torsdag den 4. april 2013

Souffléer med grønne asparges, feta og parmaskine / Soufflés with green asparagus, feta cheese and parma ham



Jeg elsker souffléer! De er nemme at lave, kan varieres i det uendelige og så kan de serveres på alle tider af døgnet. De er både lækre på brunchbordet og som frokost eller aftensmad sammen med en sprød grøn salat.

Her har jeg lavet dem med grønne asparges, feta og parmaskinke.

Til 4 stk. skal du bruge:
4 æg
En halv dl. fløde
1 spsk. kvark/fromage frais
Lidt muskatnød
6-8 grønne asparges (alt efter størrelse)
2 skiver parmaskinke
En lille klump feta
Lidt citronsaft
Salt og peber

Skær det nederste af de grønne asparges og skær resten i ca. 1 cm. tykke skiver. Steg dem på panden i olie og drys lidt salt, peber og citronsaft over i det sidste af stegetiden. De skal stadig have bid. Stil til side.
Steg parmaskinken i ovnen på en bagerist med bagepapir ved 200 grader i ca. 5 minutter.

Æg, kvark/fromage frais og fløde piskes sammen. Riv lidt muskatnød i massen samt kom en lille smule salt og friskkværnet peber i.
Asparges fordeles i formene, feta smuldres over til det knapt dækker og parmaskinken rives i mindre stykker og fordeles ligeledes over. Hæld æggemassen over til det dækker fyldet.

Bag i ca. 15 minutter ved 200 grader eller til massen er fast og buler op over kanten på formen. Når de tages ud falder de hurtigt sammen og passer igen ned i formene.




------


I love soufflés! They are easy to make, can be endlesly varied and then they can be served at all times of the day. Great on the sunday breakfast table or as lunch or dinner served with a crisp green salad.

Today I made them with green asparagus, feta cheese and parma ham. So yum!

Feel free to use google translate to translate the recipe above.


9 kommentarer:

  1. Lyder lækkert - kan fløden erstattes hvis man skulle være på skrump en dag?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, du kan komme hytteost i istedet :-)

      Slet
  2. ser mums ud :) hvad kan man bage dem i hvis ikke man har de der fine "beholdere" du har ? :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tænker at det vel går an i en almindelig muffinform af papir :-)

      Slet
  3. Uhm, det ser nemt og lækkert ud. Undrer mig over hvorfor jeg egentlig aldrig har lavet det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er så nemt og lækkert, så igang med at lave det :-)

      Slet
  4. it looks great! think i will make that some day. i never did that before!

    SvarSlet
  5. Åh, det ser lækkert ud - har endnu ikke kastet mig ud i det, men det ser hvertfald aldeles godt ud.

    - Anne

    SvarSlet
  6. Hejsa. Jeg har fornylig afprøvet din dejlige opskrift, dog med laks i stedet for parmaskinke og det smagte sindssygt godt! ;)

    SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.