søndag den 12. august 2012

T by Alexander Wang (noget om tøj, mode og kropsform)Nu bevæger jeg mig ind på et område som jeg ellers ikke skriver så meget om herpå bloggen. Ikke desto mindre så går jeg faktisk en del op i mode. Jeg er på ingen måder slave af den og er slet ikke first mover, og måske er det også mere rigtigt at skrive, at jeg går meget op i kvalitet fremfor at jeg går op i moden som sådan. 

Jeg læner mig op ad og lader mig inspirere af de kloge kvinder, som hele tiden ved hvad der sker og som kan vise os andre hvad der virker på en rigtig kvindekrop, som f.eks. hende herhende herhende her og hende her. Ingen er disse smækre kvinder er i øvrigt modeslaver, men har alle deres egen personlige stil og en rød tråd, og det kan jeg godt lide.
Jeg mener selvfølgelig ikke at man ikke er rigtig, hvis man er bygget som modellerne på catwalken, men let's face it - den kropsbygning udgør et fåtal.

Det tager mig ofte en sæson eller to at hoppe med på en trend og jeg har også et realistisk nok selvbillede til ikke at hoppe med på det hele. Der er bare ting man ikke kan bære, når man kun er 166 (og en halv!) cm. høj (og i øvrigt er stoppet med at gå med hæle. Hvorfor er jeg det? Dum idé egentlig!) og har ret så lavstammede ben. Så må man altså lige være realist og udvælge den del af moden der passer med ens højde, drøjde og bygning. 
Jeg skal f.eks. ikke tage meget oversize tøj på før jeg ligner en hobbit. 
Reglen med at fremhæve sine pæneste sider går man aldrig helt galt i byen med. Dog skal man også her lige hakke bremsen i indimellem. Jeg valser ikke rundt i stumpetop og viser navle bare fordi jeg nu engang synes at min mor har videregivet hendes gode fladmave-gener til mig. 
Den brugte jeg i øvrigt også det meste af sluthalvfemserne på at flashe, så I'm good. Dengang var maveskindet også strammere og moden dikteret af Spice Girls. There's a time and a place for everything.

Det glipper dog lidt for mig ind imellem, og f.eks. så sværger jeg stadig til nederdele og bukser der sidder på hoften, selvom jeg da afgjort burde snyde mig til længere ben ved at få det hele op i taljen, men ja - Rom blev ikke bygget på én dag og jeg kan stadig ikke lide lange baller
Det er noget med 90'erne og de mange lange baller man er blevet bombarderet med i serier som Beverly Hills 90210. 
Det skærer i øjnene på mig, og måske er det også fordi min hubs og jeg altid har joket med lige netop det look (længe før det kom på mode), og har gået og trukket op i vores bukser, hvorefter vi helt uanfægtet spankulerer ind i et rum og stiller et ligegyldigt spørgsmål, for at tiltrække den andens opmærksomhed, for så begge at dø af grin over hvor ucharmerende den med den lange røv ser ud. 
Så kan jo ikke lige pludselig begynde at gå rundt med sådan en lang røv sådan rigtigt for alvor, vel. Tror virkelig heller ikke han ville synes det er pænt. Det ved jeg faktisk helt sikkert at han ikke ville, og så er vi jo ude i en vaskeægte man repeller (hvis du ikke kender bloggen og har læst definitionen på en man repeller, så skynd dig derind. Det er schaw :-)) 
Som så mange andre kvinder, så synes jeg jo også altid at min røv er lidt for stort, og den bliver jo bare ikke mindre at at vise mere af den.

