onsdag den 18. september 2013

Madrid II sidste weekend var Bo og jeg på kæresteweekend i Madrid. 48 timer uden børn og bare tid til at spise og nyde maden, tale sammen uden at blive afbrudt, gå sent i seng og sove længe og bare gøre lige præcis hvad vi havde lyst til og kun have opmærksomheden på hinanden.
Vi elsker vores børn over alt i denne verden, men hold nu op, hvor var det bare skønt at komme lidt væk fra alt ansvaret og den travle hverdag med tre unger.

Vi ankom lørdag aften kl. 21.30 til vores hotel. Her ender min dag normalvis, men i Madrid er aftenen først lige begyndt på det tidspunkt.
Kl. 22.15 var vi ude i byen og klar til at få nogle tapas. Vi fandt et lille hyggeligt sted og til trods for at klokken var så mange (jeg mener på det tidpunkt kan det være svært at finde en restaurant i Danmark med et køkken der ikke for længst er lukket) blev vi budt velkommen med smil og venlighed.

Restauranten var halvtom da vi kom og vi tænkte at det jo selvfølgelig var fordi vi kom så sent, men nej - en time efter vi ankom var der stuvende fuldt og gæsterne spiste tapas og drak vin og cocktails.
Sådan er Madrid! Levende og varm og fyldt med glade mennesker.

Mange restauranter - eller tapasbarer - er steder hvor der både spises og drikkes cocktails og man fortsætter med begge dele til langt ud på natten.
Vi holdt dog kun til midnat og slentrede så tilbage på vores hotel, som lå lige midt i smørhullet af hvor det hele foregår på sådan en lørdag aften.

Vi boede lige i hjertet af Madrid på Hotel Palacio de Tepa som ligger lige ved Plaza Santa Ana, hvor der er masser af tapas restauranter, caféer og barer. De omkringliggende gader er virkelig romantiske og hyggelige og 5 minutter væk ligger den berømte og spektakulære plads Plaza Mayor samt den travle plads Puerto de Sol fra hvor man kan tage turistbusser rundt i byen.
Det er også her Madrids vartegn står - El Oso y El Madrono -  En store bronzestatue af en bjørn der spiser af et madrono træ. Hvad så end et Madrono træ er...... men fin det var den.

Vi brugte de to dage på at gå og gå og gå. Vi gik hele byen rundt - arh ok, vi tog en enkelt turist dobbeltdækker for at komme ud til Real Madrids Stadion Santiago Bernebéu - men ellers så var det til fods vi oplevede byen. Det er min favoritmåde at opleve en by på. Jeg elsker simpelthen at slentre rundt i gader, gyder og pladser og også gerne bevæge mig lidt udenfor kortet - eller i hvert fald uden at kigge på kortet hele tiden. Det er nu engang den måde man bedst indsnuser atmosfæren i en by på.

Vi gik en tur i den smukke Parque Del Buen Retiro - Madrids svar på Central Park. Fuld af liv på en solrig søndag med kærestepar hånd i hånd, børn der legede, gademusik, gøglere og sælgere.

Vi slog et smut forbi de mondæne shoppegader omkring Calle de Serrano, slentrede rundt i de hyggelige gader i bøssekvarteret Chueca, fandt statuen af Columbus, besøgte det overdådige Palacio Real (kongepaladset), shoppede mad og drinks i Madrids svar på Torvehallerne - Marcado de San Miguel ved siden af Plaza Mayor, tog på loppemarked på El Rastro og så spiste vi Tapas i spandevis. Det bedste sted vi fandt var restauranten Lateral. Der ligger flere af dem rundt i byen, vi spiste på den der lå på Plaza Santa Ana og det var SÅ lækre tapas!!

Madrid er en virkelig smuk, ren, grøn, hyggelig, levende, romantisk og på alle måder varm by.

Der er mange flere billeder hvor disse kom fra og uden nogen speciel orden sender jeg dem ud på bloggen i løbet af de næste dage. Håber I vil nyde dem.-------Last weekend my hubs and I were on a love trip to beautiful Madrid. We enjoyed every bit of the time we had there.

4 kommentarer:

 1. Skønne billeder af en skøn by. Har været der i gymnasiet og ligget en formiddag i parken sammen med mine veninder, hvor vi lod som om vi tog billeder af hinanden for at komme til at tage smug-billeder af de super-lækre fyre der lå bag os :) Ja, vi har sikkert været super diskrete, sådan som fjantede 17-18 årige piger jo er ;) Vi blev dog slemt skuffede, da en tredje fyr mødte op og begyndte at kæle meget kærligt med den ene af fyrene. Ha ha. Nå, det var lige min Madrid-anekdote, der pressede sig på af at se dine billeder...

  SvarSlet
 2. Åh, hvor er I heldige! Lyder som en skøn get-away. Og dejlige billeder af (dig og) byen :)

  SvarSlet
 3. Åh, bare det var mig! Men det varer vist lidt endnu, inden den mindste er stor nok til at være væk fra sine forældre i længere tid end et par timer:-) Tusind tak for hjælpen til kamerataske. Jeg tænker lidt på at prøve at sy en i læder, men hvis det ikke går, så bliver det en Black Lily:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 4. Tusind tak for dine billeder og tips til Madrid. Jeg skal snart på tøsetur til Madrid og er blevet meget inspireret af dine indlæg. Også TAK for din blog og fordi du deler. Jeg bliver altid så glad og inspireret når jeg læser på din blog. TAK. Hilsen Lisa

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.