tirsdag den 31. januar 2012

Stolen

Hermed de lovede billeder af min nye gamle stol fra mit barndomshjem. Den er faldet godt til og er blevet taget godt imod især af Alfred der kravler op og ned af den dagen lang.

Tryk en tommeltot eller kryds en finger

Hvor man i Danmark siger "jeg krydser fingre for dig" siger man her i Tyskland "Ich drücke dir die Daume", som direkte oversat betyder jeg trykker tommelfingre for dig.

Idag vil jeg både trykke tommelfingre og krydse fingre!
Bo er nemlig netop kørt afsted mod München til Tysklands førende knæspecialist. Han var der for 6 uger siden, hvor dommen lød på et 99% overrevet bageste korsbånd med en forskubning af underbenet på 6mm. Grænsen for hvornår en operation er nødvendig går normalvis ved de 5 mm, men alligevel blev han sendt hjem med to forskellige knæskinner og et håb om at skaden måske kunne behandles konservativt - altså uden operation. Den første skinne han skulle gå med sørgede for et komplet strakt ben og han måtte under ingen omstændigheder hverken bøje det eller støtte på det, så krykkerne var hans tro følgesvende.

For 4 uger siden måtte han så skifte til en anden skinne som kunne indstilles til at benet kunne bøjes i en 60 graders vinkel og han måtte begynde at støtte ganske let på det imens han gik med krykkerne. Det gik meget langsomt fremad og både ben og knæ gjorde nas, men pludselig gik helingen hurtigt og for en uge siden smed han krykkerne helt og benet kan og må nu bøjes i en 90 graders vinkel. Smerterne er væk og scanninger viste igår at der er dannet et fint arvæv, som er det der i fremtiden skal trænes op og blive smidigt og gøre det ud for det manglende korsbånd. Vi håber håber håber på at superlægen i München idag kan fortælle at underbenet ikke er blevet mere forskubbet og at knæet har stabiliseret sig. Åh, hvor vi håber!!

mandag den 30. januar 2012

Dagens frokost

Salat med friske rejer, hvidkål, gulerod, agurk og valnødder i citron/balsamico vinaigrette. Meget sundt - næsten helligt! Men det er man nødt til når man har levet lidt for godt den sidste uge med dessert næsten hver dag. Der må være balance i tingene, ja der må.

Picnik lukker - her er afløseren!

Hvor var jeg skuffet da jeg læste at Picnik lukker ned. Øv! Jeg elsker Picnik og sammen med Photoshop udgør det min daglige billedbehandlingsrutine. Der er bare nogle ting der er så nemme og ligetil i Picnik og mange gode effekter hvor man med et enkelt klik hurtigt kan forskønne sine billeder. 

Selvom siden først lukker ned 19. april, har jeg dog allerede været på udkig efter afløseren og jeg har nu fundet den. Den hedder Pixlr.com, og bliver bestemt min tro billedforskønner fremover. I programmet Pixlr Express kan man med enkelte klik lave fine justeringer og lægge sjove filtre over sine billeder. Se bare her.

Original foto

 Auto Fix

 Overlay Devine

 Overlay Foggy

 Overlay Leak

 Effect Per

Effect Salomon 

Effect Jean 

Effect Bob

Et kæmpe plus ved Pixlr er at siden kører 10 gange så hurtigt som Picnik og så findes der en helt masse fede effekter og filtre som fungerer meget bedre end dem man finder på Picnik. 
Et sted hvor Pixlr halter lidt bagefter Picnik er muligheden for selv at ændre farverne mere manuelt. F.eks. har Picnik en hvidbalance knap, som jeg meget ofte bruger til at fjerne farvestik fra billeder taget i kunstlys uden flash. Den knap savner jeg i Pixlr sammen med muligheden for at gøre farverne hhv. varmere og koldere, men så må jeg jo bare gøre det hårde og mere manuelle (omend også mere præcise) arbejde i Photoshop. Ydermere savner jeg breddeangivelsen på tekstfeltet, så man altid kan lave sin signatur lige stor. I pixlr må man lave den på øjemål og det bliver altså ikke helt så præcis. 
Men ja, alt i alt er Pixlr en helt igennem godkendt erstatning for Picnik.

søndag den 29. januar 2012

Mine julegaver

 Kähler vaser.

