mandag den 28. februar 2011

Adeline Affre


Jeg er helt vild med Adeline Affre's smykker. Rå, humoristiske og feminine på samme tid. Skyen her med den lille Swarovski sten må jeg bare eje.


I absolutely love the jewelry from Adeline Affre. It is raw, funny and feminine all at the same time. This cloud with the Swarovski I just have to own. 

En sund og lækker eftermiddags snack


Kvark, æbler, kanel og vanille. Et voila!!

Weekenden i billeder



Vejret denne weekend har ikke været strålende. Bedst som vi troede foråret var på vej droppede temperaturen ned til 5 grader og solen har vi slet ikke set, så det var på med huer og vanter igen.
Det skulle dog ikke holde os fra alligevel at have en hyggelig weekend. Det blev blandt meget andet til gåtur langs Rhinen, ansigtsmaling på maverne til to små Mainz05 fans, hjemmelavet pizza (favoritten quattro formaggi til mig - mums!) med assistance fra Edward Olivehand, og så selvfølgelig lidt sødt bagværk. Spongy banan cupcakes. 

søndag den 27. februar 2011

Tre aldre. Tre lege. Tre afstande

Rasmus 6 år spiller fodbold med kammeraterne på fodbold banen overfor hvor vi bor.

Bertram 4 år leger med biler i stuen i tryg afstand af Mor.

Alfred 4 måneder udforsker sit eget spejlbillede med Mor en armslængde fra sig.

torsdag den 24. februar 2011

Lidt mere om cykler....

Nå, vi var ude hos Fahrrad Franz idag - aka den største cykelhandler her i Mainz. Her så vi Electra cyklerne irl, og hold nu op hvor er de bare lækre!! Desværre havde de ikke den grønne på lager, men den kan bestilles hjem. Det er dog lidt ærgerligt ikke at have set den i virkeligheden før man køber den....
Vi så dog den samme cykel - bare i en lyserød pigeudgave, men altså også en cruiser fra Electra og den var super flot. På lørdag tager vi Rasmus med derud, og så får han lov til at drøne et par runder på den lange snoede indendørs vej de har. Jeg håber vi kan lokke ham op på den lyserøde cykel, for så kan vi jo i hvert fald se om han sidder godt på den, og hvordan det virker med det brede styr. Det er nu også meget godt at han ikke får den grønne at se, for ellers ville det jo ikke være en overraskelse når han skal have den til juni :-)
Ja, vi har besluttet os for den grønne, kan I nok høre. Bo synes også helt klart at det er vinder. Desuden kan vi ikke finde noget sted hernede hvor de forhandler Winther cykler, så af den grund kom den sorte klassiske cruiser slet ikke rigtigt i spil.

Udover de skønne Electra cruisere havde de også et hav af andre super flotte damecykler, og jeg er nok blevet lidt forelsket! Ikke i Fahrrad Franz, men i denne pistaciegrønne sag fra Diamant. Kærlighed ved første øjekast - ganske enkelt! Den kan jeg da lige se mig selv drøne rundt på, når foråret inden længe kommer til Mainz. Så skal den have en hyggelig cykelkurv og en blomst på styret - drømme drømme drømme...


Endnu engang tusind tak for alle jeres kommentarer, meninger og gode råd i mit forrige indlæg.

onsdag den 23. februar 2011

Jeg er så glad for min cykel...

Jeg er på cykeljagt. Ikke til mig selv, men til Rasmus, som skal have en ny når han bliver 7 år til juni. Jeg har kigget lidt rundt omkring på nettet, og her er hvad jeg indtil nu har fundet.
Über cool grøn cruiser cykel fra Electra. Favoritten - uden tvivl!! Men også ret pebret i pris, 3700 kr.



Fin sort cykel i klassisk nostalgisk design fra Craze, 2400 kr.

Sporty og sej cykel fra Cube, 2200 kr.

Skøn sort cruiser cykel fra Winther, 2800 kr.



Hvilken er jeres favorit? Og kender I til andre flotte drengecykler, så giv endelig et tip!

mandag den 21. februar 2011

Red velvet cupcakes


Mine lørdagsbedrifter ud i cupcake bageriet blev knap så øko venlige som fredagens. Jeg kastede mig nemlig ud i sydstatsklassikeren over dem alle - red velvet cupcakes. Jeg smagte første gang denne knaldrøde chokoladekage i New York for 2 år siden, og den er bare mums. Deudover må jeg indrømme at jeg er ret vild med den knaldrøde farve, som jo altså kræver en del frugtfarve!! 


Som jeg skrev i mit indlæg igår, så måtte jeg jo eksperimentere med den der frosting, så jeg forsøgte mig frem og endte med, hvad jeg selv i al beskedenhed vil kalde for et tæt på perfekt resultat. 

