tirsdag den 23. oktober 2012

Fra sommermad til efterårsmad

Selvom vi lige har haft 4-5 fantastiske dage med over 20 grader, så er det nu ved at være officielt. Sommeren er slut og den lette sommermad på terrassen er byttet ud med kål, supper og gryderetter under glødelampens skær. 
Mit største julegaveønske i år er en dagslys fotolampe, for hvor ser mad bare meget mere appetitlig ud i naturligt lys. De indendørs aftenbilleder kræver en del efterbehandling, og så ser det alligevel ikke helt lækkert ud.

1. Hovedsalat med mormordressing (citron, fløde og sukker).
2. Roastbeef med sidedish af stegt squash og bacon.
3. Den for mig meget sjældent indtaget hvide pasta. Her med spinat, hvidløg, bacon, pocheret æg og parmesan. Dertil spidskålssalat med sesamdressing.
4. Sommertallerken med kylling, hjemmelavede pomme duchesse, salat, hjemmelavede salt agurker, chilichutney og majs.
5. Perlerug med ristede pinjekerner, gulerod, basilikum og marinade af olivenolie og hvid balsamico.
6. Savoykålssalat med appelsin og dressing af sesamolie, soya, balsamico, citronsaft,  honning, salt, peber og sesam.
7. Bolognese på strimlet rå squash vendt i olivenolie, citronsaft, salt og peber. Toppet med smørstegte porrer.
8. Jordskokkesuppe med ristet kammusling, jordskokkechips, æbletern og bacon.
9. Gode pølser med hjemmelavede fritter og smørstegt savoykål.

10 kommentarer:

  1. HAPS til bolognese-retten - den har jeg svært lyst til at lave :-) Kan du beskrive den lidt mere præcist? Og HAPS til tilbehøret til suppen: De æbletern er det bare rå æble skåret i små tern? SÅ fin mad :-0

    Kh.

    SvarSlet
    Svar
    1. Bolognese laver jeg af magert hk. oksekød, løg, hvidløg, finthakket bladselleri, bacontern, tomater på dåse, tomatpuré, basilikum, oregano, salt og peber.
      Hvidløg, løg, bacon svitses først og så kommes kød i og brunes. Dernæst kommes de andre ingredienser i og retten simrer en times tid.
      Sqashen strimler jeg med en tyndskræller og vender den i en marinade af olivenolie, citronsaft, salt og peber. Porrene har jeg blot stegt på panden i smør og krydret med salt og peber.

      Æblerternene til suppen er blot vendt i et par stænk æblecidereddike :)

      Slet
  2. Elsker det rustikke efterårskøkken med kål og gryderetter. Herhjemme er vi flittige med den klassiske enebærgryde fra Karolines kogebog, men det er jeg nu ret sikker på, at du snildt kan trumfe med din mad-passion :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er faktisk også ret vild med vintermad, selvom det ofte ikke er nær så pænt som sommermad :-)

      Slet
  3. I have to translate this later...that looks so good!!!! To die for food...
    Katrien.

    SvarSlet
    Svar
    1. Thanks so much. Hope the translate button will do the job. Sometimes it's a little bit funny what comes out of it :-)

      Slet
  4. Wauw det ligner jo virkelig festmåltider alt sammen! Lækkert altså! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. Det er nu "bare" et udpluk af vores hverdagsmad :-)

      Slet
  5. Skulle gjerne spist aftensmat hos dere - SÅ mye lekkert! :)
    Slik ser ikke hverdagsmaten ut hjemme hos oss, dessverre...!

    SvarSlet
  6. Tak fordi du mindede mig om mormorsalaten. Havde helt glemt den. Men den smager bare skøn synes jeg

    SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.