Römertopf der allerede er indviet.

Flot hvid sauterpande fra Eva Trio. 

Kähler Mano kopper. 

Super fine og farverige dåser. 

Lækkert kvali løbetøj fra Icebreaker. 

 Dejlig blød og lækker cardigan fra American Vintage.

Bog af fantastiske Julia Lahme som jeg glæder mig til at læse. 

Fine kagegafler.

lørdag den 28. januar 2012

Michelin

Her i Gonsenheim har vi én af Mainz' to Michelinrestauranter - Restaurant Buchholz - og i torsdags besøgte vi den sammen med mine forældre og gennemlevede en sublim kulinarisk rejse igennem 8 retter der var lige dele kunst og mad.
Oksefilet i sennepsscreme - lille hapser til champagnen.

Lækker varieret brødkurv.

 Ravioli med and, rødbede og persilleskum.

 Variation af rødlaks med rødbede og hvid chokolade.

 Sandartfilet med champagnefløde, æble og løg.

 Pocheret landæg med gruyerrisotto, hvidløg og trøffel.

 Variation af hjort med jordskok, savoykål og kvæde.

 Kvark med koriander, æble, selleri og fennikelis.

 Buchholz bananasplit.

fredag den 27. januar 2012

Dagens frokost

Faktisk var det gårsdagens frokost, men godt var det i hvert fald. Kartoffelsalat rest med skinke og lidt friske grøntsager. Uhmmm!

Bedstefar


Findes der noget bedre og mere hyggeligt og trygt end kærlige og omsorgsfulde bedsteforældre?

Same same 9

Åh, jeg elsker dette fantastiske 70'er stof i begge disse farvekombinationer.

torsdag den 26. januar 2012

Volvo'en er ankommet fra Danmark!

Vi har i disse dage besøg af mine forældre fra Danmark og trofaste læsere vil vide, at det også betyder at en Volvo fyldt med guf er kørt ind i indkørslen. Denne gang indeholdt den bl.a. alle vores julegaver samt en 70'er lænestol i bøffellæder fra mit barndomshjem, som jeg har fået lov til at arve fra mine forældre. Uh, den er skøn! Den skal jeg nok snart vise frem sammen med de fine julegaver jeg fik denne jul.

Indtil da kan I her se hvad der ellers var med i denne omgang.....

En helt masse lækkert 70'er sengetøj fra min veninde og vores allesammens stofpusher Nanna.

Tre blå Hukit stole, der trænger til en kærlig hånd. Et projekt jeg glæder mig til at gå i kast med! De er erhvervet i en byttehandel med hende her.

Lidt nyt til elefantsamlingen. Fra ts og fra en byttehandel med Mette

onsdag den 25. januar 2012

2 ugers menu

De sidste 14 dage har jeg hver aften taget et billede af vores aftensmad. Der følger ikke umiddelbart opskrifter med, men måske kan det alligevel inspirere lidt derude i de små hjem. 
Skulle du ønske en opskrift på noget af det, så spørg endelig! 

 Pita med oksekød, grønt og guacamole.

 Boller i karry med gulerodsråkost.

 Øko kylling med kompot af tomat, løg og selleri. Dertil spidskål, stegte bønner og grøn salat med appelsin.

 Marineret økosvin med spinatpandekager og kartofler, tomater og oliven i ovn.

 Oksekødsfyldte peberfrugter, cous cous og salat af kålrabi, gulerod og rødkål i tahin dressing.

 Take away fra vores lokale café. Stegt laks med ratatouille og kartofler.

 Oksekødssuppe med kød- og melboller. Dertil grovbrød. Alt hjemmelavet (ja, jeg havde god tid den dag).

 Lammefilet, ratatouille, græsk salat, tzatziki og kartoffelbåde.

 Søtunge med porre, gulerødder, naturris og kold avocadosauce.

 Madder! Kyllingesalat, rejer/avocado og æg/tomat.

 Take away fra den italienske. Carpaccio og bruschetta pizza.

 Helleflynder en papilotte med porre, fennikel, oliven og soltørrede tomater. Dertil citronrisotto.

 Pasta med frisk spinat, svampe og parmaskinke.

Roastbeef med kold kartoffelsalat og parmesangrillet broccoli.