mandag den 31. oktober 2011

Efterårsdage i billeder

Stor sjov efterårsvandpyt.

 Cykeltur i skoven.

 Lavthængende efterårssol.

 Klargøring til Hokkaidosuppe.

 Mor/Rasmus dag med biograftur forude.

 Gåtur igennem Mainz' gamle bydel.

Det varme fodtøj er fundet frem. 

Fredagsmarked i Mainz bymidte

 Masser af farverige efterårsgrøntsager.

 Alfred snakker som den svenske kok fra Muppet Show.

 Min store dejlige dreng.

 Kartoffel-hokkaido suppe.

 Honning og andre spændende ting i farverig emballage i en af standene på markedet.

 Alfred hjælper til bag baren på vores yndlings café. Populær lille herre er han :-)

 Mainz' bedste kop varme chokolade!

 Nye færdigheder hos ældstebarnet.

 ....og yngstebarnet.

 Skønne træfigurer i skoven som vi er så heldige at bo lige ved siden af.

 Skovhuggeren har været på spil.

 Det er da et skilt der er til at forstå på alle sprog!

 Bertram rider på en flodhest.

 Med Bertram på skovtur.

Man må da ikke håbe at Bertram skal slå en prut!

Lag på lag på lag

Tiden til at tage billeder og blogge er ikke så meget til stede i disse dage, men lidt lagkagebilleder fra arkivet kan jeg da bidrage med.

lørdag den 29. oktober 2011

Imens jeg venter på at surdejen bliver sur....

...har jeg bagt gulerodsbrud. Uha, de var go'e! 

Jeg bagte dem efter Meyers opskrift, og der er altså noget sjovt og nærmest legeagtigt over fremgangsmåden. En super opskrift at have børn med til at lave.

torsdag den 27. oktober 2011

Post på vej

Ikke til mig, men derimod til fem meget tålmodige kvinder, som jeg har indgået nogle fine byttehandler med. 1000 tak Christina, Laura, Mette, Camilla og Mirjam for Hukit stole, Kronjyden krukker, elefanter og andet smukt stof. Og tak for tålmodigheden!! Nu er der langt om længe skønne stoffer på vej til jer.
Jeg beklager i øvrigt stilheden her på bloggen. Vi har en lille syg Alfie, der hænger på moaaaaar, og det er altså lidt svært at blogge med én hånd. Vi spiser dog stadig lækker mad og laver sjove og fine kreasager. Kameraet har rullet så indlæggene skal nok komme.

mandag den 24. oktober 2011

Solids

Smukke ensfarvede stoffer af lækker kvalitet er der også plads til i min ellers meget mønstrede og blomstrede stofsamling.

søndag den 23. oktober 2011

Hama monstre


Jeg har slet ikke fået vist jer alle de Hama monstre Bertram og jeg endte med at få lavet til hans fødselsdagsfest. Ligesom med invitationerne har jeg kun lavet omridset, mund og øjne, og så har Bertram siddet møjsommeligt og fyldt dem alle sammen ud. Det var et par dages arbejde, men knægten elsker det jo. De pyntede så fint til fødselsdagen og de lever endnu. Jeg tror de skal hænges op på drengenes værelse, når vi engang får deres nye køjeseng, som vi stadig venter på!!! Så skal der rykkes rundt og indrettes, og mon ikke monstrene her kan få en plads på væggen et sted?

lørdag den 22. oktober 2011

Lørdag på sofaen

Natten var en slem satan med en lille feberramt og sløj baby der vågnede hver halve time og bare græd og græd.
Jeg havde en løbeaftale med nogle venner her imorges, som mit trætte korpus virkelig overvejede at aflyse. Jeg mandede mig dog alligevel op og fik sgu løbet hele 11 km. i vores smukke skov. Kæft, hvor er jeg egentlig stolt!

Nu sidder jeg med trætte stænger i sofaen med en glohed baby sovende på mit bryst imens jeg spiller Wordfeud på min IPhone. Det er vel også en slags weekend.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag den 21. oktober 2011

Kalveruller og lækre salater

Igår var en af de dage, hvor der lige var lidt ekstra tid til madlavningen. Derfor eksperimenterede jeg med nogle kalveschnitzler og noget lækkert fyld til at rulle dem omkring. Det blev ret vellykket, så jeg vil gerne dele opskriften med jer.


 Fyldet bestod af grillede artiskokhjerter i olie, sorte oliven, valnødder, hvidløg, frisk timian og parmesan.

 Artiskokhjerter, oliven, valnødder og hvidløg hakkes i små stykker og steges på panden i ca. 3-4 minutter til det har taget lidt farve. Tilføj friskkværnet peber, salt, lidt citronsaft og frisk timian. Bland  rundt, tag det af varmen og lad det køle lidt af.

 De tynde kalveschnitzler lægges ud på et skærebræt og drysses med friskrevet parmesan hvorefter blandingen påføres. Hvis schnitzlerne ikke er tynde nok kan de bankes fladere med en knyttet hånd. 

Rul kalveschnitzlerne sammen og hæft dem med en kødnål. 

Når de steges på panden plejer jeg at tage kødnålen ud, når de har fået på de to sider de kan ligge på med kødnålen i sig. Derefter hænger rullen fint sammen og man kan nu også give dem lidt varme på de to sider hvor kødnålen har været igennem. De kan også få lidt på højkant hvis man kan få dem til at balancere :-) 
Hvis jeg skulle lave dem som gæstemad, ville jeg nok lave en garniture af lidt sauterede forårsløg og gulerødder i fintsnittede strimler og lægge rundt om dem på fadet, for at give det lidt mere farve.

Til rullerne lavede jeg denne bruchetta-agtige tomatsalat. Tomater i små stykker med hakket hvidløg (ikke presset!!), frisk basilikum, salt, peber, lidt citronsaft og en tiny smule balsamico (gerne den lidt tykkere balsamico glace). Vi havde lige en enkelt kugle bøffelmælksmozzarella, så den fik lov at komme ovenpå.

En rigtig efterårssalat blev det også til med rosenkål, æbler, parmaskinke og hasselnødder.

500 gram frisk rosenkål skal koge i ca. 4 minutter, køles af og deles i kvarte. 6 skiver parmaskinke skæres i mindre stykker og steges på panden - bare lige til det får lidt farve. Køl af.
Et stort godt syrligt æble skæres i tern og blandes med sammen med de andre to ting. Nu brugte jeg hasselnødder igår, men næste gang jeg laver det, tror jeg at jeg vil prøve med solsikkekerner i stedet. Lidt rødløg ville heller ikke være af vejen. 

Bon appetit!