Jeg hev derfor mig selv i nakken og prøver selv at få lagt kommentar hos andre! Det virker altså, kommentar afføder kommentarer.

  Er glad for du bliver i blogland og skal da nok lige smide lidt flere kommentarer din vej;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror du har helt ret. Man må starte hos sig selv og se at få gang i at lægge nogle kommentarer selv :-)
   Jeg er så glad for det tip til iPad for det vil helt sikkert få mig til at kommentere mere rundt omkring. Tak!

   Slet
 48. Hej Ulla.
  Din blog var en af de første jeg begyndte at følge, og jeg blev lige en anelse svedt da jeg læste din overskrift!:)
  Jeg blogger for mit arbejde, og har af den grund ikke egen blog - og heller ikke IG. MIn online kommunikation foregår via computeren, da den altid er åben som musikanlæg hjemme. Men siden bloglovin er kommet til, må jeg også erkende at det tit bliver til bare at læse indlægget og så surfe videre. En dårlig vane!
  Så tak for din opsang;) - jeg vil gerne give den en skalle med kommentarer, for ærlig talt - så vil jeg ikke undvære de eftertænksomme, velskrevede, langsomt producerede, kreative(ikke kun et billede!), ærlige meninger og holdninger som blog verdenen bidrager med. Langsomheden og fordybelsen er efter min mening lidt i baggrunden i vores hyper moderne - teknologiske samfund. Teknik kan mange ting - også være til besvær;)
  Tak fordi du blogger og beriger min hverdag:)
  kh
  Johanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Fordybelse er en mangelvare efterhånden - også hos mig selv - og det er noget jeg virkelig forsøger at blive bedre til og derfor vil jeg netop også gerne give min blog lidt af alt den opmærksomhed som min IG har fået det seneste år.
   Tak for din kommentar og fordi du læser med :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 49. Altså spot on Ulla.... det er for dårligt. Når man nu hiver så meget inspiration og glæde ud af dine blogs og billeder, er det mindste da, at kommentere det. Du må endelig ikke holde op, nyder virkelig at læse dine blogindlæg, og bliver jo gang på gang inspireret af dine ideer og billeder. En god opsang som vil blive taget til efterretning. Mange tak for det. Hilsen Iben

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Iben :-)
   Og ja, man må ind imellem lige give til kende at man synes godt om et indlæg man har læst. Det vil jeg helt sikkert selv prøve at blive bedre til.

   Slet
 50. Jeg giver dig fuldstændig ret :) Personligt er det pga. bloglovin', det er bare nemmere at læse det via iphone/ipad som du selv skriver, også får man ikke kommenteret. Derudover, synes jeg det er lidt "hårdt" at være miniblogger, og kommentere hos alle jer store bloggere, og så aldrig rigtig opleve at få så mange kommentarer selv.. Jeg ved godt det er "piv-piv", men det er sådan jeg personligt har det.
  Men jeg elsker blogland, og vil meget gerne begynde at kommentere meget mere hvis det betyder at du og mange andre bliver ved, vil ikke miste jer ;) Kram fra Simone (www.tyktogtyndt.blogspot.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommetar, Simone.
   Ja, kan da levende forestille mig at det er hårdt at være blogger med færre læsere og dermed kommentarer. Jeg vil også begynde at bevæge mig lidt mere rundt i blogland og gå på opdagelse, så tak fordi du sætter fokus på det også :-)

   Slet
 51. Jeg har aldrig lagt en eneste kommentar hverken til dig eller andre, men det er ikke fordi jeg ikke nyder at læse med. Følger dig på Instagram og her flere gange i ugen, du er en kæmpe inspiration!! Du er simpelthen fantastisk!
  Jeg vil huske at ligge flere kommentar med på jeres vej! For i har fortjent det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh, det var sødt sagt! Tak :-)

   Slet
  2. ....Og tak fordi du læser med! :-)

   Slet
 52. Tror da nok lige det gav dig feedback ;) Jeg er helt enig, og netop pga de manglende kommentarer, er mit niveau også dalet. Men jeg tror vi skal gribe i egen barm først, for hånden på hjertet, så er jeg heller ikke selv for skarp til det i tiden. Så hep, tak for opsangen din dejlige steg!

  Onkelanne.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg fik sgu da hvad jeg bad om dér - hihi. Man skal åbenbart bare råbe op :-)
   Vi skal helt sikkert starte hos os selv! Ingen tvivl om det!
   Kh Ulla.

   Slet
 53. Nu fik du mig i hvert fald til tastaturet :-)

  Jeg har ikke en blog med mange læsere, og det er heller ikke intentionen med den. For mig er min blog lige så meget en "digital dagbogslignende tingest", og jeg blogger mere for min egen skyld (og min familie og veninder, som troligt følger med, haha) end for mine læseres. Og sådan tror jeg de fleste bloggere har det - man kan ikke være en så engageret blogger som du, og mange andre, er, hvis man ikke blogger for sin egen skyld og af lyst også.

  Dermed ikke sagt, at kommentarer er ligegyldige! Selvom det blot er tre små ord fra en læser (i mit tilfælde typisk en veninde eller en "bekendt fra Blogland"), så bliver jeg da glad og spændt på, hvad feedbacken til mit indlæg er. Jeg forsøger også i høj grad at besvare alle kommentarer, da der typisk højst er tre til mine indlæg. Men jeg kan forestille mig, at det kræver noget tid for de større blogger. Derfor har jeg også virkelig meget respekt for, at du tager dig tiden og ofte kommer med mere uddybende svar end bare "Mange tak :-)". Jeg kan ofte se, at du gerne vil kommunikationen og evt. en dialog i kommentarfeltet - og det er fedt!

  Nu bad du jo selv om det, så jeg ville lige give mit syn på sagen. Keep up the good work, Ulla.

