onsdag den 8. februar 2012

Alfred's nye verden


Min allermindste lillebitte mus har fået en større horisont. I fredags havde han sin første dag i vuggestuen - sammen med mig naturligvis. Vuggestuen kender vi. Bertram har gået der og går nu lige inde ved siden af i en af husets to børnehavegrupper.
Egentlig ville vi gerne vente til når Alfie blev 2 år med at sende ham afsted, men vi ønsker også at han så tidligt som muligt får det tyske sprog ind, så han ikke bliver skrupforvirret, i fald vi bliver her i Tyskland og han som 2-årig pludselig skal starte i en vuggestue, hvor han overhovedet ikke kan forstå pædagogerne og de andre børn og omvendt.
Sådan var det nemlig med Rasmus, da han som 3 årig startede i børnehave hernede. Det var ret utrygt for ham, at han hverken forstod eller blev forstået, og det gjorde ham ret indadvendt.
Vi har i samarbejde med pædagogerne og lederen fundet en super fin løsning, så Alfred kan få en dejlig blid introduktion til både vuggestuen og det tyske sprog. Frem til han bliver 2 år, skal han kun være der 3 gange om ugen fra kl. 9-12.
Egentlig er vuggestuen kun en ti-børns gruppe, men vi har fået lov til at snige Alfred ind som barn nummer 11, da han kun kommer til at være der 9-10 timer om ugen.
På den måde kan han ligeså langsomt vænne sig til de søde og kærlige mennesker i verdens bedste institution samt stille og roligt blive fortrolig med det tyske sprog.
Jeg er lidt af en hønemor, så her de første 2-3 uger bliver det med mig ved hans side, men så er det godt at institutionen er delvist forældredrevet, så jeg kan bruge tiden derovre på at gøre mig selv nyttig med oprydning, rengøring og håndarbejde. Idag har jeg f.eks. syet små alfehuer i filt som skal bruges til noget nyt legetøj til Bertram's stue.

Alfred er en nysgerrig og tillidsfuld lille sjæl og indtil nu har han nydt at tulle rundt og udforske det nye legetøj, glo(!) på de andre børn og få læst historier på pædagogernes skød. Det skal nok blive godt.

24 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare sundt og naturligt ud. Hvor er det bare dejligt med et "ægte" sted hvor børnene ikke pacificeres med nintendo og præfabrikerede madpakkeordninger. Og uden en hørm af plastik fra legetøjet.

  Held og lykke med ham :)

  KH Katrine

  SvarSlet
 2. HVor ser der roligt og lækkert ud.
  En hel "ren" børneverden, uden noget over alt.

  Håber han falder godt til.

  SvarSlet
 3. Good luck! Seems a nice place for him.

  SvarSlet
 4. Jeg synes mest af alt der ser hyggeligt ud. Jeg håber, I får nogle gode timer sammen dernede de kommende måneder og at han efterfølgende kommer til at kunne lide at væære der selv

  SvarSlet
 5. Hvor er han blevet stor!! Slet ikke noget baby der mere :)
  Tror han får sig nogen gode dage i så skønne omgivelser.
  kh

  SvarSlet
 6. Åhh sikke et syn - fører mig tilbage til min steinerbørnehave i farum :)

  SvarSlet
 7. Det ser dejligt ud, og med sådan en blid start, skal det da garanteret blive super godt :)

  SvarSlet
 8. Det bliver sikkert både skræmmende og spændende for lille Alfred med sådan en 'verdens-udvidelse'.
  Jeg ønsker jer alle sammen held og lykke med den nye begyndelse!

  SvarSlet
 9. Tænk Ulla, at lillemanden allerede er blevet så stor :o) Hvor er han kær. God ordning I dér har fået.
  Kærligst,
  Berit

  SvarSlet
 10. Åhhhh.....det ser da helt fantastisk dejligt ud. Elsker "rene" institutioner med plads til udfordringer, fantasi og leg.

  Pøj pøj med den lille fyr.

  Tanker;
  Carina

  SvarSlet
 11. Hvor er det dejligt I har haft mulighed for en fleksibel ordning så Alfred kan få det tyske med så tidligt som muligt. Der ser vel nok skønt ud på den stue!
  Kh. Mette

  SvarSlet
 12. Sej indretning, det er da vist lige i din ånd, Ulla : )

  SvarSlet
 13. og havd er det med børn der glor. Mine gør uden hæmninger!

  SvarSlet
 14. Det ser for lækkert ud! Hvem der bare kunne tilbyde sit barn den verden du kan!

  SvarSlet
 15. Der ser ud til at være den skønneste vuggestue. Det skal nok blive rigtig godt. Vi har været heldig med en rigtig god dagplejemor. Hun bor i et lille bitte hus, men hun er så sej til at lave kreative ting med børnene. Det er vigtigt at man føler at de er trygge :)

  SvarSlet
 16. Hvor ser det bare dejligt ud - sikke et vidunderligt sted at aflevere sit barn - det er jo det rene slaraffenland:-)
  Er sikker på han nok skal komme til at elske det:-)

  kh Michelle.

  SvarSlet
 17. Sikke en lækker vuggestue :) Og dejligt sønnike tager de nye omgivelser med ro :)

  SvarSlet
 18. egentlig synes jeg jo at det er alt for tidligt, der er jeg nok ret tysk præget ;) men med sådan en ordning og sådanne omgivelser er det da næsten perfekt :) jeg har selv ledt utrolig længe for at finde noget tilsvarende og har sagt nej til flere tilbud fra vores "gemeinde", det er bare så vigtigt at ha et sted hvor man føler sig tryg på sit barns vegne. nu er Frans i den børnehave hvor linus også var, en forældreinitiativ kinderladen med økomad og forældreaften hver 4 uge -hm - med et godt tilbud til ungerne og det vigtigste, der er tid og lyst til dem allesammen. viel spass :)

  SvarSlet
 19. Sikke en skøn oase i rolige omgivelser for de små børn - og rigtig fin ordning i har fået lavet :)

  SvarSlet
 20. Hvor er det dejligt med en Steiner børnehave, stemningen fra billederne er så skønne og gør mig som kommende Steiner pædagog (om 3 måneder efter 3års studie) meget glad! Godt valg!

  SvarSlet
 21. Åh ja, man bliver jo helt nostalgisk af de billeder. :)
  Rigtig meget held og lykke med ham!

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.