lørdag den 15. september 2012

Spicy thaisalat med kylling og cashewnødder / Kai Plah


Denne salat ser temmelig fesen ud i farven, men den vejer op for det i smag. Det lover jeg! Den smagfulde dressing er det der giver swiing til salaten og sammen med alle de finthakkede ingredienser gør det denne salat super raffineret og lækker.

Til to personer skal du bruge:
(og det er som så ofte før ca. mål da jeg jo altid i farten glemmer at skrive ned præcis hvad jeg bruger - tsk tsk tsk!)

300 gram kyllingefilet
2 stængler lemongræs
En halv tsk. salt
2 spsk. limesaft
6 fintsnittede limeblade (friske el. frosne optøede)
2 forårsløg
En håndfuld bønnespirer
2 gulerødder
En halv agurk
1 dl. ristede cashewnødder

Mariande:
1 spsk. hakket rød chili
1-2 spsk. hakket hvidløg (hakket ikke presset, ok!)
2 stængler meget finthakket lemongræs
1 tsk. brunt sukker (jeg brugte rårørsukker)
3 spsk. fiskesauce
3 spsk. limesaft
Evt. en tsk. seasoning sauce (jeg har en økologisk af slagsen, som er uden kunstige tilsætningsstoffer, hvilket ikke kan siges om de ikke-økologiske af slagsen som indeholder store mængder MSG (mononatriumglutamat/E 621/gærekstrakt), så kan du ikke få fat i en økologisk af slagsen, så udelad).


Fremgangsmåde:
Kyllingen skæres i tynde skiver og marineres 15-20 minutter i limesaft, finthakket lemongræs og salt. Smæk kyllingen på panden og imens den steger færdig, bland da ingredienserne til marinaden, så den kan stå og få rigtig meget smag.

Skær evt. kyllingen i mindre stykker og bred ud på en tallerken, så det kan køle af.

Lime blade snittes meget fint på langs - befri evt. bladene for midterstænglen først (stilles til side).

Forårsløg skæres i tynde skiver. Gulerødder skæres i julienne. Agurken skrælles og befries for kerner og skæres i små tern eller små stænger.

Når det kommer til bønnespirer, så lærte jeg for mange år siden (længe før den tyske bønnespire tragedie) af min mor at de skulle behandles med omhu, da der lige netop i bønnespirer kan være risiko for slemme bakterier.
Skyl dem rigtigt grundigt eller gør evt. som mig; giv dem en hurtig skolder.
Jeg stiller et dørslag med spirerne ned i en skål i køkkenvasken, koger en elkedelfuld vand som jeg hælder over. En hurtig shaker med dørslaget og så op af vandet og øjeblikkeligt koldt vand fra hanen over dem, så de ikke falder sammen.

De hakkede grøntsager og bønnespirerne kommes i en skål med kyllingen. Marinaden hældes over og det hele blandes godt.

Pynt med de snittede limeblade og ristede cashewnødder.


2 kommentarer:

  1. Åh, hvor ser det lækkert ud! :)

    SvarSlet
  2. VILDT LÆKKERT!
    Vi skulle have gæster igår, og fribrilsk og meget bagud, joggede jeg lige blogland igennem for lækre madretter - det endte med denne!

    Nøj det smagte lækkert!
    Af hensyn til kræsne sjæle undlod jeg dog fiskesovsen og puttede i stedet soya i - ammenam!

    1000 tak for hjælpen Ulla! :)


    /Pia

    SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.