  /Line
  www.vidunderligevirvar.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig blogger jeg også for mig selv og det er jo en dejlig masse ord og billeder at have liggende, som man kan bladre tilbage i og mindes, så helt sikkert - der er masser i det for mig selv også. Og ikke mindst for vores familie og venner i Danmark som også følger med i vores liv igennem bloggen her.
   Men hånden på hjertet, så elsker jeg bare at få ros og skulderklap og det er et stort drive for mig i forhold til at have lysten til at blogge på daglig basis. Der er jeg bare ligesom et barn - hihi :-)

   Jeg forsøger virkelig også at give respons på de kommentarer jeg får, men også her kan jeg blive bedre.

   Tak for din kommentar og fordi du læser med :-)

   Kh Ulla.

   Slet
 54. Hej Ulla
  Jeg kan virkelig godt forstå din frustration! Jeg er ikke selv blogger, men nyder at læse om Jer andres liv, se billeder af skønne unger, og få inspiration til madlavning eller hverdagen generelt. Grunden til, at jeg ikke kommenterer på indlæg, tror jeg, er fordi at jeg jo ikke kender Jer personligt, og derfor vil føle at jeg træder ind over en grænse og blander mig I Jeres liv! Det er jo egentlig en fjollet tankegang, da I selv inviterer indenfor og, som du skriver, nyder at få kommentarer og feedback. Din 'opsang' er hermed taget til efterretning, og jeg vil helt sikkert deltage mere aktivt fremover, her i blogland! Jeg vil nemlig meget nødigt se at du, og andre bloggere, er nødt til at ´dreje nøglen om'. Keep up the good bloggin'!! :-) Kærlige hilsner, Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Tine , for din søde besked.
   Og nej, en kommentar kan aldrig blive til ulejlighed. Jeg lægger jo selv en stor del af mit liv til skue og bliver rigtig glad for selv den mindste kommentar :-)
   Tak fordi du læser med!
   Kh Ulla.

   Slet
 55. Åh jeg kan kun give dig så evig ret. For mig - en upcoming blogger, der var liiige ved at få fodfeste med pigeriprovinsen.blogspot.dk - kan også sagtens mærke 'det nemme' ved Instagram. Alle vi bloggere søger s * u anerkendelsen, og det er bare svært når teknologien er SÅ meget hurtigere - det er jo bare SÅ nemt at gribe de 'instrumenter' der allerede ER åbne, end man skal hen til computeren (både for selv at blogge, men også for at kommentere på andres indlæg). Tommeltot op til dig - fra mig der 'desværre' også har hang til Instagram, og SÅ meget ønsker en 'like' knap på bloggen. / Anne Sofie Kongstad

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kræver mere en indsats at få blogget og kommenteret nu hvor Instagram har taget over, og jeg kan bare mærke at jeg gerne vil lidt mere tilbage til at give blogland lidt mere opmærksomhed.
   Og så har jeg ladet mig fortælle i mange kommentarer her på indlægget at der allerede findes en "like" knap herpå Blogger, så det er da bare med at få fundet ud af hvordan den virker :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 56. Kære Ulla,
  Som jeg skrev til dig på Instagram, og som du også selv nævner, så er det så nemt tilgængeligt at læse blogs på iphone og ipad, men det er bare ikke altid de pokkers kommentarer virker... Så da jeg sad på arbejdet tidligere i dag, ja i arbejdstiden, læste jeg dit indlæg og jeg har tit siddet med akkurat samme følelse... Jeg har bare en lille bitte blog med få følgere, men det giver mig så meget... Jeg nyder hver en kommentar, men der er længe imellem... Håber dette indlæg får lidt liv i Blogland igen... :-)
  Held og lykke fremover, og hvor er jeg glad for "bloggen ikke lukker"...
  Glæder mig til at læse med fremover og følge med i dit liv og se billeder af dine skønne sønner...
  /Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar her også. Ja, jeg håber virkelig også vi kan sparket lidt liv i blogland igen :-)

   Slet
 57. Du rammer spot on! Jeg har selv mærket dalende aktivitet på bloggen i takt med at Instagram er vokset. Jeg er også stor fan af Instagram men synes bestemt også det vil være trist hvis blogland dør ud! Men ofte ser jeg også mig selv tage et billede af mit nyeste projekt til Instagram så snart jeg har lagt nålen fra mig - og et par dage efter får jeg så lagt det på bloggen! Og så har folk jo allerede set det på Instagram, og så er det knapt så spændende på bloggen... Måske er det også en lille del af det -.det er bare meget hurtigere på Instagram.
  Men jeg vil for alt i verden ikke undvære blogland og jeg er heller ikke god til at kommentere - lige præcis fordi det er så bøvlet at kommentere fra iPad'en og mobilen. Og også når man læser igennem Bloglovin'.
  Jeg har længe tænkt det samme som dig, så det er godt du giver os et spark bagi! Så nu vil jeg klikke over og læse blogs og kommentere på dem allesammen:-) Tak for sparket!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror vi skal være bedre til at gemme lidt til bloggen og ikke bare hurtigt smide alt på IG, for så bliver bloggen jo pludselig "old news" :-)
   Tak for din kommentar!

