torsdag den 15. august 2013

Blomkålshummus / Cauliflower hummus



Jeg nuppede denne opskrift inde hos Maria for et par uger siden og mums hvor smager det bare godt! Fordelen ved blomkålshummus fremfor almindelig hummus lavet på kikærter er at blomkål indeholder væsentligt færre kulhydrater end kikærter gør og helt ærligt, når det snask man sidder er dypper sine græntsagstænger i også er grøntsag, så er det sgu da bare fedt fedt fedt!

Du skal bruge: 

1 øko blomkål i små buketter
4 fed hvidløg
2 spsk tahin
1 tsk stødt spidskommen
Saften fra 1 citron
1/2 tsk paprika
Olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber


Sådan gør du:

Tænd oven på 160 grader

Blomkål og hvidløg kommes på en bageplade med bagepapir, vendes i lidt olivenolie og bages i 20-25 min.
Lad det køle lidt ned og blend det med spidskommen, olivenolie, tahin, citronsaft, salt og peber.
Blend til det har fået en fin og jævn konsistens.

Kom hummusen i en skål, drys med olivenolie og paprika.
Stil skålen i køleskabet til den skal spises.


Og læg så lige mærke til min fine lysegrønne glasskål, som jeg fandt på loppemarked i Rørvig.


------


I made cauliflower hummus from this recipe a couple of weeks ago and it was really good. Cauliflower has a lot less carbs than chickpeas which makes this a healthier hummus than the traditionel one if you try to avoid too many carbs. We had it with cucumber, carrots, kohlrabi (German turnip) and red pebber sticks. Vegetables with vegetable dip. Healthy healthy!


3 kommentarer:

  1. Det lyder simpelthen lækkert. Må dog spørge hvad er tahin og hvor kan det evt købes. Hilsner Louise

    SvarSlet
  2. Smuk skål og indholdet ser da også ganske indbydende ud - det kunne jeg godt finde på at prøve en dag :)

    Kh. Mirjam

    SvarSlet
  3. Sjovt den lavede jeg også i går, og den var SÅ god!

    /Christina - www.dyppelse.blogspot.com

    SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.