Den opskrift jeg tog udgangspunkt i sagde 500 gram flormelis til 70 gram smør og 40 gram flødeost samt lidt appelsinsaft. Da jeg er mere til friskheden fra flødeosten kom jeg 90 gram af det i og kun 20 gram smør. Og nu til den største ændring - istedet for at putte 500 gram flormelis i puttede jeg kun 15 gram i. Nej, jeg har ikke glemt et nul - 15 gram var lige præcis hvad der skulle til for at give frostingen den lille snert af sødme, der gør den dessertagtigt fremfor bare at smage af smør og flødeost. 
Jeg manglede dog et eller andet til at stivne frostingen lidt mere, da det jo normalt er flormelisen der gør det, og her kan jeg desværre ikke længere give eksakte mål på ingredienserne, da jeg bare tilsatte uden at skrive mængden ned. Jeg kom ca. 2 toppede spsk. cremefraiche 38% i og så piskede jeg ca. en halv dl. fløde til stift skum og vendte i, hvilket gjorde konsistensen perfekt. Let, cremet og luftig og vigtigst af alt med den lækreste friske smag!! Det der kommer tættest på beskrivelsen er nok den creme der er i en cheesecake - bare knap så sød.

Jeg lagde frostingen på køl inden jeg brugte den, for så stivner smøret i den og gør den endnu bedre at arbejde med.

Varianten med appelsinsaft brugte jeg til red velvet kagerne.
Derudover lavede jeg en citronfrosting (til citronkagerne) efter samme princip, hvor der udover citronsaft var tilsat citronskal og vanillekorn. Den blev helt outstanding og ledte tankerne og smagsløgene hen på 80'er klassikeren citronfromage. Uhm!
Endeligt lavede jeg til chokoladekagerne en jordbærfrosting, som denne gang med smøret, flødeosten, cremefraichen og flødeskummet blev super lækker, frisk og fruity. Lige som jeg kan lide det og helt perfekt til den rige chokoladekage. Jeg var lidt sjusket med denne sidste frosting og fik ikke helt afstemt forholdene ordentligt, så der kom lidt for meget jordbærsaft i i forhold til den hvide masse, så den blev lidt lind, hvorfor jeg ikke kunne få den så høj som de andre. Derfor lavede jeg istedet små "perler" med sprøjteposen, da jeg pyntede chokoladekagerne med den guf-lyserøde frosting.


Opskriften på red velvet kagerne fandt jeg her, og konverterede den til danske mål. De smagte helt fantastisk!!

På opfordring hermed opskriften oversat til dansk :-)


325 gram mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. usødet kakaopulver
60 ml. rød frugtfarve (eller rødbedesaft, som dog ikke giver så klar en rød farve, men som til gengæld er naturlig).
113 gram blødt usaltet smør 
300 gram sukker 
2 æg ved stuetemperatur
1 tsk. vanilleessens (jeg brugte kornene fra en stang vanille)
2,35 dl. kærnemælk
1 tsk. lys eddike (jeg brugte hvidvinseddike)
1 tsk. natron


1. Forvarm ovnen til 175 grader. Put muffin papirforme i din muffinform (jeg fik 20 muffins ud af denne portion).

2. Si mel, bagepulver og salt sammen i en skål og stil til side. I en anden skål blander du frugtfarven og kakaopulveret sammen, så det danner en tynd pasta uden klumper. Stil til side.

3. Bland sukker og smør sammen til det er let og luftigt (jeg piskede i 5 minutter). Enten i en stor skål med el mixer eller i KitchenAid'en. Tilsæt æggene ét ad gangen og dernæst vanille samt den frugtfarve/kakao massen (få alt med ved hjælp af en dejskraber). Tilsæt skiftevis små mængder af melblaningen og kærnemælken og pisk grundigt imellem hver til du har en fin og jævn dej.

4. Bland eddike og natron sammen i en lille skål. Det bruser op (så husk at få ungerne med ud at se det, for det synes de er sjovt :-)). Bland nu dette i dejen og pisk godt.
Fyld muffinformene 3/4 op med dejen og bag i ca. 20 minutter. 

Det er meget forskelligt fra ovn til ovn, om tiden i en opskrift passer. I min ovn skulle disse eksempelvis have 25 minutter før de var færdige. 
Det vigtige er dog at de ikke får for meget, for så bliver de tørre. Tager man dem ud lige i rette tid bliver de både luftige og svampede på samme tid. Du kan teste om de har fået nok ved at trykke forsigtigt med en finger på dem. Hvis der kommer en fordybning, så er de ikke færdige, men "bouncer" kagen tilbage har de fået nok. Ellers er der kødnåle tricket. I med nålen og kommer den ud ren er kagen færdig.