   Slet
 58. Kære Ulla. Verden ændre sig i rivende fart og jeg tror såmænd bare blogland følger den hele naturlige udvikling - i den der cyber space verden. Vi har mindre tid, mere vi skal nå og selvom vi gerne vil følge med alle steder - ja så ville det tage et årti at skulle lægge en hilsen alle de steder vi ramler ind i gode velskrevne blogindlæg - som f.eks. dine.
  Jeg ville så gerne skrive meget mere til alt det jeg læser - men så tror jeg at mit job må lade livet ... og egentlig tror jeg også det ville blive for omstændigt for mig at følge med så mange steder jeg gør. Jeg kan faktisk godt lide den der uforpligtende "jeg kobler af" tid jeg bruger på at læse forskellige blogs. Jeg suger til mig af gode tekster, smukke billeder, gode råd, opskrifter og tips - men hvis jeg skulle kommentere bare 10% a det jeg læser, puha ville det vel tage mig en time om dagen!! (jeg har ikke en overskydende time om dagen med fuldtidsjob, 3 børn, træning, egne blogs, madpakker osv. ... )
  Jeg ved godt vi ikke kan gøre alt op i tid - og jeg ved godt vi skal være bedre til at anerkende andre, rose vores medmennesker - men shit hvor mangler der altså bare nogle timer i døgnet så ...
  Jeg ELSKER instagram for det er nemt - let lige at smide en hurtigt kommentar - eller like. Instagram er jo ikke lange velskrevne indlæg men der mere spontane - og måske netop derfor er det nemmere lige at skrive en spontan kommentar ... (nå ja og så det faktum at det er på iphonen der altid er lige ved hånden)
  ANY WAY! jeg følger dig her inde og nyder din blog - og vil gerne gøre et forsøg på at skrive flere kommentarer - fordi jeg ved det betyder noget for dig. <3

  ps. ELSKER det billede af lillemanden med pude og bar ende ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, Mette - der er umuligt tid til at kommentere alle vegne og der skal sørme være tid til det vigtigste - nemlig tiden med familien og venner osv. ude i det virkelige liv. Buttom line er dog at der tidligere har været meget mere aktivitet i blogland end der er nu, så vi kan måske prøve at tage lidt af den tid vi bruger på IG og så bruge den på at kommentere på vores yndlingsblogs i stedet, så det ikke dør helt hen herinde.
   Tak for din kommentar :-)
   Knus Ulla.

   Slet
 59. Blogger har faktisk en "I like" knap, den skal bare aktiveres og tilpasses. Skal vi ikke gøre det og like indlæg hinandens som på Instagram? Kig på indstillinger for dine indlæg under "Layout". Vh

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg kigget på det og jeg kan simpelthen ikke få det til at virke?? Øv :-(
   Jeg er inde under "Layout" og under "Blogindlæg - redigér", hvor jeg så har vinget af ved "Reaktioner" og lavet en der hedder "Like", men selvom jeg gemmer det, så kommer det ikke frem på min blog??
   Jeg fik lavet nyt blogdesign på et tidspunkt af en anden blogger og måske er der et eller andet i kodningen på mit design, der går ind og overskriver nogle funktioner i Bloggers eget design. Hmm, må få en kyndig til at kigge på det :-)

   Slet
  2. Sådan laver man en Like-knap under indlægget:
   http://cupcakebyme.blogspot.dk/2013/10/like-knap-under-bloggen.html

   Vh

   Slet
 60. Fantastisk indlæg Ulla! Du rammer spot on i min verden! Jeg har skrevet til dig på Instagram (ups!) og vil ikke gengive det hele her (nu hvor jeg endelig kom til computeren igen). Jeg har tilladt at referere til dit indlæg på min egen blog! Som så mange andre har min lyst til at blogge også været på tilbagetog, men ønsker i den grad at vende tilbage! Tak fordi du deler nogle meget aktuelle og relevante tanker!
  Kh Maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du gider at dele budskabet, Maj. Jeg har netop været inde på din blog og lagt et par kommentarer - så er vi da igang, ikk ;-)
   Kh Ulla.

   Slet
 61. Åhhh gud Ulla, det kunne jo så hovedet ikke skrives bedre...

  SvarSlet
 62. aj, så må jeg også lige give lyd fra mig. Jeg er fast læser herinde hos dig. På min computerskærm, hver dag. Ikke instagram, så jeg har ingen undskyldning. Men jeg skriver aldrig noget i kommentar feltet:-/ sorry... og hvorfor egentlig ikke? Det må jeg lige lave om på.. men tror det mest er fordi, det ville være kommentarer som 'godt skrevet', 'det ser lækkert ud', 'skønne unger' jeg ville skrive. Og jeg tænker at der ikke er nok kød i de hurtige tanker, fra mig til dig, som netop har lagt så meget i dine skønne (!) indlæg? Jeg tror det er derfor.. MEN jeg følger dig hver dag. Over kaffen. Du skriver nemlig så godt, tager så gode billeder af dine skønne drenge og dine historier kommer faktsik ofte ind i min lille hverdag på den ene og anden måde... Don't close!

  Hilsen Cecilie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar og pæne ord, Cecilie :-)
   Og jo, de små og korte kommentarer har bestemt også ret og vækker altid stor glæde hos mig.
   Skal nok lade være med at lukke ned. Har da helt sikkert fået gejsten tilbage efter denne lange og gode dialog her i kommentarfeltet :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 63. Hej Ulla
  Jeg er en af dem som i stilhed nyder din blog og dine madbilleder i høj grad. Jeg har aldrig tænkt over at give mig til kende, da jeg altid har tænkt at du som mange andre skrev for hinanden. Jeg kan dog godt se at du/I også trænger til frisk blod, så fremover skal jeg nok blive bedre til at give et skulderklap, for jeg nyder virkelig at kigge med over skulderen på dine madbilleder og bare sådan i det hele taget....
  Tak for en fin blog
  kh sara