Jeg er en sucker for kvalitet når det kommer til mit tøj og jeg sværger til mærker hvor kvalitet og pris hænger sammen. Jeg bliver faktisk virkelig pissed når jeg har betalt 500 kr. for en basis tee, som så mister facon eller skrider i en syning i løbet af kort tid. Tilbage med den! 
Jeg mener dog også, at der må være en øvre grænse for, hvor god kvalitet et stykke tøj kan være i. Jeg mener en cardigan i cashmere til 4000 kr. er vel ikke i bedre kvalitet end en cardigan til 1200 kr. som også er af cashmere? Og den til 4000 kr. skal helt sikkert vaskes i hånden i destilleret vand med sæbe håndlavet af blinde nonner og aes hver dag inden man går i seng, og så går den jo nok stadig i stykker, hvis man hænger fast i et søm og jeg er ret sikker på den heller ikke er udstyret med en babybrækafvisende overflade.
Derfor er jeg helt klart for nærrig til at betale for de rigtig dyre mærker. Jeg nægter at betale for navnet i nakken. (ikke et ondt ord, hvis der er nogen der har lyst til at forære mig et par Louboutin stilletter!)

Jeg elsker lækre naturmaterialer som uld, silke, bomuld og hør og er efterhånden nået dertil i min tøjevolution, at jeg ikke længere kan gå med en billig akrylstrik. Jeg vil hellere have én lækker blød cardigan end fire i kunstmateriale. Det er en prioritet, og erfaringen siger mig også at den i akryl ikke overlever længe hverken på den ene eller anden måde hjemme hos mig. Jeg bliver træt af at se på den længe før den når at blive slidt op (hvilket jo ikke tager ret lang tid - nu er jeg grov, hva!).
Mit bedste stykke tøj er en pudderfarvet kort cardigan fra Ganni i lækker tynd kvalitets uldstrik. Den kostede 700 kr. og jeg købte den for to et halvt år siden. Et halvt år efter købte jeg en magen til på udsalg for det halve. Alene fordi jeg var så glad for den og var panisk for at den skulle blive slidt op. 
Jeg har begge to i brug (sådan én kan jo godt ligge et par uger i vasketøjskurven, før man har samlet sammen til en uldvask), og de er vitterligt blevet skambrugt!! Siden jeg købte dem er der ikke gået en uge hvor jeg ikke har brugt dem og ingen af de to er i nærheden af at være slidt (de har ikke engang mistet en knap), og jeg er heller ikke nærheden af at være blevet træt af dem. Det er dælme 1050 kr. godt givet ud!

Jeg har fundet mine mærker og holder mig til dem. På den måde er jeg nok lidt konservativ (troede aldrig det skulle overgå mig, at bruge det ord om mig selv), men når man næsten udelukkende køber sine ting over nettet, så holder man sig til det man kender, og som man ved er kvalitet.

Jeg er tosset med T by Alexander Wang og den nye efterårskollektion som jeg herover har vist et lille udvalg af er ingen undtagelse. Super fine klassiske basisting i god kvalitet. Jeg er den lykkelige ejer af to af de populære twistede nederdele og bruger dem rigtig meget (du kan bl.a. se mig i dem her og her). De kan bruges sammen med alt! Selv efter mange vaske har de overhovedet ikke mistet hverken facon eller elasticitet og overfladen er stadig fin og glat uden fnuller. 
Dog er jeg ligesom mange andre i blogland også blevet fristet af at sy sådan en nem nederdel til mig selv. Ninna har været så sød at hjælpe mig med at få fingrene i det fine grå leostof, som hun har syet sin fine nederdel i (efter denne vejledning), og så snart ferien for alvor er slut og alle mine unger er afsted om formiddagen, så skal det stof altså forvandles til min helt egen Wang nederdel. Tænk hvis den bliver ligeså flot. Så har den kostet mig 35 kr. og en halv times tid ved sybordet. Score!

Andre mærker jeg er forfalden til er Graumann, By Malene Birger, Lolly's Laundry, Baum und Pferdgarten og Nué Notes.

Hvilke mærker køber du og går du overhovedet op i mode?

Alle billederne er lånt på mytheresa.com.

23 kommentarer:

 1. Pga af lidt for mange ture under kniven med hjertet og medicin har alt hvad jeg har kiggede på af spiseligt sager, sat sig på mig. Normalt har jeg aldrig været på kur eller tænkt på det! Men nu skal det sku være! Derefter vil jeg tilbage til min gamle stil. For en ting er sikkert, den kan jeg ikke bære nu!
  Så jeg håber jeg er færdig med at være indlagt i tide og utide og at jeg rent faktisk kan smide det hele uge !

