onsdag den 23. marts 2011

Bukselapper

Hvad i alverden laver de drengebørn siden de kan slide hul på et par bukseknæ hurtigere end jeg kan nå at sige lappegrej? Idag har jeg lappet tre par af Rasmus' aflagte bukser og givet dem videre til Bertram. Nu må vi se hvor længe de holder.....

20 kommentarer:

 1. Jeg kender det kun alt for godt.
  Kh. Malene

  SvarSlet
 2. Det er jo ingwn sag med lappebukser når man har en mor der en en knag til at designe lapper

  SvarSlet
 3. Jeg synes de giver bukserne kæmpe charme med lapper, specielt dit lappedesign er vi´dunderlig ;)

  SvarSlet
 4. Hvor er de bare fine - genbrug er godt :)

  Modtog i øvrigt din pakke i dag & blev så glad. Tusind tusind tak for byttet og gaven! Det håndklæde er alt for skønt og de mange forskellige stoffer sætter virkelig fantasien på overarbejde.

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 5. Min Rasmus laver kun hul på højre knæ! Heldigvis synes han at det er sejt med de forskellig lapper jeg finder til ham :-)

  SvarSlet
 6. Hej Ulla

  Mit problem er bare..hvordan hulen får man buksebenet ind over symaskine-armen når lapperne skal syes på...cowboybukser er for smalle..synes jeg. Har du et tip??

  KH Mia

  SvarSlet
 7. Det er rigtigt ! Nu kunne jeg pludselig huske fornemmelsen og besværet ved at mase små bukseben+lap ind under maskinens trykfod :-)
  Dine lapper er godt nok lækre!

  SvarSlet
 8. Det gør bare bukserne så meget federe!!

  Som altid skønne stoffer og smuk finish fra din side!

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 9. Skønne lapper du har fået sat på, ja hvorfor holder sådan et par bukser max en uge, hos de kære drengebørn....?

  SvarSlet
 10. Næsten så det var godt der var blevet hul på dem, de blev så flotte med lapper på:)

  SvarSlet
 11. Hold da holiday, for nogle lapper!
  Ja, en hver dreng med respekt for sig selv (og sin mor), skal da have retro-patchwork-lapper!!

  Hvor er du god!

  - Sara

  SvarSlet
 12. Andreas kommer i hvert fald heller ikke til at mangle korte bukser til sommer - tror han har 10 par med huller på knæene, som kan klippes af til shorts.
  Det kommer til gengæld til at koste plaster, når der ikke kan slides hul på bukserne ;)

  ~ Karina

  SvarSlet
 13. Ak ja, boys will be boys :D Har selv en på knap 1 1/2 år - han har ikke lavet hul endnu, men hvis tendensen fortsætter, så JA!

  Men, man har jo nærmest lyst til at sætte lapper på selvom der IKKE er slidt hul, hvis man kunne trylle som dig! :D

  God forårsweekend
  Bea

  SvarSlet
 14. Aj hvor ser det godt ud Ulla! Kan godt forstå du synes det er riiiimelig irriterende med det store bukseforbrug men omvendt kan jeg kun forestille mig at bukserne er supermeget federe nu hvor du har upcyclet dem end de var før. Super god idé, som jeg bestemt vil overveje næste gang jeg står for at skulle kyle et par slidte bukser ud (men var det ikke rimelig svært at sy dem på når man ligesom skulle have symaskinen ind i buksebenet og komme rundt om lappen?) (:

  Kh Iben

  SvarSlet
 15. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer og undskyld fordi jeg er så bagud med at få svaret på spørgsmål. Livet går sin gang med tre unger, men ind imellel stjæler jeg mig lige til et øjeblik på computeren :-)

  Mirjam, dejligt at du blev glad for stof og håndklæde. Har også modtaget det super skønne stof fra dig, så tak for endnu en lækker bytter :-)

  Mia, Mira og Iben - ja, det er ganske rigtigt en helt umulig opgave at sy sådan nogle lapper på med maskinen, så derfor er de også syet på i hånden. Det tager lidt tid, men det kan jo klares imens man ser en god film :-)
  Jeg har også købt nogle knap så spændende strygelapper i denim, som kommer på nogle andre bukser, og det tager jo kun lige et par minutter, og det bringer gennemsnittstiden pr. bukseknæ lidt ned ;o)

  Kh Ulla.

  SvarSlet
 16. Hej Ulla - Jeg har 4 par bukser liggende klar til lappesyning.....har tidligere limet lapperne på med succes men har vist ikke mere tekstillim, så må nok også have gang i nål og tråd :-)

  Skønne billeder af dine drenge (som altid) især den tandløse Rasmus :-) Emil har netop tabt sin første tand, så det er da lidt sjovt som vi følges ad.

  Fortsat god weekend

  SvarSlet
 17. Hej Mette.

  Ja, jeg har godt tænkt på om man kunne lime lapperne på, for det er da lidt nemmere, Bruger du tekstil lim fra en tube eller limpistol eller hvordan??

  Nårh, hvor skønt med Emils første tabte tand. Jeg læste godt din indlæg om det og grinte for mig selv, da tandfeen sørme også glemte at komme på besøg her, da Rasmus tabte de nederste fortænder. Formåede simpelthen at glemme det både ved første og anden tabte tand, MEN igår huskede jeg det, så Rasmus vågnede op med et spil UNO under hovedpuden :-)

  De bliver så stolte de små drenge, og med rette - for det er jo åbenbart noget der tager kegler hos de andre i børnehaven/skolen :-)

  Kh Ulla.

  SvarSlet
 18. Hej igen Ulla
  Jeg har brugt tekstillim fra tube mener den var fra stofogstil og det holder virkelig godt. Så tror egentlig jeg vil bestille en tube og så tage bunken af en gang - det tager jo ingen tid så....husk endelig at ligge noget ind i buksebenet så du ikke får limet bukserne sammen :-)

  Haha der er ret mange glemsomme tandfeer kan jeg høre :-)

  Dit sidste nye køkkenlir er lige i min ånd - herligt at så lidt kan blive til et festmåltid....har du prøvet pindemadder? Det tager VIRKELIG lang tid at forberede med alt det lækre pynt i miniature men så lækkert og virkelig et hit også for de voksne :-)

  Knus

  SvarSlet
 19. Tak for tippet med limen, Mette - det skal prøves fremover, så jeg istedet kan bruge tiden i sofaen på det sekskants patchwork halløj jeg har været igang med siden før Alfred blev født.

  Godt du sagde det med buksebenet - ellers havde jeg helt sikkert fået limet hele molevitten sammen ;o)

  Jeg har lavet pindemadder et par gange, men kun nogle ganske simple nogen. Lavede bl.a til Rasmus' fødselsdag sidste år nogle med agurk, cherrytomater og små spegepølser - de var et stort hit hos ungerne! Men ja, det tager vildt lang tid, men er også et ret hyggeligt arbejde :-)

  Kan være jeg skal til at gøre noget mere i pindemadder - vi har en ting med 80'er mad, og det må man sige at pindemadder er :)

  Knus.

  SvarSlet

Tak fordi du læste med og havde lyst til at lægge en kommentar.