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sara.
   Tak for den dejlige kommentar. Jeg er glad for hver og en der følger med og både "gamle kendinge" og nye og ukendte læsere er meget velkomne i mit kommentarfelt :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 64. Jeg har lige siddet i bilen på vej hjem i dag, og lavet en pagt med mig selv om at jeg skulle blive bedre til at kommenterer, med udgangspunkt i min egen blog. Jeg har ikke læst blogs et par dage, og finder så dit indlæg (og fik et chok) for f..... da godt skrevet.
  For mit vedkommende kan jeg se et mønster i at mine egne kommentarer, dem jeg skriver hos andre, er faldende i takt med at antal af blogs jeg læser er steget. Når jeg læser på bloglovin suser jeg hurtig en masse blogs igennem, uden at fordybe mig i de enkelte blogs. Før kunne jeg godt bruge Laaang tid på at læse rundt i gamle indlæg på en blog jeg lige faldt over, og derefter kommenterer, det gør jeg ikke rigtig mere, nu følger jeg så mange at jeg sjældent når alle de nyeste indlæg igennem på bloglovin. Måske er det bare mig, måske er det udviklingen, uanset hvad så savner jeg også kommentarer på min blog, selv om læser antallet stiger. Jeg har bestemt at jeg vil blive bedre til at kommenterer, men jeg kunne også godt ønske mig en like knap, til alle dem jeg ikke når.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror på mange måder også man skal prøve at fordybe sig lidt mere, for jeg synes jo også det er skønt at følge de bloggere som jeg har brugt lang tid på at lære at kende herinde. På den anden side må man også lige tage sig lidt tid til at opdage nye og fine blogs og så måske udvælge sig et par stykker af dem som man fordyber sig i.
   Jeg følger også usandsynligt mange blogs på bloglovin' og man kan jo simpelthen ikke følge med stor tilstedeværelse alle steder.
   Tak for din kommentar :-)

   Slet
 65. Kære Ulla,
  Så sent som i går tænkte jeg på at skrive et lignende indlæg! For du har bare så mega meget ret, i det hele! Det var også en af grundene til at jeg holdet en pause, og jeg har aldrig rigtig fået den gamle gnist tilbage igen! Ydermere er jeg selv blevet vildt doven, og får også sjældent skrevet en kommentar, hvilket er ALT for dårligt, iPad eller ej! Tak for opsangen!
  Og så vil jeg lige sige at du er en af mine yndlings og en af de første jeg læste med hos, og jeg har aldrig kedet mig herinde:-) <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh, hvor er du sød, Ninna! Som altid en dejlig kommetar :-)
   Ja, jeg har også selv været for sløv til at få kommenteret og derfor denne lille opsang til os alle. Og se lige hvor det hjalp! Der kom da gang i kommentarfeltet må man sige, og det har helt sikkert løftet min gejst.
   Dine indløg er faktisk også blandt dem jeg stort set altid har intentioner om at lægge en kommentar ved, men hvor iPad teknikken så svigter mig og jeg giver op.
   Nu har jeg dog fået nogle gode tips til hvordan man sniger sig udenom den bug der får skærmen til at fryse. Yay :-)

   Slet
  2. IndlÆg skulle der selvfølgelig stå - haha. Skide omkodede tyske tastatur!

   Slet
 66. Like :)
  Jeg har aldrig kommenteret på hverken dine eller andres blogge... Tror jeg lidt har tænkt, at jeg ikke havde noget fornuftigt at tilføje (og netop her ville en "like"-knap komme til sin ret). Men det har på INGEN måde betydet, at jeg ikke kan lide dine og alle andres indlæg... For det kan jeg! Og følger med - HVER DAG!! Så... Keep up the good work :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, altså hvor det glæder mig at du læser med. Gør mig bare så glad!
   Og ja, en like knap ville nemlig være super, og efter tip fra andre læsere har jeg nu fundet ud af at der rent faktisk findes en. Jeg kan bare ikke lige finde ud af at få den installeret, og synes nu heller ikke den er så tydelig.
   Kunne godt ønske mig et fint lille hjerte eller sådan noget man kunne klikke på :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 67. ha ha ha fantastisk overskrift Ulla :)
  du formår igen og igen, at få følelserne i gang hos dine læsere - ALLE slags følelser. det er det, der er så fedt Ulla. du behandler, viser og inspirerer på en sjælden måde, så man bliver kastet rundt i manegen. den ene dag med ynde og et kæmpe smil ved at se dine lækre unger, så mundvand og fråde over de lækreste retter, high-fashion så vi lige skal hanke op i os selv og huske på, at vi er smukke og skal vise det, tårer der triller, når du beretter om følsomme emner...osv. I could keep going....
  jeg nyder din blog og IG, og håber jeg får kommenteret nok...så du ALDRIG lukker ned:)

  kh kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Arhmen, hold nu kæft hvor er du sød Kirsten!! Du er virkelig en af mine yndlings og er altid SÅ god til at lægge kommentarer, så man bliver helt glad og varm om hjertet. Vi må mødes en dag irl!!
   Elsker også at følge med hos dig og dine tre smukke piger.
   Stort kram til dig :-)

   Slet
  2. Og i øvrigt så er du den der har skrevet det indlæg jeg nogensinde har tudet mest over. Du ved nok hvilket. Jeg glemmer aldrig den beretning og kan ikke tænke på det uden at begynde at få tåre i øjnene. Jeg tænker virkelig tit på det. Hvor skrøbeligt livet er og hvor meget vi skal skatte det.

   Slet
  3. hvis jeg skal være helt nøgen og ærlig: you just made my day:)
   tjekkede din kommentar på i-phone og tog mig selv i at smile big time. og ville kommentere med følgende: "you just made my day. nu vil jeg ta mine dooly p-mælke bryster og hoppe i bad og nyde cyperspace-berigelser:) blev så afbrudt af en strejfende babyble næserynkende duft- der ABSOLUT skulle skiftes med det samme:)
   men du skal have kommentaren allievel...
   ja jeg tror godt jeg ved, hvilket indlæg du mener...livet og kærligheden er at værdsætte hver dag...og det ser i al fald ud som om det er noget, du HUSKER OG GØR HVER DAG :)
   og bestemt jeg er med på et IRL møde- anytime
   sikke et kæmpe arbejde du lige kaster her på bloggen fra morgenstunden af- hatten af for det :) sejt gået.
   god dag og stort kram til dig :)

   Slet
  4. Kram lige tilbage til dig du :-)

   Slet
 68. JO vi skal tage os sammen, for det er kun sjovt hvis man får lidt feedback på det arbejde man lægger i og på bloggen. Jeg krydser i mellem tiden fingre for, at bloglovin eller en anden udbyder snart tager sig sammen og laver en app, således det både er nemt at læse OG kommentere fra både telefonen og iPad mv. God debat! Vi trænger til en opsang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal nemlig bare laves en ordentlig app hvor man kan like og kommentere helt problemfrit!
   Tak for din kommentar :-)

   Slet
 69. Kære Ulla.

