fredag den 16. august 2013

LCHF carrot cake



Jeg viste et billede af denne kage igår på Instagram og lovede at komme med et opskrift idag. Jeg har kaldt den LCHF gulerodskage men det er måske lidt misvisende. Kagen i sig selv kan næppes kaldes low carb da den jo indeholder en del tørret frugt, men den er lavet uden sukker og mel og er derfor en rigtig god lille treat hvis man spiser efter LCHF eller Palæo principperne eller bare gerne vil have mindre sukker indenbords.

Kagen er en spin-off af denne kage som jeg lavede for noget tid siden og som jeg fandt opskriften på inde hos Jane. Den skal ikke bages (hvilket passer meget godt med at min ovn er gået i stykker) og den er meget simpel at lave, hvis man har en foodprocessor. Hvis ikke man har det, så kan man også bruge en minihakker og hakke massen over flere omgange og blande det hele sammen til sidst. Hvis man heller ikke har en minihakker, så er det altså med at smøge ærmerne op for så skal der altså hakkes, moses og kværnes. Ej, glem det! Du skal have en maskine for at lave denne kage.

Denne gang har jeg ikke lavet frostingen af nødder, men har deriomod lavet en rigtig cream cheese frosting. Uhm!

Til selve kagen skal du bruge:

4,5 dl. fintrevne gulerødder
2,5 dl. mandler el. groft mandelmel
1,5 dl. valnødder (udblødt i vand i mindst 2 timer så bitterstofferne forsvinder)
1 dl. bløde svesker
0,5 dl. bløde dadler
1,5 dl. mørke rosiner
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt muskat
Revet skal af to øko appelsiner
Revet skal af en øko citron

Cream cheese frosting:

125 g. fuldfed flødeost
125 g. græsk yoghurt el. kvark (jeg brugte kvark 20% men det kan man vist ikke få i Danmark)
1 tsk. vanille
Revet skal fra 1 øko citron
1 spsk. Sukrin melis

Sådan gør du:

Mal nødder til mel i foodprocessoren og stil til side. Kom herefter dadler, svesker og rosiner i foodprocessoren og kør til det er en lind masse. Tilsæt så nøddemel og de øvrige ingredienser og kør til du har en ensartet masse.

Kom massen i en springform beklædt med bagepapir. Glat massen ud med en våd dejskraber.

Alle ingredienserne til cream cheese frostingen blandes godt sammen og smøres ud over kagen.

Stil springformen med kagen på køl og dæk den med en tallerken eller husholdningsfilm. Lad den stå mindst 2 timer så den kan sætte sig. Min stod natten over og den var perfekt i konsistensen. Fast og konfektagtig med den cremede og syrlige frostning.
Jeg er vild med citronskal så jeg pyntede min kage med revet skal fra en citron.



------


Yesterday I made this LCHF carrot cake. It is made without sugar and flour and instead sweetened with  dates, prunes and raisins. It is so good.






2 kommentarer:

  1. Den ser mega lækker ud - og stod den foran mig lige nu kunne jeg spise den hele :)
    God weekend!
    kh Maria

    SvarSlet
  2. Åhr, den skal jeg tage op igen til efteråret. Elsker efterårets krydrede kager. Yummi!

    SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.