søndag den 29. juli 2012

Urte frikadeller med æble og kokosmælk



Som så mange gange før så eksperimenterede jeg igår med frikadellefarsen, og denne gang kom der altså i al beskedenhed et så godt resultat ud af det, at jeg er nødt til at dele ud af opskriften.
Denne portion rækker til en familie på 4-5 pers., og så er der også nok til madpakken dagen efter.

700 gram hakket svinekød
2-3 fintsnittede forårsløg
Et halvt fintrevet æble
Et lille bundt hakket frisk basilikum
4 blade frisk salvie - hakket
Knap en spsk. loppefrøskaller/psyllium (Enten den der hedder HUSK fra Matas el. helsekostbutikken eller også har Urtekram også en version - mine er af mærket Golden Peanut)
En halv dl. kokosmælk
1 æg
2 tsk. salt
Friskkværnet peber

Bland det hele sammen i køkkenmaskine eller ved håndkraft og steg på panden i oliveolie el. kokosolie.


Jeg serverede dem med broccolisalat og gulerodssauce til. Drengene fik tilmed fuldkornspastaskruer til.

10 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud :) tak for opskrift, tror jeg vil kaste mig ud i den en dag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak. Det synes jeg bestemt du skal prøve :-)

      Slet
  2. Rigtig lækker opskrift - tusind tak! :-) Hvorfor bruger du loppefrøskaller? Er det i stedet for hvedemel som "bindemiddel" eller?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er lige netop istedet for mel, som jeg ikke spiser :-)
      Man kan også sagtens lave dem med mel, hvis man ikke lige er til loppefrøskaller.

      Slet
  3. Mmmmm....
    Det ser lækkert ud!!!
    Kærligst fra Julie Maria
    www.klokkinder.blogspot.dk

    SvarSlet
  4. De så veldig gode ut - stekt eple og svinekjøtt er godt sammen, så slike kjøttkaker må da bare bli en hit :)

    SvarSlet
  5. Det er så dejligt når der improviseres med traditionelle retter. Vil absolut prøve disse frikadeller :-)

    SvarSlet
  6. Lækker opskrift! Den ryger lige på pinterest :-)

    SvarSlet
  7. Mums hvor ser det lækkert ud. Den er hermed noteret til den omgang hk svin der ligger ude i fryseren. :D
    Tak!

    SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.