  Puha, det var da en ikke så rar titel... Men jeg kan sagtens følge dig! Du har ret i, at en "Like"-knap ville være en god ting, men tænker om ikke, vi I blogland sammen kunne lave en udfordring til os selv a'la "Blog aktivt", hvor vi i en måned (eller mere) sætter fokus på det at blogge. Med det tænker jeg fx at udfordringen kunne gå på at man skal lave et nyt indlæg minimum hver tredje dag, at man på IG annoncerer sine nye indlæg ligesom man sørger for at der er nogle ting som kun er på bloggen og ikke på IG (fx et kreaprojekt der først og fremmest præsenteres på bloggen og først senere hen kommer på IG = bloggen kommer først).

  Jeg vil i hvert fald rigtig gerne støtte om at BLOGLAND BEVARES!

  Rigtig god aften.

  Kh. Sidsel

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg beklager min sans for drama der i overskriften - hihi :-)

   Jeg tror nemlig man er nødt til at sætte sig nogle mål med bloggen. For mig vil det være at få blogget hver dag som i gamle dage. Jeg har ingen problemer med at finde hverken ord eller billeder til at få det gjort, men min tid bliver ofte stjålet af Instagram, så der skal jeg omprioritere lidt :-)

   Og ja, så er der nogle ting der skal gemmes til bloggen, hvis man vil undgå at bloggen bare bliver "old news".

   Tak for din kommentar :-)

   Slet
 70. Ja det er dejligt at få kommentarer - men der skal meget til for at få dem og særligt svært når man er ny ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert en kæmpe udfordring som ny, sådan som blogland ser ud i øjeblikket med få kommentarer og besøgende. Jeg vil afgjort begynde at suse lidt mere rundt i blogland og gå på oplevelser på nye blogge og give dem jeg falder mest for et lille shout out her på bloggen :-)

   Slet
 71. Støtter også at blogland bevares! Læser blogs næsten hver dag men får sjældent lagt en kommentar:-/ Det må jeg til... Og så må jeg se om jeg ikke kan få min egen blog i omdrejninger igen...;-) Knus fra Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville nemlig være så ærgerligt hvis blogland pludelig ikke var her mere. Vi må have gang i tastaturet igen :-)

   Slet
 72. Først da jeg læste overskrift tænkte jeg nej nej, men blev pludselig mere rolig. Jeg kan virkelig godt forstå dig samtidig. Takker for opsangen. Jeg synes det er vildt hyggeligt at blogge, jeg har bare ikke selv lige pt så meget tid til det, så derfor bliver der ikke smidt en kommentar. Jeg har faktisk heller så meget tid til selv at få lavet indlæg på min blog og det synes jeg er træls http://frkpoulsen.blogspot.dk/ det vil jeg også gerne stramme op. Jeg elsker at læse om alle de ting (især de kreative ting) der bliver lavet her i blogland. Det giver mig en masse inspiration til jeg selv laver. Jeg er ikke hoppet på den bølge med Istagram og det er måske meget godt kan jeg se??

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er måske meget godt at du ikke er på Instagram - selvom der nu også er vildt meget dejlig inspiratuon at hente derinde :-) Men det er en tidsrøver at rang, og der er jo ikke tid til det hele, desværre, og fremover vil jeg lægge lidt flere kræfter og lidt mere tid her i blogland.
   Tak for din kommentar :-)

   Slet
 73. Kære Ulla, der kiggede jeg også lige en ekstra gang! Pyha, du var også én af de første jeg læste med hos oghåber virkelig du vil fortsætte..... Jeg ved godt at mine kommentarer er lidt svingende, og det er ikke kun hos dig! Noget af grunden er nok, at der i er stykke tid har været en tendens hos mange bloggere til, at poste store flotte billeder uden nogen former for tekst og forklaring.... Bevares billederne er da flotte, men hvad er egentlig meningen? Og hvad skal man lige kommentere til 5-6 billeder?? Jeg mangler tit noget tekst og noget pondus (noget jeg godt selv kunne blive bedre til at levere, jeg skal bare over den hurdle det er, at dele en del af ens liv med "fremmede" samt en manglende tillid til egne kommunikative evner:-))
  En anden ting som jeg synes er lidt ærgeligt, er at jeg nogle gange kan mangle lidt "åbenhed" overfor nyere og mindre blogge.... Det er nogle gange som om at i gamle har "nok" i jer selv (nej det er ikke en skældud.... Bare små uskyldige tanker, med en snert af misundelse indblandet;-)altså forstået på den måde at jeg gang på gang ligger kommentarer hos jer uden ret meget respons den anden vej! Hermed skal det lige siges at du altid har været god til at svare på kommentarerne der bliver skrevet hos dig:-)
  Ej håber virkelig ikke det virker som et surt opstød, men det kan måske godt betale sig at kigge lidt rundt på de små blogge, for der sker stadigvæk en hel masse!

