lørdag den 17. december 2011

En lille juleven

Det her er Knispel. Knispel er en lille juledværg (en nisse, hvis man er fra Danmark) som bor henne i Bertram's børnehave i hele december. Hver dag er han så heldig at komme på besøg hos et barn for så at blive bragt tilbage til børnehaven den næste dag en masse oplevelser rigere. 

I forgårs var det Bertram's tur til at have Knispel med hjemme, og der var ingen grænser for hvor stolt han var og hvor meget der blev nusset om Knispel. Han fik serveret chokolade, blev leget med, fik læst historie, børstet tænder og blev puttet dejligt i Bertram's seng. Her er de begge med morgenhår.

Knispel har en lille rygsæk med sig rundt. I den kan man putte en lille gave, hvis man har lyst. Bertram tegnede en lillebitte tegning, fiskede 3 pebernødder op ad kagedåsen og fandt tre hasselnødder til ham. Både Knispel og Bertram har helt sikkert haft en dejlig dag!

13 kommentarer:

 1. Smil det lyder da til det er en super ide børnhaven har fundet på... ha en dejlig jul.

  SvarSlet
 2. det er sååå hyggeligt for de små. Hos Ella var det Hr. Olsen- en blæksprutte (tror det skyldes stuens navn og ikke juletiden:)). Ella syntes det var vidunderligt. Vi skulle dog skrive om de oplevelser Hr. Olsen havde hjemme hos os og indsætte billeder osv. Historien bliver så læst op næste dag i børnehaven. Er dybest set nok mere til jeres variation- hvor barn og julevennen har oplevelserne og ikke hele børnehaven samt forældre skal ud i et værre ræs med sjovheder, oplevelser osv. Der går næsten sport i forældrenes historier....
  ønsker jer en god weekend

  SvarSlet
 3. Da jeg gik i børnehave havde vi en Alfons Åberg dukke der kom med hjem, på skift, i weekenderne på besøg.
  Det er så hyggeligt med sådanne traditioner :)

  SvarSlet
 4. Vi hadde også slike dukker, men tror det var hele året? Det var da jeg gikk i første klasse, og vi hadde dem med hjem på tur. Husker jeg sydde klær til dem, og sydde veske. Herlig! Takk for at du minnet meg på det igjen, gir en god følelse! Lenge leve steinerskolen <3

  SvarSlet
 5. Hvor ser det dog hyggeligt ud! Du tager nogle skønne stemningsfyldte billeder:-)
  Her har vi også haft nissen med hjemme. Det er sådan en sød måde at forene børnenes to verdener på...

  SvarSlet
 6. Det er sjovt med de juletraditioner.. Ida havde Elvis med hjemme i forrige uge.. hun var ikke glad for hans besøg ;-( Men det er en vildt god idé.. det var ikke Elvis´fejl, at Ida ikke var gæstfri.. Knus

  SvarSlet
 7. Altså, jeg ved godt ungerne er helt vilde med de der traditioner... Men er jeg den eneste der synes det er pænt belastende at man skal skrive dagbog og alt muligt - og så oven i købet én for hver af ungerne?

  Nej. Fy. Så dukkede julekynikeren op. Og så oven i købet på en blog som ikke er min.
  UNDSKYLD, Ulla.
  Skal nok prøve at synes det er så fiiint.
  Og den er da fin. Og din søn ser SÅ glad ud, og det er jo det vigtigste!!!

  (PS. Håber Bo's knæ er ok?)

  SvarSlet
 8. Hej Ulla,
  ville bare lige sende en kærlig tanke til dig mandens knæ...håber jeres fremtidige forhandlinger flasker sig, som I ønsker det allermest.
  kh kirsten

  SvarSlet
 9. Rigtig god idé med sådan en nisse. De kan finde på rigtig mange sjove ting i løbet af natten :-)

  SvarSlet
 10. Kære Ulla
  Jeg vil gerne sende en hilsen og en kærlig tanke til dig og familien. Hvor er det uretfærdig med din mands knæ. Jeg vil trods alt ønske jer en glædelig jul og et godt nytår!
  Kh Mette

  SvarSlet
 11. Hej Ulla!
  Jeg hørte om Bos skade forleden - sikke en besked at gå på juleferie på. De bedste ønsker til jeres familie.
  Mange hilsner
  Ida

  SvarSlet
 12. Sikke en dejlig blog du har <3

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.