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv altså med det hjerte, Tina!! Åh, hvor jeg håber for dig at du er færdig med hospitalet. Kan slet ikke sætte mig ind i hvor udmattende det må være både fysisk og mentalt, når ens krop og hele maskineriet ikke er tip top iorden.
   Synes nu du formår at være super positiv og livsglad og det er da vildt beundringsværdigt!! Mange ville ligge sig ned og tude, så det skulderklap skal du altså have :-)
   ...ja, og så må alt det med vægt og kroppens ydre jo komme. Det er jo trods alt det vigtigste at det indeni fungerer som det skal :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 2. Skøøøønt indlæg! Slugte det råt!

  SvarSlet
 3. Jeg kunne virkelig godt have gavn af at få lidt kvalitetsbevidsthed ind i min påklædning! Jeg køber rask væk olier og madlavningsremedier for flere tusinde kroner, mens min garderobe ligner noget, der er løgn. Jeg ved ikke, hvorfor det er så svært for mig at bruge penge på tøj. Men sidste år købte jeg nogle dyre langærmede undertrøjer i merinould. Jeg boede i dem hele vinteren, og de tjente hver og en krone hjem, idet jeg havde en vinter uden blå læber.

  Godt og tankevækkende indlæg, Ulla! You, modeblogger, you! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, jaaaa der var vist en lille modeblogger gemt i mig, hva! ;o)

   Uh, uld undertrøjer! Jeg bor i uld hele vinteren fra yderst til inderst. Har også de lækreste langærmede undertrøjer fra Icebreaker i merino uld. Det er sådan nogle sports nogle, så jeg bruger dem både når jeg løber og helt alm. til hverdag. Man kan bare ikke fryse med dem på. Det bedste er at de er lavet så de kan vaskes i maskinen på 40 grader. Totalt optur! :-)

   Og ja, jeg er glad for mor Inge's mavegener. Synes bare også godt hun lige kunne have sendt de 6 cm. længere ben videre!

   Slet
 4. OG PS: Tak lige mor Inge for mave-genet. Det er sgu da ikke det værste, man kan arve ;-)

  SvarSlet
 5. Ej Ulla, jeg er altså noget beæret over at blive nævnt i det fornemme selskab, TAK:-) Jeg får næsten helt røde ører;0)
  Jeg er i øvrigt fuldstændig enig med dig i det hele... Jo ældre man bliver jo mere betyder det altså hvilke kvaliteter man klæder sig i! En på 40 kan bare ikke slippe afsted med det samme akryl og plastik som en på 17 (Jeg håber ikke jeg fornærmer nogen, det er ikke meningen ihvertfald)
  OG det kan nemlig godt betale sig at investere lidt i de gode materialer. Jeg synes så faktisk at COS er et fantastisk alternativ til nogle af de dyre mærker, for her får man virkelig tøj for hver en krone. Og samtidig er der også rigtig dyre mærker hvor man betaler 2000 kr for en skjorte i polyester, og DET kunne jeg aldrig finde på at kaste penge efter...
  Jeg kan nok skrive et svar der er ligeså langt som dit indlæg om det her emne;-) Men jeg må hellere stoppe nu!
  Endnu engang, tak for det fine link:-)
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja, og så har jeg stadig til gode at prøve Wang, men det bliver snart kan jeg mærke;-)

   Slet
  2. Arhmen, jeg elsker også Cos!! Er altid derinde, når jeg er hjemme i DK og var også meget glad da deres webshop åbnede! Har også mange fine ting til drengene derfra. Det er nemlig virkelig god kvalitet til en meget fair pris, og det kan vi li' :-)