  Og så lige til det med teknikken der driller! Jeg var også vildt frustreret over ipad frysningsevne, fandt dåmud af det lille trick som tidligere er nævnt. Nu tænker jeg ikke over det længere!
  Må vist også have installeret den like funktion hos mig..... For selvom der er en på bloglovin, såå fungerer det jo ikke optimalt, da indlægget jo forsvinder fra listen når man klikket dig ind på det! Det gør det I MO lidt besværligt at 'like' et indlæg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Camilla.
   Jeg kan klart godt følge dig i det med at være ny eller "mindre" blog, for hvis jeg synes det er håbløst, så må det da være helt slemt i et mindre forum.
   Jeg var så heldig at jeg startede min blog op for 5 år siden, hvor det var gyldne tider for blogland, og selvom det da også tog et års tid før der kom rigtigt gang i den, så var der fremgang hele tiden og det er jo fremgang der holder en kørende. Eller i hvert fald bare ikke tilbagegang.
   Lidt tilbagegang må man dog nok acceptere som tiderne ændrer sig, men det bliver bare ikke uden kamp fra min side :-)

   Der er flere længere oppe i kommentarfeltet der nævner det med at være ny blogger og jeg har tænkt meget over det, og fremover vil jeg snuse lidt mere rundt på de nye blogge (når jeg opdager dem, og det kan jeg jo egentlig bedst hvis de/I giver jer til kende herinde hos mig) og give en lille shout-out til en blog jeg synes specialt godt om hver måned.

   Tak for din kommentar, som slet ikke blev modtaget som et surt opstød :-)

   Slet
 74. Hørt hørt :) Jeg tilhører den 'nye' generation af bloggere - altså ikke de 'gamle' erfarne som blandt andet din - og så er det ekstra svært at 'kæmpe' mod den massive instagram bølge og deraf manglende/faldende kommentarer på egen blog... (selvom jeg syntes jeg får skrevet en del kommentarer rundt omkring) Andre 'nye' der har det på samme måde??? Er i øvrigt ikke selv på instagram - endnu...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det som dig Anita....

   Slet
  2. Jeg forstår dig så udemærket! Jeg kunne skrive det samme til dig, som jeg har gjort til Camilla lige ovenfor :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 75. Jeg synes det er en god opsang, for jeg er selv faldet i grøften. Hvis ikke jeg læser blogs fra computeren er det sjældent jeg kommenterer, da det bare tager LANGT mere tid fra mobil, iPad mm.

  Og det ER mere kedeligt at blogge med færre kommentarer. Jeg blvier grundglad for hver en kommentar, og det er enormt motiverende. Så jeg hanker op i mig selv, og håber andre gør det tilsvarende. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig så motiverende med dialog og respons på bloggen. Bare denne omgang massive kommentarer har da i den grad givet mig gejsten tilbage :-)

   Slet
 76. Jeg oplever også, at kommentarerne har det med at fordele sig meget mere ud på flere medier.
  Lidt afhængig af hvilken type blogger man er, så lytter jeg mig til, at det er ret generelt med den indflydelse fra sociale medier. Hvis man bruger sin instagram direkte i forlængelse af ens blog - forstået på den måde at man microblogger på instagram, fx fortæller på instagram, når man har skrevet noget på sin blog og 'preposter' de fleste billeder og meninger der. Andre poster links på bloggens facebookvæg, og en del af de fagblogger, som jeg følger, poster links til deres blogindlæg på google+ og/eller twitter.
  Kommentarerne har det så med at spredes og mange læsere kommenterer, der hvor de ser linket til blogindlægget først og tager dialogen eller debatten på det medie.
  Jeg synes det er enormt hyggeligt og rart med kommentarer på bloggen, men jeg synes faktisk også det er helt okay, naturligt og finurligt (på én gang), at de spredes ud over flere medier.

  Jeg nyder i alle tilfælde både at følge både din blog og din instagram :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, der er jeg helt enig! Jeg er også helt ligeglad med HVOR (sorry for de råbende bogstaver - kan ikke skrive i kursiv :-)) kommentarerne til mine blogindlæg falder. Jeg har ikke en Facebookside til min blog (men vil gerne have det) men mine indlæg bliver delt på min private FB profil via NetworkedBlogs, og i og med jeg er venner med mange bloggere inde på FB, så får jeg også ofte kommentar derinde når jeg har delt et indlæg og det er helt ligeså meget værd som hvis kommentaren lå herinde direkte under indlægget.
   En respons er en respons uanset hvor den skrives, så på den front skal ikke lyde noget brok :-)

   Selvom min IG selvfølgelig er en forlængelse af min blog, så er den ikke en direkte miniblog med tip om nye indlæg på min blog. Jeg kan godt se at hvis man gjorde det på den måde, så ville blogindlægene også få mere opmærksomhed og kommentarer på IG. Som f.eks. dette indlæg har fået - det tippede jeg nemlig også om på Ig. Det er sgu sådan jeg skal gøre fremover. Tak, Ann-Christine. Du er genial :-)

   Slet
 77. Se nu læste jeg lige præcis dit seneste indlæg, og kom i tanke om, at jeg da vidst ikke havde fået mail om at der var kommet et svar, så jeg læser alle de fine og udførlige kommentarer igennem på dette indlæg, og ser at min besvarelse slet ikke er her.... og den var netop også lavet fra iphone igår.... Og det er præcis det jeg ofter oplever. At de simpelthen bare ikke kommer, eller at jeg skal logge ind igen og igen os så mister jeg altså helt gejsten og hopper af.... Jeg er sjældent på fra computeren, kun når jeg selv har siddet og skrevet et indlæg, så får jeg kigget de andre ordenligt igennem...

  Men tusind tak for et godt indlæg, det er nemlig meget spøgelsesagtigt at være her inde, og man føler lidt man udgiver indlæg efter indlæg til ingenmandsland... og det er ikke helt vildt motiverende....

