fredag den 16. november 2012

Lanternefest / Skt. MartinsI mandags fejrede vi Skt. Martins (Morten) i Bertram og Alfreds børnehave. Jeg har tidligere skrevet om denne hyggelige Steiner tradition lige her. Det er simpelthen min yndlings årstidsfest. Så hyggeligt og ungerne glæder sig over deres fine lanterner, som de har brugt tiden op til begivenheden på at lave i børnehaven.

16 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare fantastisk hyggeligt ud! Dejligt med sådan en efterårstradition :) I Thores gamle børnehave holdt de også lanternefest, men vi nåede kun at være med et enkelt år.

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Ungerne elsker det. Dette var Bertrams fjerde lanternefest, så han husker det jo tydeligt fra de andre år, og det gjorde bare at han glædede sig endnu mere :-)

   Slet
 2. Det ser rigtig hyggeligt ud! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en helt vildt hyggelig tradtition :-)

   Slet
 3. Det er sådan en hyggelig tradition. Egentlig lidt mærkeligt at der ikke er noget lignende i Danmark, hvor der også er ret mørkt på denne årstid. Og danskerne er jo ellers vilde med bål og levende lys. Her var vi til Räbeliechtliumzug torsdag i sidste uge. Så der havde jeg siddet i Kindergarten og snittet roer hele eftermiddagen. Og børnene synger de fineste sange på schweizertysk - og jeg fatter ikke et ord, når de rigtig slår sig løs. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. I Danmark er det kun Steinerinstitutionerne der har lanternefester, men det kunne da være så hyggeligt hvis flere institutioner indførte det. Lidt lys i mørket :)

   Slet
  2. Roesnitning og sange på schweizertysk lyder heller ikke dårligt :-)

   Slet
 4. Det vækker de skønneste barndomsminder. Vi havde også altid "Laternderlfest" i børnehaven i Østrig. Det er lidt ærgerligt, at mine drenge ikke kommer til at opleve det, medmindre jeg selv stabler noget på benene, naturligvis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan forstå at det er en tradition de fleste børnehaver i de tysktalende lande fejrer. Jeg troede egentlig det hang sammen med Waldorf/Steiner, for i Danmark er Steinerinstitutionerne de eneste der har lanternefester. Resten af Danmark spiser bare and for at fejre ham Morten/Martin :-)

   Slet
 5. Fine billeder, vi har også lige fejret samme fest i Birks Steiner-børnehave. Det er så smukt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arhmen, det er bare så hyggeligt :)

   Slet
 6. Åhr hvor ser det dejligt og meget hyggeligt ud. Det fik mig til at mindes de gange jeg selv som barn fejrede lanterne fest, 1000 tak for det. Og som side bemærkning, hvor er det en dejlig og hjemmelig blog du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hernede i det sydlige Tyskland laver alle børnehaver Sct. Martins optoger. Om det er den helt normale børnehave, skovbørnehaverne eller de kirkelige. Mine børn er alle store nu og jeg troede det var forbi med den slags. Men i år skulle min yngste, som spiller basun i kirkens blæseorkeste, spille til et sådant optog i en katolsk børnehave. Det var mægtig stemningsfuldt. De havde endda en ægte hest med og skuespillede historien om Sct Martin og den arme tigger.

   Slet
  2. Amalie, tusind tak for de søde ord om min blog :-)

   Ingegerd, det er sådan en hyggelig tradition. Var faktisk slet ikke klar over at alle børnehaver i Tyskland fejrede Skt. Martin, men jeg kender jo selvfølgelig også kun vores Waldorf børnehave :) Og i DK ved jeg at det også er noget Steiner institutioner fejrer, så derfor troede jeg egentlig det hang sådan sammen.

   I drengenes børnehave er der også en rigtig hest og rytter/Skt. Martin med. Det foregår på den måde at vi i skumringen går tur i en æbleplantage der ligger lige ved børnehaven, og så stopper hele optoget op på et tidspunkt, hvor børnene så skal spotte Skt. Martin på sin hest ude på markerne. Det er så hyggeligt og dejligt at se glæden i børnenes øjne, når de i mørket får øje på ham. Selv min store skoledreng på 8 år er stadig vild med det, og tror på det er den rigtige Skt. Martin vi ser. Virkelig dejligt.

   Slet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.