   Og ja, mht. dyre mærker der laver tøj i billige materialer. Nej nej nej, den går bare ikke!!
   Har faktsisk lige følt mig ret meget taget ved næsen på den front, da jeg hjemme i DK (som altid) var et smut i Zornig. Det var en lidt huhej shoppetur, da Bo og jeg havde Alfred med rundt, men jeg faldt for et par super fine bukser fra Grifoni til mange penge. Jeg havde et gavekort til butikken på 2000 kr., og da de bukser bare sad som skræddersyet på mig og bare liiige var mig (selv manden sagde "køb dem"), så købte jeg dem. De skulle lige lægges op, så de ville sende bukserne hjem til mig i Tyskland (har flashet dem på Insta i øvrigt).
   Da jeg får dem og tager dem på synes jeg efter noget tid hvor jeg har gået rundt i dem, at de godt nok føles lidt anderledes og mere glatte end jeg havde forventet. Jeg tjekker materialet (som jeg udfra prisen bare havde antaget var silke) og så er det fandme 100% polyester!!!! Nøj, jeg følte mig snydt. Det er simpelthen ikke ok at tage så mange penge for et par bukser i det billigste materiale ever! Ja, kunne jo desværre ikke returnere dem, da de jo vare blevet langt op til at passe til mine korte ben :(
   Selvom jeg stadig synes at buksernes snit og mømster er helt fantastisk, så vil jeg bare altid være lidt bitter når jeg har dem på.

   Ninna, du skal have en Wang! De er så lækre!!

   Slet
 6. Jeg har også sådan en irriterende veninde med sådan et fladmave-gen, lige meget hvad, så kan der bare ikke sætte sig fedt fast på hendes mave! Nå, men det var også det med at huske at have et positivt selvbillede...;) Jeg er de seneste år blevet total sucker for Nümph, da jeg synes det er tilpas klassisk med et kantet twist til min smag. Af basisvarer har jeg ikke lagt mig fast på noget specifikt endnu - det kan være det kommer med alderen (hø hø). Måske jeg også skulle tjekke Wang ud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, der vil bare altid være områder man er utilfreds med. Jeg har lært at leve med mine korte bredde muskelben, som slet ikke er særligt feminine, men ja - jeg kigger stadig med lange misundelige blikke på piger med lange flotte og harmoniske ben ;o)

   Slet
 7. Hej,
  Tak for et super godt indlæg. jeg har ved siden af studiet jobbet i en butik, som udelukkende handler med kvalitetsvarer og godt dansk design. Selv efter flere års, næsten daglig, brug lever det endnu-and i still love it. Det værste er dog, at min ynglingshabbit er ved at være slidt op og produceres ikke mere!!!!! Så absolut heller et par ting på bøjlen, fremfor et helt skab. Jeg elsker Stine Goya! Nu ligger udfordringen så i at finde graviditetstøj imens det andet hænger fint på bøjlen og venter.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Naaaaiiii, stort tillykke Kirsten!! Hvor er det fantastisk :-)
   Hvornår skal det være, og ved I hvad det bliver? Ih altså hvor er det bare dejligt!!
   Kh Ulla.