  Jeg bruger af og til selv den funktion, at jeg lægger billede på insta, at nu er der nyt indlæg. Jeg oplever derefter altid, at folk går ind og læser det, og tilbage til insta og giver mig kommentaren. Det somend helt ok, men på en eller anden måde bare hyggeligere hvid de kom på selve bloggen. Jeg tror dog at det er den vej udviklingen går, jo hurtigere jo bedre ..... sådan føles det.... trist faktisk......

  Men tak igen for opsang og påmindelse om, at blogland faktisk ER VÆRD AT BEVARE :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg oplever også ofte at mine indlæg ikke bliver udgivet og så er de bare pistvæk og man skal starte forfra. Skide irriterende!

   Jeg synes det er en fin måde at bruge IG på - at tippe om at nu er der nyt på bloggen, og jeg synes egentlig det er helt ok at folk så hopper tilbage på IG og giver respons. Så længe der kommer lidt respons, så er jeg glad :-)

   Tak for din kommentar, Louise :-)

   Slet
 78. Hej Ulla.

  Du har så evig ret mht blogland og det er sgu så trist at vi ikke rigtig ved om der egentlig er nogen modtager derude, som gider bruge den ekstra tid på vores blogge. Jeg synes personligt det er meget mere hyggeligt at sidde foran computeren og se de blogs jeg følger end på en mobil osv.Jeg forsøger selv at give kommentarer med på vejen, da jeg ved hvor glad jeg selv ville blive for dem - desværre synes jeg det er svært at skabe nye kontakter via blogland og få nye følgere selvom jeg forsøger at blogge ofte og være varieret og se om jeg kan få flere forskellige medier ind over. Jeg får faktisk flere kommentarer for mine ting på hendes verdens hjemmeside, hvor jeg også har en profil med mine ting. Jeg ville bare sådan ønske at vi kunne bevare den fede idé det er at blogge og kunne vise hinanden vores kreative sider og evner og lade os inspirere af hinanden, for jeg synes klart det ville være trist hvis det døde hen!!! Tænk på hvilke muligheder det har givet os i forhold til tidligere generationer, hvor kvinderne sad med deres skønne håndarbejder og hjemmesysler og ikke havde så mange at dele dem med! Vi er jo med til via blogland at holde liv i en masse gamle traditioner og også ofte vise andre at man ikke behøver købe sig fattig i nye materialer for at lave fede, skønne, pragtfulde og unikke ting til sine unger eller mennesker man holder af - at der findes så mange resurcer rundt omkring i gemmerne, som kan få en ny chance for at blive anvendt igen på andre måder - som fx retrostoffer, gamle knapper, gamle hæklerier, broderier osv. At genbrug kan blive til guld!!!! :)

  Mange knus og kærlige tanker fra lene / enstrikkemuttersunivers

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, for pokker hvor har man fået meget krea inspiration i blogland i tidens løb og det skal da så meget bare blive ved :-)
   Tak for din kommentar!
   Kh Ulla.

   Slet
 79. I read your blog and do love it so much! Your fotos are inspiring and the "style" of your boys and family is fantastic. I do not comment a lot, because i don't understand your language and the translator is not always really helpfull :( But the pictures are really great :) Go on (pleeeaase)!
  sunny greetings from (a german girl, mom of 2 boys) living in South Spain

  SvarSlet
 80. Thanks so much for following. That makes me really happy :-)

  SvarSlet
 81. Så kom der sgu kommentarer, hva Ulla! :-)

  Det viser jo egentlig bare at der er uendeligt mange som stadig følger med, på trods af kommentarerne ikke følger trop... Øv øv, men jeg tror på at dit og andres opråb hjælper, jeg er i hvert fald meget glad for at læse med her på din side, og bliver altid meget inspireret... "Jeg vil være ligesom Ulla"...

  Kh Julie

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er kommet så meget gang i den nu at jeg slet ikke kan få armene ned. Yay, hvor er det bare fedt :-)
   Jeg kan se det rundt omkring på andre blogs og flere har også sagt at de mærker øget aktivitet nu.
   Kh Ulla.

   Slet
 82. Dette er min første kommentar! Jeg læser mange blogs - bla. din - ofte, men har aldrig lagt en kommentar! Og jeg gør det nok heller aldrig igen. Ikke fordi jeg ikke synes om det du skriver - eller har en mening om det du skriver. Det har jeg stort set altid. ;o)
  Det er muligt, jeg slet ikke har fanget meningen med blogging, men for mig at se er blogging envejs-kommunikation. Og hvis det, at du ikke får kommentarer, gør at du ikke har lyst til at skrive, må det jo være sådan. Ærgeligt, men det må være konsekvensen.
  For jeg har simpelhen ikke lyst til at være "kommentator"!! Generelt HADER jeg kommentarer på diverse indlæg for deres indholdløse rygklapning: "hvor er du smuk"," ih, hvor er dine børn dejlige","hvor er det en skøn trøje". Det vil jeg ikke. Jeg vil have lov at have min mening for mig selv!
  Grunden til at jeg så alligevel kommenterer i dag (og jeg fortryder nok, når jeg har trykket på "udgiv"), er at jeg trods alt synes du bør vide, at selvom vi er nogle, der ikke kommenterer, så læser vi alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig!
   Jeg kigger selv kun med i blogland for at finde inspiration, men finder det også kvalmende sødt nogle gange, det er som om at man i det offentlige rum ikke kan udgive noget uden at der skal kommenteres på det, stol da på jer selv, og lev ikke jeres liv på at andre kommenterer på det!
   Det er jo heller ikke ok at være kritisk, så bliver man overfaldet , i mine øjne er alle kommentarer gode som dårlige lige meget værd, men den generelle holdning er at folk kun vil høre det positive. Så når jeg ikke altid er enig, så er jeg ikke velkommen, måske andre tænker den tanke, og derfor ikke ønsker at følge trop på de sukkersøde kommentarer.

