torsdag den 14. juli 2011

Ugens tysker

Når man har sagt Tyskland må man også sige Brezel! Den bløde saltkringel er simpelthen ikke til at komme udenom, og overstiger næsten pølsen i popularitet.
Den fåes hos alle bagere, i små brezelboder, på stadion når der er kamp, på markeder og restauranter. Overalt! Hvis man pludselig får trang til en brezel, så skal man ikke gå mange meter før man kan få fat i én.
Alle børn hernede spiser brezels. Det er sådan lidt Tysklands svar på thebollen, som enhver lille baby får stukket i munden når klapvognsturen begynder at blive kedelig. Mine drenge elsker de bløde kringler, og heldigvis fåes de også uden de overdrevent store saltkorn på. Faktisk fåes de i et utal af varianter! Med sukker, sprinkles, sesam, solsikkekerner, græskarkærner, smeltet ost... you name it.
Inde i byen her findes der en voldsolmt velassorteret brezelbod, som jeg nok skal fotografere og vise frem her på bloggen en anden god gang.

7 kommentarer:

 1. Mmm de er nu altså også gode :)

  SvarSlet
 2. Har aldrig smagt sådan en sag, men de ser da indbydende ud :o)

  SvarSlet
 3. Har altid troet at de var en tør omgang...men det er de måske ikke? Kan huske at de solgte dem, da vi var til Robbie koncert i Hamburg :o)

  SvarSlet
 4. Hvor sjovt - vi guffede dem i går, dagen turen gik over grænsen for at få hunden trimmet :o) Har du egentlig haft tysker-yogurt som tema? ;o) Ej, elsker bare deres yogurt - hvor finder man ellers udgaver med chokoladestykker i da! :o)
  Vil lige takke dig for din super inspiration ifm jeres Berlin-tur. Takket være dig tog vi en spontan tur derned! Boede i Prenzlauer Berg og vi elskede dét!! Magen til lækker bodel skal man da lede længe efter. Elskede de hyggelige specialbutikker, legepladser, parker, caféer - ja det hele :o)Det var vores 3. tur til Berlin og klart den bedste. Ikke sidste gang, vi bor dér. Afprøvede den Tapas-restarant du anbefalede, og det var bestemt også det lækreste måltid vi fik på den tur. Tusind tak og hurra for din dejlige blog og dig :o)
  Kærligst,
  Berit

  SvarSlet
 5. Glædelig sommer dernedi Tyskland.

  (Se give away hos mig)

  SvarSlet
 6. Pia, de er ikke pr. definition tørre, men ligesom med alt andet er der kvalitetsforskel alt afhængig af hvor man køber dem. Hvis det er hos en bager, som har bagt deres brød om natten/morgenen og man køber den op ad dagen, så er det en kedelig fornøjelse.
  Man skal gå efter de deciderede brezelboder, hvor de bliver bagt i små ovne dagen lang. Der får man dem lune og helt friske fra ovnen, og så er de lækre og bløde :-)

  Berit, hvor det glæder mig rigtig rigtig meget at I har haft gavn af mine Berlin-råd, og har haft en fantastisk tur derned. Sødt af dig at skrive det til mig. Det gør mig virkelig glad!!
  Rigtig dejlig sommer fortsat :-)

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.