   Slet
 8. Jeg kunne ikke være mere enig med dig! Tror jeg har selvsamme cardigan, som du nævner. Desuden sværger jeg til Karstorf/Vestergaards cardigans. Har den samme model i forskellige farver. Den ene købte jeg tilbage i 2006 og netop degraderet den til "tøj-jeg-kun-har-på-derhjemme", da der er kommet et hul på den ene albue... Den er slidt op, men det er altså også efter 6 år, hvor den er blevet brugt RIGTIG meget! Så kan det altså godt være den koster 1600 kr. Men det er stadig billigere end 6 cardigans fra Vero Moda, som ikke ville holde så længe, og som jeg ved, jeg ville være blevet træt af længe før, den blev slidt. Ønsker mig super meget den twistede nederdel, og overvejer kraftigt at sy den selv. Men er lidt i tvivl om mine brede hofter og kraftige lår kan bære det. Jeg går jo også meget op i, at jeg ikke bare går i det der nu engang er moderne, men at jeg har tøj på, som klæder mig. Men omvendt prøver jeg også nogen gange at klæde mig lidt mere "vovet", end jeg måske selv synes, jeg skal (her tænker jeg ikke så meget kropsform, men mere fordi jeg har et par ekstra kilo på sidebenene). Jeg tror i hvert fald, jeg har et eller andet indre billede af, hvad der er pænt til mig og hvad der ikke er pænt. Og nogen gange passer det ikke helt med virkeligheden. Men heldigvis er det til den gode side :-) Den seneste åbenbaring, var da jeg skulle prøve min brudekjole til mit bryllup lige om lidt. Jeg endte med en model, jeg troede, at sådan en buttet pige som mig bare slet ikke kunne være i...
  well, jeg kan vist også skrive en laaang smøre om dette emne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, jeg tror jeg lider af samme indre-billede-forvrængning som dig. Tør vædde på at dine hofter ikke er så bredde som du forestiller dig!! Desuden så har kvinder som J-Lo, Beyonce og Kim Kardashian heldigvis sørget for at gøre de kvindelige former moderne igen.
   Personligt synes jeg det er super flot at fremhæve de kvindelige former med de stramme nederdele. Hofte og lår er også der hvor jeg er breddest og længe gik jeg kun i tøj der skjulte det område indtil jeg sidste efterår prøvede at købe en Wang nederdel. Når man har betalt 1000 kr. for et stykke jerseystof, så går man også med det :-)
   Det tog lidt tid at vænne sig til at vise så meget af silhuetten frem, men der gik ikke længe før jeg bare syntes det var super flot. Min mand var helt enig(!!), og det hjælper jo altid på det :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 9. Dejligt indlæg! Jeg følger de samme damer som dig kan jeg se - undtagen Emily, men hun er lige kommet med på listen;-) Jeg følger også Laura Lawaetz (Stylejunkie) synes hun har en lækker stil... Jeg er enig med dig i det med kvaliteten, og jeg er selv forfalden til Designers Remix, Ganni, Wang, Kokoon, Soft Gallery og Malene Birger - dog er min konto ikke altid enig med mig, så jeg supplerer med H&M og Vila.
  Jeg synes ofte at jeg finder mere inspiration på modeblogs end jeg gør i magasinerne - der er noget mere ærligt omkring tøjet, og man får en bedre fornemmelse af anvendelighed og kvalitet. Jeg bliver mere og mere sikker i min stil - køber færre men bedre ting som jeg bogstavelig talt slider op! Har lige smidt 3-4 stk yndlingstøj ud, fordi det var slidt i stykker igennem 4-5 år. Så er det jo alle pengene værd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig lige præcis sådan jeg også har det med modeblogs. Der er det jo kvinder i alle former der viser tøjet frem og ikke kun dem på 180 cm. med meget lange ben :-)

   Slet
 10. Jeg elsker dine indlæg, Ulla :)
  Desværre er jeg selv en stor pige og kan ikke vælge og vrage som jer andre. Jeg må tage, hvad der fåes (gode links til udenlandske hjemmesider med tøj til store piger modtages med kyshånd), men jeg synes, jeg formår at få det bedste ud af det, jeg nu har - og med de rette accessories kan man nemt pifte sit outfit op, så det ikke ligner alle andre store pigers.

  SvarSlet
  Svar
  1. At være en stor pige er slet ikke nogen hindring for at se smart ud. Synes det er meget elegant, når en frodig kvinde forstår at klæde sig efter sin størrelse, og ja, som du selv siger, så passer de lækre accesories jo til alle størrelser :-)
   Har du prøvet Asos.com? De har nemlig en linie der hedder Asos Curve. Der er mange fine ting at finde :-)
   Kh Ulla.

   Slet
 11. Super godt skrevet :) kunne være fedt hvis du indimellem viste dine egne indkøb frem på bloggen :)
  Vh. Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-)
   Jamen, det kan da godt være at jeg skal til at vise lidt mere af min egen garderobe frem herpå bloggen :-)

   Slet
 12. Liker Ganni, Zara, Baum og det norske merket Katrin Uri som lager riktig mye fint til en GOD pris. Kjøpte akkurat en fantastisk slike bluse og et ullskjerf som er helt nyyydelig. Se www.katrinuri.no. Tøyet ser ikke alltid like fantastisk ut på bilder synes jeg (det er noe med stylingen som ikke er helt etter min smak), men det skuffer ikke i prøverommet, alltid bra passform og deilige materialer, ikke noe polyester-tull!

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.