Lad kagerne køle HELT af før du påfører frostingen.



God fornøjelse med disse lækre lækre kager!

søndag den 20. februar 2011

Min nye søde hobby...

Jeg har fået en ny hobby. Det sker ikke så sjældent for mig, at jeg får en ny dille, som jeg så hopper med hovedet ned i og skamdyrker indtil jeg bliver træt af den.
I januar havde jeg jo Hama måned og nåede også at blive en lille bitte smule træt af plastperler über alles. F.eks. ligger mit største "værk" (showstopperen har jeg vist ligefrem været så kæk at kalde den) stadig ufærdig på mit bord, og jeg er nået dertil hvor det er noget jeg lige skal tage mig sammen til at færdiggøre, men jeg skal nok få den færdig!

Nu skal jeg bare lige dyrke min nye hobby lidt, ikk!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥  C U P C A K E S ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  


Cupcakes er egentlig sådan en lidt underlig hobby for mig. For det første har jeg ikke en specielt sød tand og er slet ikke et kage-orgel (det har jeg dog en mand der er, og det hjælper jo på motivationen), men jeg ELSKER at man sådan kan pynte dem og de ser jo vanvittigt flotte og apetitlige ud. En perfekt gæste servering er da sådan et fad med pyntede portionskager.

For det andet ramler mit øko-jeg og min passion for farver og lir jo lidt sammen i denne hobby. Jeg undgår jo normalt fuldstændigt e-numre, så det virker sådan lidt grænseoverskridende for mig ligefrem at stå at tilsætte rene e-numre i min madlavning. Jeg lyder pisse hellig, og lige på dette punkt er jeg det også. Fanatisk? Ja, også det!


Da jeg i fredags havde købt ind til, at showet kunne begynde, var mit køkkenbord halvt fyldt med økologiske sager og halvt fyldt med farverigt pynt spækket med kemi. Meget kontrastfyldt.
Da det kom til stykket kunne jeg dog heller ikke helt få mig selv til at gå all in på farver og pynt, så frostingen forblev ufarvet eller farvet med jordbærsaft og pynten blev meget begrænset. Det endte derfor med cupcakes, som var 99% øko og 1% fyfy og de smagte himmelsk - og blev da lækre og flotte alligevel.

Jeg bagte:

Citron cupcakes med citronfrosting - opskrift fra kogebogen "Heibergs Børnedessertcirkus"

Æble/kanel cupcakes - opskrift fundet her. Istedet for buttercream frosting brugte jeg dog ganske enkelt 38% creme fraiche, som jeg personligt mener hører sig til en æblekage! Jeg sprøjtede det på med en sprøjtepose, så det så ligeså smukt ud som havde det været frosting.

Chokolade cupcakes med jordbærfrosting. Opskrift fundet her.


Konklusion og bedømmelse: Selve kagerne blev to die for, men jeg fandt ud af, at jeg slet ikke kan lide frosting! Puh bwadr - det er alt alt alt alt alt alt alt alt for sødt til mig! Det er jo sødt med sødt på, og det er bare ikke mig. Manden min var heller ikke til det, så kagerne endte med bunden i vejret og blev spist den vej :-) Kun creme fraichen slap igennem hos smagsdommerne.

Jeg er nok mere til noget friskt sammen med de søde kager. Derfor laver jeg f.eks. også altid hindbær- eller jordbærskum når jeg laver lagkager. Kun bestående af flødeskum og bær, så den er slet ikke sød, men sammen med de søde bunde er det såååå godt.
Ja, det er jo smag og behag. Jeg har afgjort en sukkergrænse, men til gengæld har jeg ingen(!) kvalmegrænse, og kan uden at blinke fortære u a n e d e mængder af flødeskum uden at få det bare det mindste dårligt.

Igår satte jeg mig så for at skulle finde en løsning på det med den frosting, for hvad filan er en cupcake uden den der fluffy topping? Jeg gik derfor i frosting laboratoriet, og hvad der kom ud af det viser jeg i et andet indlæg idag eller imorgen - hvor jeg også viser den kemi-bombe af en kage jeg igår fik bagt.





lørdag den 19. februar 2011

Rundstyk Alfie!

Det var ikke med vilje at du lige præcis havde lilla tøj på fra top til tå, den dag jeg tog et billede af dig liggende i dobbeltsengen. Det var heller ikke med vilje at der lige præcis den dag var lilla sengetøj på både vores dyner og din babydyne, og jeg sværger (!) - det var ikke med vilje at din lilla rangle tilfældigvis lå lige ved siden af dig. Amar' halshug - det var virkelig ikke med vilje!! Sammentræffet gik først op for mig, da jeg så billedet på displayet. Rundstyk!