   Slet
  2. Selvfølgelig er det individuelt hvor meget ros man har brug for for at holde motivationen oppe. Jeg har brug for meget og sådan er jeg bare som person. Hvis I vil have lov til at HADE kommentarer og have jeres meninger for jer selv, så må jeg vel også have lov til at trives på skamløs ros og indholdsløse rygklappende kommentarer ;-)


   Man må hjertens gerne kigge med her hos mig selvom man ikke har noget at sige. Og man må også meget gerne være kritisk men man skal opføre sig ordentligt og ikke være en fordømmende mavesur jantelovsopretholdende gnavpot der ved hvad der er det rigtige for alle at føle og gøre. Det bryder jeg mig ikke om.

   Slet
 83. uha sikke et chok, jeg troede lige du lukkede og slukkede, DET MÅ DU IKKE, jeg elsker din blog! Men ihhh hvor jeg kender det, man kan blive helt ensom og føle sig lidt fjollet, post efter post uden kommentarer... jeg skal nok oppe mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da meget sjovere med kommentarer, ikk :-)

   Slet
 84. Hej Ulla

  Fik et helt sug i maven over din overskrift, men er glad for det bare er fir at skabe lidt røre i andedammen (hønsegården),
  Da jeg for 4 år siden var på min første barsel, kendte jeg intet til blogs overhovedet, Jeg fik i barselsgave en suttesnor fra din webshop og din blog var derfor den første, jeg begyndte at læse og den eneste jeg den dag i dag stadig læser. Jeg elsker dit blogunivers af lækker mad, lækker indretning, lækere rejsebilleder og lækre unger! Det er virkelig inspirerende at læse med herinde.

  Når det så er sagt er jeg virkelig dårlig til at kommenterer og jeg tror faktisk aldrig jeg har kommenteret herinde. Jeg har slet ikke tænkt på det som envejskommunikation, hvis der ingen kommentarer er, men kan virkelig godt følge dig og forstå det er frustrende ikke at vide hvor mange der læser med- eller om der overhovedet er nogen der læser med!

  Jeg LOVER derfor at blive bedre til at kommenterer på stort og småt. Hvis du så LOVER ikke at lukke bloggen :) Det skal ihvertfald ikke være manglende kommentarer fra mig, der skal være skyld i bloglukning- det kan jeg ikke have siddende på mine skuldre haha

  De kærligste hilsner
  Louise

  Ps: Der mangler virkelig et thumbs up (som på fb) eller et <3 (som på IG) funktion :)

  SvarSlet
 85. Kære Ulla
  Mængden af kommentarer har været dalende længe, det har været tydeligt alle steder. Jeg får selv aldrig normalt så mange kommentarer, men har tydeligt kunne se rundt omkring hos jer andre, at I heller ikke fik mange længere. Det er ærgerligt, for det er så hyggeligt med kommentarerne og interaktion.. En opsang til os alle er helt klart på sin plads. Jeg tager den (også) til mig. Tak :)
  Men Blogland (og indholdet i mange indlæg) har også ændret sig de sidste år. Måske det også er en af grundene til at kommentarerne er blevet færre rundt omkring? Måske er der ikke altid så meget at kommentere på indlæg om test af forskellige produkter.. Giver det mening? Jeg er ikke mavesur, misunderlig eller noget som helst men noget af uskylden er forsvundet, tænker jeg lidt.. Jeg var så vild med den gang hvor størstedelen af alle indlæg (de fleste steder) omhandlede små nørklerier og dimser man havde skabt - og hvor næsten alle give aways var hjemmeskabt. Det var altså også noget særligt, synes jeg :) Åh ja, kald mig bare nostalgisk og konservativ ;)
  Tak for opsangen, søde Ulla - jeg håber, det kan få min egen bloggergejst tilbage igen :)

  I øvrigt er jeg begyndt at bruge "like"-knappen i min Bloglovin' feed ved de indlæg, jeg ikke lige når at kommentere, men gerne ville..

  SvarSlet
 86. Altså, jeg må sige, at det virkelig var interessant at læse dit indlæg - især fordi jeg selv for knap en uge side lancerede en blog, som jeg har gået og arbejdet på et stykke tid (og som jeg stadig arbejder på). Og hvor kan det bare føles op ad bakke, når man prøver at famle sig frem i mørke og finde ben at stå på i sin nye blogger-rolle. Men ja, skønt (og dybt også) at få et indblik i dine tanker om bloggeri... Efter min mening kunne man få så ganske meget mere ud af blogs generelt, hvis der var mere samspil. Det er selvfølgelig nemt at sidde ganske anonymt bag en skærm og følge med, men det er også bare så ligegyldigt. Sociale medier inviterer jo netop til to-vejs kommunikation. Man behøver jo ikke skrive laaaange kommentarer til alt, der bliver skrevet, men en anerkendelse af, at man er blevet inspireret eller har nydt læsningen tager ikke lang tid. Så tak for god læsning! mvh Amanda

  SvarSlet
 87. Hej Ulla.

  Fik da lige et adrenalin kick da jeg læste den overskrift!! Men god pointe. Jeg må jo indrømme at jeg har været én af dine tavse, men trofaste, læsere. Bemærk "har været" for det er slut nu! Du er faktisk årsagen til at jeg idag følger ca. 10 blogs dagligt. Du var en af de første bloggeren jeg gav mig i kast med og jeg var tryllebundet fra start. Jeg kan ikke lige sætte fingeren på det, men jeg elsker bare at læse alle dine indlæg. Du er virkelig inspirerende, fed stil, lækker mad, kreativ og ikke mindst måden du er sammen med dine børn og familie er helt fantastisk. Jeg er hver dag inde og tjekke om der mon er kommet et nyt indlæg og bliver lidt glad hver gang der ér et :)

  Jeg vil se frem til endnu flere gode indlæg :)

  Venlig hilsen,
  Anja Nilsen

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.