torsdag den 16. august 2012

Look what we did this morning...Endelig efter 6 uger er Bertrams ene knogle vokset så godt sammen, at han idag fik taget de to tværgående kirurgiske søm ud af håndleddet og dermed var det også farvel til gipsen og goddag til frisk luft til armen.

Når man tager sådan nogle søm ud, gør man det uden bedøvelse. Det tager en lille øjeblik og selvom det gør lidt ondt, så er det meget kort og samme smerte, som hvis man skulle til at have en sprøjte med noget lokalbedøvende. Derfor vælger man at gøre det uden.
Vi var meget spændte på og nervøse for hvor ondt det ville gøre. Jeg havde nemlig hørt både at det slet ikke gjorde ondt, at det gjorde kort men intenst ondt og at det gjorde meeeega nas! Lægerne på hospitalet havde sagt at det svarede til at blive trukket i håret et kort øjeblik. 
Vi kunne jo på forhånd ikke love Bertram at det ikke ville gøre ondt, så vi forberedte ham på den der trække-i-hår-smerte. 

Han blev lagt på en briks og sygeplejersken gjorde ham klar. Tog gipsen og forbindingen af. Bertram kiggede som altid væk, da de to krogede søm kom til syne. Lægen kom herefter hen med en lille tang, og med et stille og roligt snuptag var det ene søm ude. 
Bertram spurgte: "Hvornår hiver han dem ud"? Fint! Godt! Lettelse over at han slet ikke kunne mærke det.Yay!
Det næste søm sad lidt bedre fast i vævet, så her blev det den korte og intenste smerte, som min veninde (der arbejder på dagkirurgisk afsnit på Aarhus Sygehus, hvor de laver samme procedure) havde fortalt om.
Han skreg et lille skrig og græd et par tårer, men så var det også det. Nu var det overstået. De to små huller blev renset og forbundet og sømmene samt gipsskinnen fik han med hjem som souveniers. 
Han gav dog lige mor en lille rettelse med på vejen, og måtte fortælle at det altså gjorde mere ondt end at blive hevet i håret.

Armen der jo ikke har været strakt ud ved albueleddet i 6 uger er stadig her efter til eftermiddag bøjet, og han går og holder under sin arm med den anden og raske arm. Det tager nok lige en dag eller to før han har tiltro til at han faktisk godt kan bøje armen igen selvom den føles lidt stiv.

Han har stadig et langt søm i den anden armknogle. Den skal blive i et par måneder endnu, og skal opereres ud ved fuld narkose. Den tid den sorg.

De to små sår efter sømmene vil inden længe være blevet til to små ar. Et minde der sammen med alt muligt andet vil være med til at fortælle historien om Bertrams liv.

9 kommentarer:

 1. han er så SEJ den lille Berdiemand.

  SvarSlet
 2. Uha har også lige læst om selve hændelsen. Det er bare så forfærdeligt, når de små kommer til skade. Men han er jo total sej ham Bertram.
  Jeg har fulgt din blog lidt fra sidelinien, men er nu selv blevet en del af blogsamfundet og melder mig fluks som fast læser.
  Ha en dejlig aften.
  Kh Line

  SvarSlet
 3. Fedt den er kommet ud af gipsen. Kan godt forstå han støtter lidt til armen, må virkelig være underligt efter så lang tid. Jeg har en lille kusine der brækkede sit ben ret meget da hun var 8 og hun turde slet ikke få skrue-stativet ud, fordi hun var bange for benet skulle knække sammen igen, som hun jo havde set det gjorde da det brækkede :( Det er jo ren barnelogik og selv for os voksne er det jo lidt svært at forstå, hvordan det lige gror sammen igen. Fortsat go' bedring med den lille seje mellemmand.

  SvarSlet
 4. Han er en lille sej gut er han!
  Godt alting er gået som det skal og kunne vi som mødre bare få en garanti for at de hårde knubs holder sig på afstand, jamen så vil vi ikke bede om mere, vel...

  Kram

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder af din skønne dreng :) Han ser vildt stolt ud på det nederste billede - og det har han da også god grund til. Godt klaret!

  Håber at armen snart er lidt friskere og inden længe kan bruges som altid før uheldet :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 6. Dejligt det går så godt med armen, det må være en sej omgang!

  SvarSlet
 7. Hvor er det dejligt for ham, at han kunne blive lettet for lidt af byrden med den arm! Det lyder til, at han klarede det vildt flot! :)

  Hans hår er godt nok ved at ved langt!! Det ser SÅ cool ud! :)

  SvarSlet
 8. Hvor er han sej. Godt gået! (Og også godt gået til dig, den slags gør jo mindst ligeså ondt på moren)

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.