Måske jeg lige er gået lidt OTT med den lilla farve.....?

(Pssst - det var med vilje at jeg satte lilla kant om dette billede)

onsdag den 16. februar 2011

W.I.P.


Jeg arbejder sideløbende på Rasmus' fastelavnskostume og mine forårskreationer til webshoppen. Hvorfor har døgnet ikke 48 timer? Jeg har så mange idéer inde i mit hoved der så gerne vil ud. Tiden er bare ikke til det. Suk!


Imorgen kaster jeg mig over dette helt fantastiske vintage stof.

tirsdag den 15. februar 2011

Pailletter er også for drenge...


Idag skal jeg igang med at sy Rasmus' fastelavnskostume. Temaet er cirkus, så pailletter og glimmer skal der til.

mandag den 14. februar 2011

Forårsfavoritter

Foråret er lige på trapperne og jeg har allerede taget forskud på varmen. Butikkerne bugner nemlig af skønne lette luftige sommerklæder, og her er mine personlige favoritter der skal holde mig laber og lækker det næste halve år! Mon også de fjerner sorte rande under øjnene?


Ternet skjorte fra Nué Notes (billede lånt hos www.ankerliving.dk)
Shiny buks i sølv/beige og sort fra Graumann (billeder lånt hos www.ankerliving.dk)
Lys mint skjorte fra Nué Notes (billede lånt hos www.nuecph.com)
Cardigan i silke og cashmere fra Lovechild 1979 (billede lånt hos www.nuecph.com)
LOVE ringe i porcelæn fra Anne Black (billede lånt hos www.shopanneblack.com)

onsdag den 9. februar 2011

Udfordring modtaget - webcam spam og lidt om at blogge med sukker på.


Naja Luise har givet mig en udfordring der kort og godt går ud på at vise hverdagen uden at hælde sukker på først. 

"Hvordan ser I ud om morgenen, i halvdårligt lys, uden makeup, eller med det fra i går!
Tag et billede med jeres webcam og læg det ud på bloggen!" 

Sådan lød opgaven, og den blev løst her til eftermiddag.

Ingen sukker - bare mig midt i hverdagen med ungerne. Ingen make-up og sådan lidt hængt-kat-agtig efter 3 dage med roskildesyge. Drengene styrede knappen på webcam'et, og det kom der denne billedserie ud af.

Alfred er sur. Mor har mærkelig paphat på. Bertram fjoller. Mor fjoller med. Alfred bliver underholdt af Kong Bertram. Rasmus kommer til. Alfred er sulten. Rasmus udforsker sine ansigtsudtryk. Alfred spiser. Mor får kongekrone på. Alfred bøvser. Af med kongekronen. Alfred er træt. Rasmus har stadig gang i gummiansigtet. Sååå stor er Alfred. Mor irettesætter Bertram. Mor er træt. Mor lægger Alfred ud i barnevognen. Rasmus og Bertram er alene med webcam'et. Mor er tilbage. Mor og Bertram hygger. Mor og Bertram laver sjov. Mor og Bertram griner. Den underlige paphat er tilbage. Over and out.
































Naja Luise, du har helt ret når du siger at vi altid kun viser pæne billeder frem på vores blogs. Det er aldrig den fyldte vasketøjskurv, kælderrummet der roder, opvasken fra igår, de sure ulvetime-unger eller den mislykkedes aftensmad der bliver tilegnet et indlæg.

For mig personligt er det et helt bevidst valg at min blog skal afspejle de positive og pæne sider af min hverdag. Jeg er da et nuanceret menneske, og guderne skal vide at det jeg viser på bloggen kun er toppen af isbjerget. Mit liv er da meget mere (meget mere beskidt, rodet, kedeligt, rutinepræget og leverpostejfarvet) end hvad jeg viser på min blog.

Jeg blogger bl.a. for at inspirere og hvem filan bliver inspireret af at se min skraldespand med top på? Jeg skriver overvejende om og viser billeder af de positive dele af mit liv, men det betyder jo ikke at de negative ikke er der. Ind imellem har jeg da også lukket op for posen og beklaget mig her på bloggen, men indrømmet - jeg holder mest af at vise mit liv med et drys sukker på. Nok fordi jeg netop selv vælger at fokusere på hvad der er godt og smukt i mit liv istedet for at give for meget plads til det negative. Og nok også fordi jeg er æstetisk og forfængelig.

Bloggen er mit butiksvindue og her pudser jeg altså ruderne og stiller tingene pænt. Så må det rode ude på lageret hvor ingen kommer ;o)